- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic7 Lite - erősítést kérek
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Fotók, videók mobillal
- Magisk
Új hozzászólás Aktív témák
-
Aryon87
félisten
+1
Parom G3-jan (Fulmics 5.0 rom) az android rendszer az elso helyen van, koltozes miatt joforman hozza se volt nyulva a telohoz, azt 40-60% elrepult..
G4-emen a masodik helyen van ez a fogyaszto, de nalam is szepen falatozott...Ugyhogy valamit igazan csinalhatnanak. Ha mar az S7 tesoknal is gaz van, az mar regen nem jo, pedig ugy tudom az S7E kimagaslo uzemidovel rendelkezik...
Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
Tomi_Ohl
veterán
Nem biztos, hogy csak az MM hibája ez. A kezdetekben Mi3-on az android rendszer és az Android OS együtt képes volt 30% akkut is elvinni, ma már csak töredékét fogyasztja.
Ezt például múlt hónapban sikerült elérni, Android 6.0.1_r3-mal (azóta custom ROMon vagyok, persze nem ez miatt ):
Szóval a készenléti fogyasztás rendben, a képernyőidő pedig szintén észrevehetően javult pl januárhoz képest.[ Szerkesztve ]
Xiaomi Mi 9T Pro, valamint Mi 5S és Mi 3W a parkolópályára rakva.
-
D4ni
őstag
Ezt mond azoknak akik s7 edget, esetleg g4-et használnak. Talán mentettem is le képet.
Az alkalmazásokkal is nyilván lehetne mit kezdeni de nem egy-két ember panaszkodott mióta frissített 6-ra hogy magától merül a telefon zsebben, pedig nem fut semmi a task listában. Volt köztük emlékeim szerint nexus 6p tulaj
Másod telefonnak egy i6s plus-t használok, néha úgy érzem lemeríthetetlen az s7e-hez képest.
[ Szerkesztve ]
"Fujigama? Nem ismerem ezt a márkát. - Csak kívül Fujigama, belül Sony "
-
tzsolesz
nagyúr
Hálistennek jól is sikerült az S5-re a 6.0.1.
-
törölt tag
Valaki hallott valami hírt esetleg hogy Galaxy Alphára mikor érkezik a mályvacukor?
-
törölt tag
Érdekes, hogy csont nélkül működött az SGS 2 -n (4.1.2), valamint az összes (legalább 4) miniPC -men (4.1 - 4.2.2 között). 4.4 -től viszont egyik droidomon sem. Hát nem fura? Vajon miért? Tudod mikor fog ez a "tévképzetem" elmúlni? Majd ha valaki előáll a pontos recepttel, amitől ezeken az eszközeimen is működni fog minden úgy, ahogy JB -n működött (beleértve a külső meghajtókra írást). De, amíg ilyen okosság helyett csak okoskodásokat írnak, addig marad az a véleményem, hogy jobb lenne nekem az utolsó JB.
-
vicze
félisten
válasz #79335424 #28 üzenetére
Ez a hülyeséged már sose fog elmúlni. (Mondjuk majd akkor ha telefont cserélész végre és azon működik gond nélkül...)
Még mindig 2.3 óta van emulált tárhely és nem 4.4. Ahogy a CIFS-nek sincs köze a verzióhoz, 5.1-en is teljesen jól megy épp nekem, csak nekem alapból a rendszerben van. Még mindig ROM-ról ROM-ra és gyártóról gyártóra más, hogy ez hogy van implementálva.
Ez van ha olyan telót veszel, amihez nincs ROM support.[ Szerkesztve ]
-
Fejvadi
nagyúr
Azért ez a frissítés sincs elkapkodva.
-
-
törölt tag
Sajnos, az én telómra már nem lesz 4.3, mivel 4.4 -gyel jött ki. Pedig azonnal visszaállnék rá.
[ Szerkesztve ]
-
Stauffenberg
nagyúr
Például a Google szolgáltatások igénybevételének megvonásával. Az Android maga szabadon felhasználható, de a Google által hozzáadott dolgoknak (pl: Play, Now, stb) vannak felhasználási feltételei. Csak a probléma ugye az, hogy túl sokat pattogni sem lehet, még a végén a gyártó beint nekik és azt mondja, hogy mostantól az Amazon alkalmazásboltja lesz az alapértelmezett.
-
Tomi_Ohl
veterán
Én egy attól is öregebb Xperia mini pro-ra toltam fel a hétvégén Néhány ilyen régi telefonnak a mai napig kiváló támogatása van.
Bár nem panaszkodhatok, a Xiaomin először novemberben próbálhattam ki, januártól pedig hivatalosan is megérkezett rá.SkyLine3000 Eretnek!!!
[ Szerkesztve ]
Xiaomi Mi 9T Pro, valamint Mi 5S és Mi 3W a parkolópályára rakva.
-
Wesder
félisten
válasz Stauffenberg #20 üzenetére
Mivel tudnà kötelezővé tenni?
I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.
-
Stauffenberg
nagyúr
A Google direkt változtatott az új főverzió megjelenési metodikáján.
A korábbiakkal ellentétben az N fejlesztése már nyáron lezárul (hamarabb is mutatták be a szokottnál), utánam ár csak bugfixek jönnek a szokásos októberi megjelenésig. Így elvileg lesz rá pár hónapja a gyártóknak, hogy előre gondoskodjanak róla.
De ez csak elvi síkon hangzik jól. A Google csak megkönnyíti a dolgokat, de nem tesz kötelezővé semmit. Amíg meg nem kötelező, addig a gyártók nem szégyellnek beletojni a vásárlóik arcába.
-
SkyLine3000
addikt
Nekem a G3-ra már hónapok óta van MM, de még mindig nem raktam fel.
-
vicze
félisten
Nem igazán, de mutathatod azt a "nagy" tempót.
Vannak újítások, de azok nem azok a fajták, amik nagyok és sokat lendítenek a platformon. 5.0 óta csak inkrementális a növekedés. N semmi más mint 5.3 hiába lesz 7.0 a neve. Egyszóval nagyon nagyon lassú a tempó, és leginkább mesterségesen van visszatartva.@janeszgol: LOL, tehát Józsi bácsi miatt álljon le a fejlődés, mert őt még köti a szerződése, na ne röhögtess már. iOS 4.0 óta nem fejlődött persze jó ez az embereknek. Nem az a fejlődés, ha 2 hetente cserélgeted a verziószámot. Az meg végképp lényegtelen, hogy ki milyen verziót használ, a rendszer fele verzió független.
@Matada2.3: És mi a probléma a fregmentációval? 5.0-tól visszafelé megkapja a biztonsági javításokat, amiket nem éppen bonyolult kigörgetni, de némi energiát kell belefektetni, mint ahogy már elkezdődött néhol, de ez egy lassú folytam lesz.
Amíg nem értik meg az emberek, hogy egy Samsung kernelnek elég kevés köze van egy Nexus kernelhez, addig lehet itt bármit magyarázni, magyarázni mivel egy GUI-nél nem lát tovább senki. Az uniformitás a platform halála lenne hosszútávon.
[ Szerkesztve ]
-
Matada2.3
veterán
Mint a security patch-ek, így kéne az androidot is frissítgetni verziószámon belül, hogy ne legyen ennyire fragmentálva a rendszer!
Finn the human
-
Balint1408
aktív tag
Helyes.
A térerő veled van!
-
Shyciii
veterán
Maga az android rendszer nem eszik sokat. Sőt. Nekem kifejezetten keveset kért az eddig telefonjaim során (kivéve a Oneplus 2-őt, de ott a gyártó OxygenOS-ként árulta a szétbarmolt androidot). Ha minden rendben volt/van, akkor éjszaka 0.2-0,3%-ot merül óránként. Ez minden csak nem sok. A Google Play Store szó szerint zabál, de az is csak kb a 4.4-es verzió óta ennyire fos. Gyanítom ez már sosem lesz jó. Minden más fogyasztás meg az appok rossz optimalizálása miatt van.
-
atike
nagyúr
Sajnos azt a kicsi számot nem volt nehéz megháromszorozni....
De azért mindenképp örvendetes. Mire kijön az új verzió ez már lehet eléri a 20%-ot is...
-
mildwood
tag
Nekem szerencsém van, mert eddig sikerült az 5.0-t is meg a 6.0-t is átportolniuk a szuperszáguldó galaxy s advancemre. Nem hibátlan de egy 4 éves telefontól, amire a 4.1 is szarul lett hivatalosan átportolva, elég király
P
-
Keem1
veterán
Az akkugyártók érjék inkább utol a technika többi részét. A többi hardver/szoftver komponensekhez képest legalább 5-10 év lemaradásban vannak. Az ebben érdekelt cégek igazán t#könrúghatnák a vezető fejlesztőket. A Li-Po/Li-Ion megjelenése óta semmi érdemi fejlődés, csak lassú kapacitásnövekedés.
-
D4ni
őstag
Inkább arról beszéljünk ,hogy mikor lesz megint normális üzemidő... A Play szolgáltatások és maga az android rendszer megeszi az akksit, és ezt többen is tapasztalták különböző flagshipeknél.
"Fujigama? Nem ismerem ezt a márkát. - Csak kívül Fujigama, belül Sony "
-
kortic
tag
függetleníteni kellene a rendszerverziót a, a szolgáltatói komponenseket és a gyártók saját interface-eit, és ezek külön-külön is tudjanak frissülni. Innentől kezdve csak a hardver adottsága szabnák meg a főverzió-számot
Local phone smartass, exMobiltudós, szerviztechnikus - kijelzőcsere nélkül nem telefon a telefon
-
tomboy0013
veterán
Nem a frissítést kell lassítani. Zárkózzanak fel a gyártók. Az ilyen dolgok miatt biztosan nem vennék Nexus-on kívül mást mert nekem fontos a támogatás. Az átlagot ez úgy sem érdekli tehát plusz erőfeszítés nélkül is meglesz a nagyobb gyártók eladni kívánt telefon darabszáma. Nincs ami motiválja őket a frissítési utem gyorsítására így szerintem változás sem nagyon lesz. De ez legyen azok gondja akik nem Nexus-t használnak
-
Richie86
senior tag
Már épp ideje volt.
-
willope
tag
Akkor mire kijön az N, már szabad szemmel is lárható lesz az M szelete a tortában
(irónia)
NOKIA 101(bárcsak lenne Note 2-m) -->LUMIA 720(bárcsak lenne Note 3-am) --> Galaxy Note 4 (Vajon milyen lesz a Note 8)
-
Dave1984
őstag
Lassítani kéne a verziók frissiteset. Illetve a gyártókat valahogy ösztönözni hogy minél több készülékekre adja ki a legujabb android verziót!
Nekem a tudat nem ad szabad utat
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest