Új hozzászólás Aktív témák
-
=Mentor=
őstag
Egy dolog biztos, idén egy hónappal korábban (szeptember 25-26) lesz a Nokia World rendezvény és Finnországba (Helsinki) költözik:
-
=Mentor=
őstag
Nem vagyok a penge vékony mobilok mellett, de a tömzsiket se szeretem, valahogy meg kéne lapítani az optikát egy kicsit
Egyébként addig cseszegették a Nokiát az EDOF-al, hogy most jó időre befogták az elégedetlenkedők száját
-
Abysmal
aktív tag
Én úgy tudom, hogy a WP8-ig kicsi esély van rá, hogy ilyen kamera legyen WP-s telefonba, mert a rendszer nem áll készen ilyen szintű kamera kezelésére (vagy valami ilyesmi volt az indok)
Mondjuk hallottuk az MS-Nokia házasság idején, hogy a Nokia korlátozottan módosíthat a rendszeren, de eddig semmi ilyesmit nem láttunk. Lehet, hogy itt használják majd ki ezt a lehetőséget. -
saiyajin
senior tag
Én arra leszek kiváncsi mikorra lesz ez elérhető wp7-re, szóval mikor adják ki vele az első telefont. Így hogy már symbianra meg van, biztos nem 5 év lesz, de gondolom nem is 1-2 hét.
-
JR.CSé
senior tag
Én spec örülök a hírnek.Kifejezetten szeretem a Symbiant de jó ha Wp-s mobilok is tudnak majd fotózni.
-
zeg
őstag
Navégre! A Symbiant leszámítva tetszenek a Nokia mobilok, ha végre kapható lesz másféle oprencerrel, visszatérek a gyártó készülékeihez
-
Auratech
őstag
válasz
LEFTHORSE1 #17 üzenetére
Da hát van 5mp módja, pont a pixelek összevonásával. Emiatt olyan zajszegény az alacsonyabb felbontású, nem crop. image.
-
DemonDani
addikt
válasz
LEFTHORSE1 #17 üzenetére
ha nem is aktivat, legalább egy manuálisat, mert hát a hely itt komoly gond
-
LEFTHORSE1
őstag
Egy ilyen kamera elé illene aktív kamera védőt tenni, a képek dinamikája elég gyenge, jobban örvendenék egy ugyanekkora érzékelőnek 5 megapixelben
-
Auratech
őstag
mintaképek
Néhány, máshol nem látott kép.."I must stress that these photos have been taken with a prototype device, which is around two months away from a final firmware. Since a lot of the magic happens in the software, the picture quality will only go up from here. Also, most of these shots were taken while I was walking around, with barely even a second spent on composing the shot.
If I had decided to mess around with the settings a little, and may be wiped a little grease off the lens (I have a suspicion there was some!) I’m sure the picture quality would have been even better."
Szóval ennél még csak jobb lehet a végső firm. képminősége, főleg, ha nem lesz zsíros a lencse... -
mate317
tag
A gyári képeken kívül léteznek már normál tesztfotók a neten?
-
(An)Dante
őstag
A nagyobb fizikai méretű érzékelők gyártása biztosan nem lesz olcsó, de a képzaj az 1,4 mikronos pixelek miatt viszonylag alacsony maradhat.
A legnagyobb kihívást az öttagú optika összeállítása jelenti, de erre a Nokia és a Zeiss egy új eljárást dolgozott ki. Folyamatos mérés közben válogatják és szerelik össze a lencséket az együttes optikai hibák minimalizálása érdekében.
-
lorinser
senior tag
Gond nincsen vele semmi. Csak a Nokia helyében én nem adnám el senkinek illetve nem engedném, hogy más készülékgyártók telefonjaiban is megjelenjen. Ezzel tudna a Nokia kitűnni az egyen WP-s telefonok közül: akinek kell egy ilyen csúcs kamera modulos telefon az vegyen Nokiát. Kész.
-
lorinser
senior tag
Remélem, hogy ez a technológia csak a Nokia WP-s telefonjaiban fog megjelenni és pl. egy Samsung nem fogja megkapni ezt.
-
lmisi
senior tag
Kérdés a 40 mpixeles érzékelők elfogadható hibarátájú tömeggyártása és árazása.
Szerintem eddig ez volt a megjelenés gátja. Lehet Noki kitalált valamit a a hibák és a megnövekedett zaj kezelésére. Talán stikába több képet készít 1 kattintásra, majd egybe interpolálja.
Valami ilyesmit már csináltak mások is már, ahol egy elkészített képen utólag te döntöd el, hogy melyik részen, milyen mélységben legyen az élesség. Így felestős lehet a homályos, vagy mozgás miatt elmosodott kép. Mindig kvázi tökéletes kép készíthető így. Csak ölég drága volt a masina...
erahurka: Rakj bele nagy aksit 4 colos divatos képernyőt és már össze is jött a 200 grammos rossz fogású kényelmetlen készülék. A nagy képernyő csak vékony háznál, vagy óriás tenyérben célszerű.
-
törölt tag
A 18mm szvsz okés, így legalább lehetne bele nagy kapacitású aksit tenni.
-
Auratech
őstag
Amikor a MS. kijött a WP7-el és később beharangozták a Mangót, akkor nyilatkozott valamelyik csóka, hogy a Wp7-es telefonok fognak rendelkezni a legjobb minőségű kamerával a piacon. Akkoriban ez marha nagyképűnek tűnt. Megtudva, hogy a Nokia fejlesztése már 5 éve folyik, nem csodálkozom az akkori kijelentésen.
Szerintem a lencsék törésmutatójának növelésével a 808-nál vékonyabb mobilok is készülni fognak. Biztos nem ez a fejlesztés végső fizikai határa.
Esetleg megjelenhet egy kompromisszumokat nélkülöző kameramodul a korábbi N93 mintájára. Én nagyon ki tudnék egyezni egy telefon tetején elfordítható kamerával, ha az jobb minőséget, képélességet ad, mint a telefon testbe ültetett megoldás. Ez gyakorlatilag megenné a kompakt fotómasinákat és átlagos Full-HD kamerákat... -
(An)Dante
őstag
Csak a fotózásra kiélezett szériában lesz ilyen, mivel ez még így is 80 százalékkal kevesebb helyet foglal, mint egy háromszoros nagyításra képes optika, ráadásul a szenzor méret miatt így a fényérzékenység is jobb.
A legtöbb általános célú mobilban továbbra is 8 megapixeles modul lesz kompakt optikával.
-
lmisi
senior tag
Hehe jönnek a nyeles, avagy nyalókás telefonok. Azért bizarul fog kinézni a 18mm vastagság egy 8mm vagy 8,5 miliméteres telefonban
Nem is beszélve hogy átmérőben is izmos, így kevesebb értékes hely jut pl. aksinak.
Nem véletlen az eddig használt minyurka fényképező modulok.
Én inkább szavasznék egy 10 max 15 megapixis modulra ami még gond nélkül beépíthető egy razr maxx-be. -
rep3at
őstag
Tetszik ez a megoldás a Nokiától, bár nekem az a 18 milliméter kissé erős.
-
biczotibi
csendes tag
Lesznek szép wp7es nokiák marha jó kamerával.Ha a minőségi készülékház,jó kijelző,és megfelelő akksi is jut ezek mellé megint a csúcson lesz a Nokia.
Végre -
azért annyira nem biztos, vagy már ezóta változott
(legalábbis nem mostanában lesz)
Új hozzászólás Aktív témák
ma Hivatalos forrásból is megerősítést nyert a PureView technológia Windows Phone modellekre történő átültetése.
- LG 34WK95U-W - 34" NANO IPS - 5120x2160 5K - DCI-P3 98% - HDR 600 - ThunderBolt 3.0/Type-C
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 380GB Intel Optane 905P NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest