- iOS alkalmazások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Mobil flották
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
anda64
csendes tag
válasz Cathfaern #801 üzenetére
Úgy tűnik, megtaláltam a problémám gyökerét, és ezzel együtt remélhetőleg a megoldást is.
Sajnos linkeket most nem tudok hozzáadni, mert rengeteg oldalt elolvastam, és nem mentettem el őket. Megpróbálom saját szavaimmal leírni a lényeget. Egy szóval: nátriumhiány.Nem emlékszem, hogy a cikkben, vagy itt a fórumon van-e leírva, hogy 5000 mg nátriumklorid (vagyis konyhasó) bevitele szükséges. Nos, van akinek ez egyáltalán nem elég (mint pl. én). Vannak, akiknek a nátrium forgalma erősebb, emiatt még "normál" étrenden is több sóra lenne szükségük. Hát nekem tipikusan ez a bajom, kb. gyerekkorom óta. Minden tünet, amit olvastam ezzel kapcsolatban, végigkísért már fiatal koromtól. Persze senki nem tudta, mi az oka a bajaimnak, azt mondták, idegalapon van. Most viszont, ahogy elkezdtem ezt az étrendet, ami még több nátriumot igényel, nagyon felerősödtek a tünetek, és egyértelművé vált, hogy ezeknek fizikai eredete van. Nagyon örülök, hogy sikerült találnom néhány oldalt, ahol ezzel foglalkoznak, és a megoldás is le van írva. A nátrium alacsony szintje inzulinrezisztenciát okoz. Az inzulinrezisztencia pedig reaktív hipoglikémiához vezet. Egy fórumozó leírta, hogy akkor lett jobban, amikor elkevert fél teáskanál sót 2,5 dl vízben, és napi ötször megivott egy ilyen adagot.
IR esetén a szervezetben a szükségesnél több inzulin termelődik. Akinek IR-je van, és elkezdi a ketogén étrendet, annak a szervezete a bevitt fehérjére is magasabb inzulinszinttel fog reagálni. Márpedig a magas inzulinszint miatt nem kezdődik meg a zsírbontás, viszont a vércukorszint leesik, és máris jön egy hipoglikémiás roham. Tehát IR-nél a fehérjebevitelt is kezdetben alacsonyabbra kell venni, és a zsírbevitelt magasabbra.
Tehát: még több só (magnézium és kálium is több ajánlott, mert sokaknak abból is eleve hiánya van), kevesebb fehérje, több zsír.
Tényleg jó lenne, ha írnál erről is a cikkben. Angol fórumok tele vannak ezzel a témával. Ha beírod a keresőbe, hogy ketogenic diet reactive hypoglicemya, rengeteg találat van. Azt hittem, az életkorom is belejátszik a problémámba, de nem. Már huszonévesek is írták, hogy paleo vagy ketogén étrendet kezdve különböző panaszaik lettek, felerősödött a reaktív hipoglikémiájuk. Nálunk is egyre több embert diagnosztizálnak inzulinrezisztenciával, és azoknak nagy eséllyel problémáik lesznek, amikor elkezdik a ketogén étrendet. Emiatt könnyen azt hihetik, hogy nekik ez nem való, pedig pont ez hozza el a gyógyulást. Nagyon sok pozitív hsz-t olvastam a fórumokon, akik rendbejöttek a ketótól.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo B50 laptop (15,6/i3-G4/8GB/256SSD/Magyar/AkkuX)
- XBOX ONE X 1TB, makulátlan szép állapotban, 6 hó teljeskörű és 1 év SW garanciával Bp-i üzletből!!
- Billentyűzet hibás 17 colos HP Probook 4720S laptop
- Dell Latitude E5530 laptop (15,6FHD/i5-G3/8GB/500HDD/MagyarVilágítós)
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest