- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fotók, videók mobillal
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yepp: korlátlanság és streaming-modell a Yettel adatforradalma
- Ujjal lehet mutogatni a Huawei csúcsórájára
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
-
Mobilarena
[Re:] Készül a Lenovo P780
Új hozzászólás Aktív témák
-
ivarg
tag
Megdöbbentő dolgot hallottam ami lehet, hogy nektek már régóta evidencia, de én lehidaltam...
Minden kínában eladott sim kártya tartalmaz egy kis trojait ami települ az adott készülékre ezáltal az szervek számára hozzáférhetővé válik akár + keylogger + rejtett hangrögzítés egy eldugott kb 15MB-os fileba ami mindig felül íródik ha megtelik és kb 2-3 órányi beszélgetést rögzít + a keylogger adatait napokra bontva.
Az én telefonom problémája, tanult beszélgető partnerem szerint aki kínai és egy itteni cégnél mérnök az volt, hogy korábban egy ilyen sim volt benne és ez a keylogger file elszabadult, miután a sim kikerült belőle.
Véleménye szerint a factory reset ezt eltünteti és akkor települ újra amikor újra kínai kártya kerül a telóba és felrakják magukat a kártya szintű szolgáltatások, mint amivel nálunk pl lottót, pálya matricát lehet venni stb..Persze lehet, hogy ordas nagy kamu a dolog és csak városi legenda, az viszont tény, hogy tegnap óta egyszer sem indult újra a telefonom és lényegesen több a fölös ramom mint korábban ami nem szaporodott a recovery óta, korábban pedig napról napra látványosan változott és sokkal gyorsabba készülék mint először volt.
Eléggé elgondolkodtató és lehet, hogy még valami főzőtt ram kerül még fel a végén, de hogy a recovery fileom-ba most már beletúrok valahogy az tuti. -
ivarg
tag
Megcsináltam a factory resetet, az ROW_S116-al úgy tűnik ez kellett, gondolom elküldés előtt már volt benne valamilyen kártya, mert tök másként viselkedik, még mintha a térerő is jobb lenne és a bekapcsolási procedúra is más volt, mint mikor a kezembe vettem.
Kíváncsiságból kétszer is megcsináltam.
első alkalom után nem csináltam recoveryt és csak feltoltam pár dolgot.
A RAM 2,13GB-ból 990 volt szabad ahogy feltoltam aplay ből a dolgaimat beállt 700-750 környékére a szabad hely, miután megcsináltam a recoveryt második alkalommal már csak 450 szabad helyem maradt.
Ma már nem pöcsölök vele, de úgytűnik valami még van benne amit nem én toltam fel rá.
Kíváncsi leszek lesz e újraindulás vagy sem, ha nem indulgat újra akkor szerintem így marad csak csinálok még egy factory resetet és csak a számokat és sms-eket állítom vissza. -
ivarg
tag
válasz
randras #1368 üzenetére
Előbb még megpróbálom a factory resetet mert egyébként meg teljesen elégedett vagyok vele nekem semmi gondom nem volt led kezeléssel hangok, hangminőség teljesen ok ha nem indulgatna újra akkor eszembe sem lenne bármin változtani. Ráadásul ez
a theme is nagyon tetszik és nem sikerült normálisan menteni és meg sem találtam máshol.
-
ivarg
tag
válasz
barnam_ #1350 üzenetére
Szia
Neked nem indulgat újra ezzel a 116-os rommal?
ill. milyen a tárhely kiosztásod "gyárilag".
Nekem is ezzel jött és nem értek dolgokat.
ill. szintén van/volt egy sdcaed0/.ideadesktop/LeJingpin könyvtárad tele képernyő mentésekkel?
Pandás telefont vettem és ugyan teljesen korrekt volt az egész mégis kicsit gyanús az dolog. -
ivarg
tag
Üdv.
Használja még valaki ezt a verziót rajtam kívül?
P780_ROW_S116_130828Elég sokat elolvastam a fórumból és egyre kevésbé értek dolgokat.
Az az érzésem, hogy nekem már egy eleve átalakított verziót küldtek, mert a RAM/belsőtárhely alapból 2,13GB viszont ebből csak 220MB szabad jelenleg és alapból is csak kb. 350 volt szabad, a built in storage pedig kb. 1,5GB .
Nem érzékeltem semmilyen kínai szemetet legalább is hozzáférhető módon a magyarítás kb 50-60% lehet a help és néhol beállítások egy része angol.
Az összes program eleve kártyára-ra települt és mégis szűkös a hely.
A cleaner elindítása néha segít 2-300-500mb-ot is kipucol, de sosem volt még 42% alattAz nekem úgy tűnik, hogy használja a vodafone 900-as 3G-jét is mert még nem sikerült olyan helyen járnom ahol a vodával ne lett volna 3g vidék balaton stb, de van mellette egy telenoros adat kártya ami sokkal problémásabb jellemzően ha azt használom a sim1 ként.
mivel a vodás keretem csak 50MB sokat nem méricskélem de 13mb már volt a letöltési sebességem talán dombóvár környékén vagy valahol a dunántúlon a vodával.
A telenoros a kevesebb mert a legolcsóbb digis csomag, de annak a kapcsolódása és sebessége is érezhetően mindig rosszabb.
Elvileg a kínai verziót kaptam a készülékből én is a hátlap alapján.
Azt vettem még észre, hogy a rezgő érintés vissza jelzés kb. félnapot elvesz az aksiból.Továbbá annak ellenére, hogy még soha egyetlen fagyásom sem volt, rendszeresen újra indul a telefon néha napokig semmi utána akár többször is egymás után, mindig csak akkor ha alvó állapotból nyílik pl. hívás fogadás, új sms megnyitása stb.
Volt ezzel kapcsolatban valakinek tapasztalata megoldása?
-
ivarg
tag
Nem értem ezt a 3G dolgot az enyém simán megy a voda 3g vel, naponta vidéken vagyok és még sehol nem volt gondom lehet, hogy mostanra csináltak valamit a firmware-el?
1-2 mb/s szinte bárhol, de a 4-6 sem ritka.
Igaz csak főleg navira használom külön nem szoktam nézegetni, de szerintem feltűnne ha gond volna vele. -
ivarg
tag
1 perce néztem meg a 3g-t voda kártyával pécsett, 4mb/sec fel is le is nagyjából, szerintem ez elfogadható jobb híján, ami a wifit illeti az eddigi legjobb képességű wifit kaptam ebben a telefonban, csak a laptopomban jobb ennél.
3 téglafalon keresztül 10 méterről is tud 12-14mb/sec-et, egy fal 5m esetén pedig 30-50mb között. -
ivarg
tag
Nekem a héten jött meg.
Első tapasztalatok szerint a GPS teljesen ok.
Szépen navigált a Wekerle környékén. kb. 10-20m volt a maximális pontatlansága.
A rom 13.08.28-as
Nekem nincs vele gondom mármint tetszik/ nemtetszik ügyben.
Viszont vodás kártyával rendszeresen újra indítja magát nem túl sűrűn viszont 1-2 naponta mindenképpen és volt, hogy 1 nap 3x is.
Először beszélgetés közben is azt már nem csinálja.
Most pedig amikor a lezárt képernyőn futó appok között húzom oldalra a képernyőt.
Nem túl zavaró, de csinálta ma reggel is.
Nekem kedd reggeltől tegnap délig bírta az első töltéssel elég komoly nyúzás mellett, igaz játék alig, de vagy 6-8 óra telefonálás összesen és folyamatos GPS, wifi, Bt, 3G on.Más
Szerintem a készülék minősége legfeljebb 6-7/10 ha reális vagyok ez jellemez a képernyő kivételével mindent.
Ez egy objektív értékelés fényképezés, érintőképernyő, szenzorok, hang stb. minden figyelembe vételével
Vagyis bőven megéri az árát, de senki ne várja, hogy SGS4/HTCONE gyalázó Teljesítményt ill. Minőséget kap mert nem az a szint.
Viszont gyalázza őket üzemidőben és ezért vegye aki venni akarja.
Már fogtam egyet a kezembe a nyár végén annál ez sokkal jobb, a gyári szoftverrel, tehát nyilván minden hibát igyekeznek javítani.
Viszont úgy vettem észre, hogy a reset gomb nem véletlenül van rajta, hát használjuk rendszeresen uraim.
-
ivarg
tag
...
Új hozzászólás Aktív témák
- PC-karbantartás havonta: 5 lépés, amit ne hagyj ki!
- ASUS ROG Ally
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- TCL LCD és LED TV-k
- A hónap végén jön a S.T.A.L.K.E.R.: Legends of the Zone Trilogy Enhanced Edition
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Politika
- Battlefield 2042
- Kutya topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- AKCIÓ! ASRock B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Fractal Design Nano S 600W
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB,Újszerű,Dobozával,12 honap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest