Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• proci985

MODERÁTOR

válasz Lauda #38 üzenetére

alkatrésztől is függ... egyes core2esek akár 70-80%os órajelemelést is elbírtak (pl c2d e6300as széria), az meg adott esetben már a még akad és a már remekül fut között a különbség:)

• proci985

MODERÁTOR

válasz madmaxxx #23 üzenetére

a tesztek iránymutatónak jók, de fórumra be kell menni.

tesztek alapján a p5k egy még megfizethető árú tuninglap volt. amit elfelejtettek megemlíteni, az a három fázisú fesszabályozás, valamint a kritikán aluli áramellátás volt. értsd, biosban állítotam 1.35öt, erre load 1.208at adott a procinak. gyakorlatilag 1.32-1.35nél több feszt lehetetlen volt emiatt adni, mert adott esetben kinyírhattta volna a procit. meg bőszen emlegette mind a loadline calibration opciót, ami a gyakorlatban semmit nem csinált az égvilágon (tegyük hozzá hála égnek, bár némi softmoddal megoldható lett volna). mellesleg szétfeszelte a procit és még mindig nem adott elég feszt a vidhez.

fórumon azonnal mondták, hogy az lesz a hiba. erre gondolok.

néztem én tesztet összes komponens előtt, mégis megvolt a szívás. mondjuk használok túlméretes/nem szabványos alkatrészeket is.

bacsis: persze, ott vannak az opciók, aztán a lap meg 75Wos fogyasztásnál már megsül, a drop meg az egész tuningot értelmetlenné teszi. a tuning támogatása meg a stabil tuning kb olyan messze állnak egymástól, mint Makó Jeruzsálemtől.

• proci985

MODERÁTOR

q6600at hajtok, fogyasztás miatt 2.4@1.250en indul (vagy 2.4@1.008, menet közben feszállítást nem szereti), adott esetben kap 3.0át és megy. érzésra a Stalker és a Supreme Commander gyorsabb, de multitasknál is érződik az 1333as FSB az 1066 helyett. 3.6on megy, de az idle 50W load 180W kicsit erős:DDD mondjuk ott már a qx9770et beéri. jelenleg 24/7re 60Wos fogyasztás mellett picit le van maradva a Q9650től a kisebb cache miatt. ja, két és fél éve (másodkézből kitesztelve) 45ért vettem, az említett q9650es meg még mindig 60k+.

memóriák indulva 800, FSBt emelve 1000en mennek. 4x2 giga 800cl5ös memóriától ez szerintem egész jó teljesítmény.

videokártya 775/1125 helyett a gyári 800/1125ön. de alapból el van méretezve a VRMhűtése, VModdolni nem akartam, gyárilag meg 1.300 a maximum beállítható feszültség. totális antituning darab, de annyira, hogy HR03GT van rajta 120mm@1600as ventivel és a VRMeken még egy 80as, és az se segít. bár lehet inkább feszt kéne csökkententem emelés helyett.

videokártyával szívtam sokat, de gyárilag üresben 80%on (értsd, 40db netezés közben!) ment a ventije. a VRMes probléma is megvolt, de azt nehéz volt lokalizálni.

a procival megintcsak szívtam alapórajelen is, de az az első alaplapom sara volt: a P5K marketingben erős volt, egyébként alapórajelen képtelen volt stabilan tartani a q6600at. ez szerintem mindent elmond mekkora trágyahalom volt. cseréltem a jelenlegi lapra, azóta betonstabil.

amire még ügyelni kell, hogy tuningnál a fogyasztás nőhet, erőteljesebb hűtés kellhet, ami megint pénz. viszont, ha az alkatrészek hűvösebek, úgy tovább élnek, ezzel is egyensúlyozva a túlhajtás/túlfesz okozta élettartamcsökkenést. tápegység is kritikussá válik, egyszerűen stabilnak kell lennie és bírnia kell, ha adott esetben 200-300Wot ugrik hirtelen a fogyasztás.

szóval a tuning vagy csere meggondolandó, ha túl sokat kéne utólag költeni alkatrészek cseréjére a tuning miatt. ez mondjuk megkerülhető, ha az ember csere és tuninggal kezd el építkezni, bár itt is számításba kell venni a tuninggal nyerhető előnyöket.

ja igen, a tuning sose biztos. az én q6600amat úgy vettem, hogy légen a 3.6ot nem futja meg. nos, megfutja, de ahhoz kellett egy kiemelkedően jó léghűtés is:)

madmaxxx: lap nem támogatja a tuningot: magas a drop, kritikán aluli a feszszabályozás, gyengék a beállítások, pontatlan a mérése, elégtelenek/túlmelegszenek a VRMek, hiányoznak a beállítási lehetőségek. vásárlás előtt érdemes topikban utánnanézni. illetve a vásárlandó proci topikjában körbenézni, hogy ki mit használ és mennyire elégedett vele.

Új hozzászólás Aktív témák