Hirdetés
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Google Pixel topik
- Akkor most mekkora lesz az az akku?
Új hozzászólás Aktív témák
-
t72killer
titán
príma. Ha egy utazásnál is használható mobilt akar gyártani valaki, akkor az legyen kompatibilis 700-3000MHz között mindenféle frekvenciával. Majd úgy hangoljuk, mint a nagymama sokol-rádióját. Hihetetlen, hogy nem képesek megegyezni 2 közös hullámhosszban (egy sűrűn lakott területre és egy ritkára). Az EU és az USA között egyáltalán nincs kommunikáció? miért fizetjük Brüsszelt

-
zbory
tag
itt is ugye "note that these tests were all done with unloaded sectors and a single user" ...
szerintem amíg nincs egy nagyobb felhasználóbázisa az LTE-nek, és nem látszik, hogy sok userrel a valóságban mit bír felesleges a számokkal dobálózni
-
Fecow
aktív tag
válasz
Davidoff91
üzenetére
Hát azért nem egészen, VoIP-nál, illetve videochatnél eléggé számít a ping. HSDPA (3,5G) hálózatok tipikusan 100ms+ késleltetéssel, a HSPA+ hálózatok, pedig 50ms+ késleltetéssel rendelkeznek. Egy összetettebb weboldalnál, a sok lekérés akár másodperces nagyságrendű késleltetést is eredményezhet, ami már semmiképp nem elhanyagolható. Mellesleg, hogy lépnek túl a pingen a szolgáltatók, vagy ezt nem értem.
-
Davidoff91
aktív tag
Szerintem ezen a ping dolgon a magyar szolgáltatók lazán túllépnek. Az emberek nagyrészének szerintem ha mindenhol lenne 3,5G-s lefedettség az is bőven elég lenne. Ne felejtsük el, hogy azért akik itt fórumoznak a Mobilarénán, kicsit speciálisabb igényekkel rendelkeznek, mint az átlagember.

-
janos1988
addikt
Ma sem a sebesseggel van a gond.
-
Fecow
aktív tag
Nem adhatják, sokkal lassabban, hiszen már HSPA/HSPA+ hálózatokon is 14,4 ill 21 Mbps cellasebességek vannak, amik bizonyos körzeteken már elérhetőek. Ha sokkal lassabb csomagokat árulnának ki fizetne rájuk elő? Oké ott a ping, mint előny de nem hiszem, hogy a felhasználók nagy része ezzel tisztában lenne. De látod csodák a nagy Amerikában sincsenek, vagy mikrocella kevés felhasználóval nagy sávszélességgel, vagy makrocella, sok felhasználóval, kis sebességgel.
Alwares: 900MHz-nek pontosan mi köze az analóg TV sugárzás lekapcsolásának? Mellesleg én úgy tudom, hogy médiatörvény ide, telekom adó oda, semelyik szolgáltató nem tervezte 2012 előtt LTE bevezetését az országban.
-
Segal
veterán
Most őszintén vezetéknélkülibe nem elég bőven a 12 megabit letőltési sebesség?? Nyilván nem ezt fogja az ember torrentezésre használni...
Amúgy várós de tartok tőle hogy itt messze lassabb sebességgel fog indulni és nem mostanába
-
Alwares
aktív tag
Remélem mi jól lefedett 800-900 mhz-es hálózatot kapunk khm pár éven belül. A médiatörvénnyel (ami kitolja a digitális átállást ugyebár) ez sajnos nálunk egy ideig még álom marad.
Ha egy 5 éven belül lenne egy jó kis Edge szintű lefedettésű LTE hálózat Magyarországon annak nagyon tudnék örülni
Álmodik a nyomor...Amúgy nagyon jó volt a kis adatkomunikációs alapozó cikketek. Főleg hogy egy hét és Számháló vizsga

-
amanoba
őstag
szipiszupi...és errefelé mi lesz?

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Házimozi belépő szinten
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Mesterséges intelligencia topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 164 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- Apple iPhone 11 Pro Max 64GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Spigen Essential EF323MQ 3in1 Mágneses MagSafe Vezeték nélküli töltőállomás 25W Qi2.2 Fekete
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 9 i7-1185G7 32 GB RAM Iris Xe 4k kijelző garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Álmodik a nyomor...