- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Mobil flották
- Yettel topik
- Egy óra, két rendszer
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Acélfarkas #38 üzenetére
Ezek a fejedből kipattant szabályok. A továbbítás az továbbítás. Ennyi erővel egyetlen szennyvíztartályban sincs szivattyú, mert kifogy egy idő után...
De ez is hülyeség: "A kompresszálás esetében ez nem áll fent, ha a szívott oldal zárt, ott egyszerűen az adott közeget eltávolítod adott helyről és annyi." Egy légkompresszor a levegőt sűríti egy tartályba, mögötte végtelen utánpótlással.
Az eszközökről beszéltünk alapvetően, a pumpa és a szivattyú ugyanaz, teljesen mindegy, hogy dugattyús, szárnylapátos, csavaros, stb. megoldásról beszélünk. Ugyanezen megoldásokat használják kompresszoroknál is, annyi, hogy ott csak gázokról beszélhetünk, mert folyadékokat nem nagyon lehet összenyomni. -
Ribi
nagyúr
válasz
Acélfarkas #38 üzenetére
Kompresszorból is van elég sok féle. Amikor nagyon nagy vákumot akarnak generálni, kb attól függ mennyire mennek le, hogy meddig megy a vákum pumpresszor
. Mert folyamatosan távolítgat el oxigén molekulákat, csak épp igen kis hatásfokkal. Nincs olyan, hogy "eltávolítod adott helyről és annyi".
Már elég régóta próbálod mindenféle módon kategorizálni a dolgokt, de mindig van ellenpélda. Teljesen felesleges vita megy... -
válasz
Acélfarkas #34 üzenetére
? Nem tudtam, hogy a levegő nem közeg.
-
törölt tag
válasz
Acélfarkas #31 üzenetére
Köszi, ez érdekes, így nem láttam még kifejtve.
(#29) Dragon3000
Ahh, okés. Végül úgy néz ki, amúgy is rosszul tudtam a dolgot. -
törölt tag
válasz
Acélfarkas #21 üzenetére
Most esetleges hogy épp neked írom, de a különbség az, hogy a szivattyú folyadék vagy zagy, a pumpa pedig légnemű közeg szállítására szolgál. (A köznyelvben vannak ennek ellentmondó elnevezések.)
szerk: Én így tudtam, de gépész cimbi azt mondja, inkább a felhasználás a különbség - pumpával jellemzően nyomunk, szivattyúval jellemzően szívunk.
-
Till@
aktív tag
válasz
Acélfarkas #24 üzenetére
Így van, hasonlóan működik mint a "pumpa" de azért azt még szivattyúnak hívják, annak ellenére hogy "pumpál".
-
Victorio
aktív tag
válasz
Acélfarkas #21 üzenetére
Ott a pont
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- HP ZBook Studio G7 i7-10850H 32GB 1000GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest