Új hozzászólás Aktív témák
-
attila9988
őstag
válasz
Avicularia #68 üzenetére
Na ez most nem megy csak word 97-2003 formátumban.
És az miért nem jó? Ha már ilyen több programos megoldásra van szükséged. Esetleg az ODF is jó lehet, ha jól tudom az office 2010 tudja.
-
attila9988
őstag
válasz
Avicularia #65 üzenetére
Mentsd el más formátumba.
-
attila9988
őstag
válasz
Nagy Gábor #56 üzenetére
De ha szövegszerkesztésről írok, ugyan miben írjam?
Ezért mutattam miben.
Latex -ben a gondod pillanatok alatt megoldható, és SEMMILYEN kompatibilitási problémád nem lesz soha sem. Ott ez így néz ki:
\begin{figure}
\includegraphics[opciók]{ábra}
\caption{képaláírás}
\end{figure}Ebből akármennyit tehetsz benne akárhova, és mindig helyesen fog megjelenni, és helyesen lesz számozva, akárhogy kavarod a dolgokat a doksiban. Akár milliós lapszám esetén sem. Még azt is megteheted, hogy a képbeszúrásnál a szélességet a következőképpen adod meg:
\includegraphics[width=0.6\textwidth]{file neve}
Ebben az esetben az ábra a szövegszélesség 60% -a lesz, akármi is legyen. Az egész doksit 3 perc alatt átformázhatod negatív következmények nélkül. Pl adhatsz neki másfeles sorközt, vagy a betűméretet csökkentheted. Megúszhatod azt az elképesztő mennyiségű szopást, amit a *office -os cuccoknál megszoktál, és aminek most is az áldozata vagy. Ráadásul a szedési minőség is sokkal jobb lesz. Ha megvan a nyers szöveg, meg tudom neked mutatni mit lehetne kezdeni vele.
Adj egy fejezetet pár darab ábrával, és írok hozzá egy alapot. Utána abba bele copypaste -zed a maradékot, és meglátod mi lesz belőle. -
attila9988
őstag
válasz
attila9988 #52 üzenetére
Ebből 170,
vagyis 189...
-
attila9988
őstag
válasz
Nagy Gábor #3 üzenetére
Van egy momentán 170 oldalas kéziratom egy ODT fájlban, 189 sorszámozott, képaláírásokkal ellátott ábrával,
Atya ég!!! Én ilyet biztos hogy nem *office -os cuccban csinálnék. Igazi mazochista lehetsz..
hint:
\begin{figure}
\includegraphics[opciók]{ábra}
\caption{title}
\end{figure}Ebből 170, és kész is. Ha fél úton rájövök hogy más lapformátumra kell majd, vagy más margókkal/betűtípussal, akármivel, akkor sincs gond. Ja, és:
\listoffigures
a doksi végére, és kész is..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- NEC MultiSync V421 monitor (42") 1920 x1080px
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest