Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Ulkesh

őstag

válasz #16820480 #133 üzenetére

"de nincs igazán olyan, amire azt mondanám, hogy na igen, ez kell. talán a Pre"

A Pre nekem is tetszik, de enyhe fenntartásaim vannak a WEB-es SDK miatt. Ha nem lehet rá natív alkalmazásokat fejleszteni, akkor azt ugyanúgy be fogják bukni, mint az Apple.

"igen, utólag akartam bemásolni egy alkamazásba. de azért tegyük hozzá, hogy ez teljesen triviális művelet mind windows, mind linux alatt. de ugye OSX alatt nem látsz fájlrendszert, csak a saját home könyvtáradat."

Nono, nem csak a Home mappát látod kizárólag. Látod ott a rendszer mappákat is, de csak azokat amikhez alapból nem kell root jogosultság, a többihez meg ott a Terminal, vagy ha nem akarsz gépelni, akkor jó pár fájlmenedzser. (Az más tészta, hogy egy terminálban kiadott parancs után látsz mindent a Finder-ben is.)

Ez szerintem így van teljesen rendjén, ha Windows alatt sem tudna ész nélkül matatni a user a rendszerkönyvtárakban, akkor lényegesen kevesebb probléma fordulna ott is elő.

Mondjuk a Stardict ami nálad gondot okozott nem éppen OSX-es program, egy Linux-os portolás, annak is egy eléggé gyenge megoldása.

"nem viccnek szántam. tudom, hogy sokadszorra leírva sem veszed érvnek, de az id3 tagben tárolt tartalmak nem igazán komálják az unicode karaktereket, így van egy rakás kínai írásjegy, ami nem jelenik meg rendesen (küönösen a klasszikus kínaiak)."

Erre mondhatnám, hogy egyedi probléma, de nem teszem.
    Már csak azért sem, mert az iTunes kezeli az Unicode Tag-eket, így a kínai írást is.
    (A képen csak azért vannak angol feliratok, mert a rendszert nem kapcsoltam át kínaira, csak az iTunes-t. Az Album Artis-hoz és Comment-hez csak beütöttem pár karaktert, hogy lásd, hogy kezeli a kínai írást is)

"egyébként akármikor össze tudok állítani 2 kattintással nagyjából egy olyan listát, amit én akarok itunes nélkül is, csak simán hozzáadom a fájlokat a lejátszási listámhoz, és kész."

Azért egy jól szervezett mappastruktúránál nem két kattintás, mire esetleg 20-30 albumból összeválogatsz egy listát. ITunes-ban ez valóban 1-2 kattintás.

"nem értek hozzá, hogy grafikára milyen programok vannak, de lehet hogyha utána járnál, akkor találnál olyat, ami használható"

Grafikára általában a Gimp-et ajánlják, de nyomdai felhasználásra teljesen alkalmatlan. Tördelőszoftver, vagy használható vektorgrafikus alkalmazás egyáltalán nem létezik rá.

Ez épp olyan, hogy ha tervezőmérnök vagy és nem az építőiparban, akkor a Mac teljesen használhatatlan számodra, mert az ArchiCAD-en kívül nincs más használható CAD szoftver erre a platformra.

"a billentyűzetet úgy értettem, hogy nem minden gomb van rajta, ami mondjuk a mostani gépemen van"

Minden gomb rajta van, ami gondot szokott okozni az az, hogy a szimbólumok amiket alt-al érsz el (pl. &,@,£) azok itt más kombinációval érhetők el, de ez tényleg pár nap alatt megszokható.

"amióta rászoktam a pöcökegérre, azóta nem használok tapipadot. le is van tiltva"

Pöcökegérnél azt utáltam mindig, hogy használni kell az egérgombokat is. Touch pad esetén meg nem, egy ujjal rábökve valamire bal gomb, két ujjal jobb gomb, no meg különböző scroll funkciók, amik a multi touch-al kiegészülve nagyon kényelmessé teszik a használatot. A Mac noteszeknek ráadásul hatalmas az érintőpadjuk, így soha nem jutott eszembe, hogy rádugjak egy egeret, még akkor sem, ha otthon az íróasztalon használtam és ott volt mellette az egér. Macbook-al, utazás közben volt rá példa, hogy használnom kellett Photoshop-ot, ez pöcökegérrel reménytelen feladat lett volna.

"az optikai meghajtót, így 2 év laptopos tapasztalatai után szintén tudnám nélkülözni, elég lenne valami külső meghajtó"

Ebben teljesen egyet értünk.

Új hozzászólás Aktív témák