- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Milyen okostelefont vegyek?
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- A Nothing Headphone (1) is a dizájnról szól
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Ismét a Honoré a legvékonyabb hajlítható
Új hozzászólás Aktív témák
-
Morden24
nagyúr
válasz
Aftereffect #44 üzenetére
Elnézést, a méretet benéztem. Nem a kijelzőre gondoltam, hanem magára a telefonra.
Függetlenül attól, aki a két telefont képes összekeverni, az vak.
Azért, mert szappan + középen IS van egy gomb, attól még nem lesz iPhone klón.Egyébként meg nem értem a felháborodást ezzel a formavilágos hülyeséggel. Az egy dolog, hogy az S5830-at akkor sem tudnám iPhone-nak nézni, ha pisztolyt tartanak a fejemhez. Akkor már ez az LG jóval inkább kipikopp, meg hát maga az Android sem segít rajta, hogy "messziről" különbséget lehessen tenni.
Ettől függetlenül nekem aztán tökmindegy, nem tudok picsogni azon, hogy valaki lemásol egy formát, ami alapvetően egy nagy téglalap kijelző, és csoki. Sem az anyaghasználat, sem a forma (ld. középső gomb), sem a szegély, sem a lekerekítés módja nem iPhone-t juttat az eszembe. Más kérdés, hogy az S5830 számomra kifejezetten gagyinak hat. -
Morden24
nagyúr
válasz
Aftereffect #33 üzenetére
Kikapcsolhatósan én is, mert ki tudom kapcsolni. Ezen felül tőlem mindenki állíthatja a fényerőt úgy, ahogy akarja.
Hogy értsd: nekem ne világítson, ne villogjon, ne derengjen, ne irizáljon, ne pulzáljon, és egyébként se csináljon semmit.(#34) <NewL>: Először is, bármilyen használati cikk lehet esztétikus, harmonizálhat a használó stílusával, éppen ezért egy mobiltelefont manapság már ugyanúgy szemre lehet vételezni, mint egy cipőt, öltönyt, vagy táskát - főleg az olyan márkáknál, amik magukról azt sugallják, hogy a használó egy style- és fashion statement-et is tesz a használattal.
Másrészt ha világít az a kurva logó, akkor elég sokan fogják megnézni, ezt garantálom. Először is, mert nehéz, hogy ne tűnjön fel, másrészt mert épp az a célja, hogy feltűnjön.(#33) Aftereffect: hagyj már a Samsungos hülyeségeddel, semmi köze sem méretre, sem jobban megnézve formára sem annak a telónak az iPhone-hoz. Vannak ahhoz sokkal közelibb formák egyébként, pl. az LG egyik jövőbeli modellje, de a múltból is lehet ezret találni, Meizu M8, meg a tököm tudja, még mi.
-
Morden24
nagyúr
Na ez az. Most őszintén, a telefon hátuljára rakott kikapcsolhatatlan világító logóval hogy a tökömbe magyarázza meg a tisztelt használó, hogy nem egy, a telefonját mutogatni akaró sekélyes sznob?
Mert lássuk be, egy ilyen disputában erős hátránnyal indul az, aki úgy telefonál, hogy közben mindenki más egy világító alma logót lát...Ez szerintem magát a terméket egy olyan stílus irányába vinné el, amit ma NEM képvisel. Az iPhone egy hype-olt telefon, de maga a termék nem egy harsány valami - annak ellenére, hogy a forma jellegzetességei miatt könnyen felismerhető, akár egy kis üveges Coca Cola.
Úgy gondolom, hogy egy ilyen lépéssel magának a terméknek az imázsát alakítanák át. Hogy mondjam, nem lehet egy napszemüveg egyszerre Pierre Cardin és Oakley. Vagy-vagy. -
Morden24
nagyúr
válasz
runner 125 #23 üzenetére
Nekem nagyon nem jön be a világító logó a Macbookokon sem, igen.
Igazából az a koncepciós problémám ezzel, hogy a logó odáig díszítés, ameddig csak annyira harsány, amennyire az eszköz maga.
Ezen belül lehet kategóriákról vitatkozni, de egy alapban visszafogott, letisztult, egyéb díszítéstől, élénk színektől, extrém formavilágtól idegen terméken egy világító logó egyszerűen idegen.A stílus, amit egy iPhone a formavilágával, anyaghasználatával és egyébként magával az iOS-el is képvisel, szerintem egyáltalán nem egyezik egy világító logóval.
A másik meg igazából az, hogy egy ilyen dolog célja kizárólag a figyelemfelkeltés. Ezért hoztam példának a kocsi aljára a neont. Ha egy olyan terméket használok, ami mind névről, mind formavilágról könnyen felismerhető, akkor magától értetődő, hogy a világítás csak és kizárólag figyelemfelkeltésre való, semmi másra. Ez innentől fogva számomra a márkát is közönségessé teszi, de az embert is, aki így használja.
Az meg alap, hogy kikapcsolható legyen. Már csak azért is, mert lehet, hogy a vilagító reklámtábla-funkción megspórolt energiát mondjuk az eszköz használatára szeretném inkább fordítani...
Ha meg a kijelző ledek világítják meg, akkor meg csak simán azért, mert mondjuk nem értek vele egyet. Ez olyan, mintha a hangot nem lehetne levenni.(#24) manchester85: A Prada szerintem pl. elég olasz és elég nagy márka...
De egyébként mondhatnám, hogy LaCoste. Hogy az Energie mennyire igényes márka (termékek szempontjából), az egy dolog, és más kérdés, hogy mit képvisel. Egy forgó dísztárcsás Cadillac is lehet jó minőségű termék, de fel kell fogni, hogy nem egy visszafogott stílust képvisel. És ha hamisítvány, ha nem, az orkok viselik, és nem véletlenül. Hidd el, a gazdag ork is azt veszi, csak ő már nem a hamisítványt.
Én úgy gondolom, hogy egy iPhone dizájnvilágába, termékképébe nem illik bele egy világító logó. -
Morden24
nagyúr
válasz
runner 125 #18 üzenetére
Nemtom, számomra azzal egy ligába kerülne a feleslegesen magamutogató márkákkal.
Nem kicsit lenne ellenszenves. Ugyanúgy okádnék tőle, mint a nyolc méteres logókkal ellátott ruháktól, vagy egyéb termékektől, ld. Energie, vagy akár a D&G. Szerintem ez végtelenül közönséges, és bőven elég indok hozzá, hogy eszembe ne jusson olyat használni.(#19) <NewL>: Az aluházat én is, a világítást csak annyira, mint a kocsi alá a neont. Semennyire. Ez nagyjából rosszabb, mint a bling gettódizájn.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Apple asztali gépek
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Xbox Classic / Xbox 360
- Fúziós energiát vásárol a Google
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- A GravaStar analóg klaviatúráira nem mondható, hogy konformisták volnának
- A OnePlus ellen biztonsági aggályok miatt indítanának vizsgálatot az USA-ban
- További aktív témák...
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) - ELKELTEK
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest