- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- LTE frekvenciák
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Magisk
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Everman
addikt
válasz
#16820480 #22 üzenetére
"10mpx-es képeket szoktam csinálni, ebből mondjuk ha van ~100 darab, az már azért nem kicsi. és az még nem is túl nagy mennyiség. "
RAW-nál már kérdéses lehet, hogy lesz-e elég hely a tableten erre
"ha már usb3 kezd terjedni, akkor miért ne terjedhetnének nagyobb tárhelyek is tabletekbe?"
Félreértettél, nem az USB3 ellen vagyok, hanem csak arra akartam rámutatni, hogy jelenleg nem igazán indokolt egy ilyen jellegű eszközbe.
A későbbiekben, ha már elterjedt szabvány lesz, akkor úgyis ez kerül mindenhova és addigra, ahogy te is írod már rég nem lesz meglepő a 128 GB-os tár egy smartphone-ban sem. De jelenleg több hátránya lenne, mint előnye. -
Everman
addikt
válasz
#16820480 #17 üzenetére
Az ilyen egzotikus megoldások kedvelőinek ott az USB-re köthető kártyaolvasó, vagy arra dugod a fényképezőgépet.
Azt azért ne mondjad, hogy akkora fotókat készítesz, amiknél számítana az USB2 és 3 közötti sebességkülönbség"ha mondjuk szereted, hogy a videó megnézése közben kiválóan merül a tablet és a kamera is, akkor hajrá"
Mert áttöltésnél nem merül mindkettő. Arról nem beszélve, hogy egy combosabb filmet hova töltesz át? Vagy pluszban rádugsz a tabletre egy hordozható 1-2 TB-os vinyót is?
Én nem a 8-16 GB-os SD-re poénkodó játékszerekből indulok ki, ha fotónál legalább egy belépőszintű DSLR-t feltételezel, akkor videónál miért adnád lejjebb egy vinyóra rögzítő HD megoldásnál? -
Everman
addikt
válasz
#16820480 #14 üzenetére
"aha, a CF kártyáról?"
Kötekedsz?
Az ilyen tabletek célközönsége nem feltétlenül a professzionális fotógépek tartalmát akarja áttölteni, alsóbb kategóriákban meg már rég kihalt a CF."amúgy ki mondta, hogy szerkeszteni akarom a videót? elég csak megnézni"
Én is erre utaltam a wifi stream megoldással.
"vagy eseleg lementeni, mert megtelt a tárhely"
Hát, azért a legtöbb kamerában nagyobb a háttértár, mint egy tabletben, persze kiindulhatunk a memóriakártyás játékszerekből, de szerintem nem ezek az elterjedtebbek.
" a dlna remek dolgo, csak kicsit lassú még."
A film megnézéséhez, azon belüli pozicionáláshoz egyáltalán nem lassú, nem áttöltésről beszélünk, csak megtekintésről.
-
Everman
addikt
Kameráról a fotókat simán áttöltöd kártyaolvasón is pillanatok alatt, HD videót meg nem tableten fogsz megvágni és feldolgozni (az utóbbi esetében inkább látnék egy DLNA megoldást, amivel a kamera wifin áttudná tolni streamként az anyagot, hogy meg lehessen nézni a rögzített filmet nagyobb kijelzőn, feldolgozni úgysem ott fogod, de ne kelljen ezért ide-oda pakolni több gigabyte-ot).
Biztos, hogy a jövőben, mikor az USB3 már elterjedt lesz, akkor indokolt lesz a kompatibilitás miatt az ilyen mobil eszközöknél is (tablet, smartphone) az átállás, de nem a sávszélesség igény miatt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Csere-Beszámítás!AMD Asztali számítógép PC Játékra! R5 5600/ RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Felújított laptopok Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged