Hirdetés
- Samsung Galaxy A17 5G – megint 16
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Megbüntették, ezért feloszlatná az EU-t Elon Musk
- MIUI / HyperOS topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Ez lehet az Apple hajlítható telefonjának formája, mérete
- Apple iPhone Air - almacsutka
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
Új hozzászólás Aktív témák
-
kmisi99
addikt
Na én kiváló magyarázattal tudok jönni, és az összes tanárom is ugyan így magyarázta.
Mi voltunk az "alfa" osztály. 2013 ban rajtunk tesztelték ezt a szakot, az új képzési rendszerben. Az hagyján, hogy fél év közepéig nem tudták a tanárok mit tanítsanak, de ez a szakma ahogy van egy katasztrófa. Ahogy a tanárjaim szavával éljek, aki összállította ezt a szakot, soha életében nem látott még műhelyben gépeket. Csak úgy csitt csatt összedobta, jóvanazúgy van benne informatika meg gépészet is.
Nekünk az értettségi utáni +2 éves volt. Na most 1 teljes év felesleges informatika után, ott járunk a 2. évben, hogy már az első napon kellene tudnunk műszaki rajzolni, műszaki rajzot olvasni, és alapvető gépészeti dolgokat tudni. Az osztályunkból senki még meg se próbált elhelyezkedni benne, mert kb úgy vizsgáztunk le, hogy éppen,hogy átvettük az alapvető műszaki rajzokat. CNC-t programozni nem volt időnk megtanulni.
Persze nem azt mondom, egy jó képességű diák, akit ha érdekel is és egy jobb iskolában tanul akkor lehet belőle jó CNC szakember, teljes mértékben. De totálisan haszontalan lesz a munkájához a hálózatok és barátai. Ja majd FTP ről tölti le a CNC kódot, amivel kimar egy UTP kábel krimpelőt.
Update:
Most látom te is hasonlóan vagy mint én, a hálózat érdekel a programozás annyira nem. Akkor ha nagyon érdekel a hálózat és jövőben esetleg foglalkoznál vele, ajánlom Cisco vizsgák letételét. Egy erősebb nyelvtudással már jó karrierbe lehet kezdeni, némi tapasztalattal meg arra mész tovább amerre akarsz, annak nagyobb jövője van mint egy mezei CNC gép beállítónak. Én is ezt az utat jártam végig. CAD-CAM után otthon "self study" ba tanultam hálózatokat.
Új hozzászólás Aktív témák
- djculture: Éhezők ssd és memória viadala.
- Építő/felújító topik
- Proxmox VE
- Bestbuy játékok
- Pánik a memóriapiacon
- PLC programozás
- Okos Otthon / Smart Home
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Majdnem megfelezi a GeForce GPU-k gyártókapacitását az NVIDIA?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5430 - i5-1245U, 16GB RAM, 512GB SSD, jó akku számla, garancia
- Samsung Galaxy S22 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi A3 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új AKRACING CORE EX gamer szék
- Újszerű Acer Aspire A515 - 15.6"FHD IPS - i5-1335U - 16GB - 512GB SSD - Win11
- HP EliteBook 840 G7 i5-10210U 16GB 256GB FHD 400nit 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z390 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- Apple iPhone 13 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest