Hirdetés
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- iPhone topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Új belépő a Honornál
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Íme az új Android Auto!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
igen, így van sajnos, kb az összes okostelefonról elmondható ez. ezért is vagyok úgy, hogy bár szívesen vennék valami jó kis érintőképernyős telót, de nincs igazán olyan, amire azt mondanám, hogy na igen, ez kell. talán a Pre vagy valamelyik új androidos cucc az lesz, de az még leglaább fél év (az árról nem is beszélve). illetve ezekről azért sem tudok véleményt formálni, mert nem próbáltam még élőben.
az is baj, hogy mennyibe kerülnek ezek a cuccok. ha lenne viszonylag olcsón mondjuk első generációs szifon, akkor a hackelhetőség mellett már elgondolkodnék rajta. de jelenleg ahol néztem, ott forintra átszámolva nagyjából 110ezer lenne, az meg egy jó 30-40 ezerrel több annál, mint amit telefonra költenék.igen, utólag akartam bemásolni egy alkamazásba. de azért tegyük hozzá, hogy ez teljesen triviális művelet mind windows, mind linux alatt. de ugye OSX alatt nem látsz fájlrendszert, csak a saját home könyvtáradat. ezért van szükség annak a programnak is olyan kényszermegoldásra, hogy a home könyvtárban hoz létre olyan mappákat, amiknek a rendszer könyvtárakban kéne lennie eredetileg.
nem viccnek szántam. tudom, hogy sokadszorra leírva sem veszed érvnek, de az id3 tagben tárolt tartalmak nem igazán komálják az unicode karaktereket, így van egy rakás kínai írásjegy, ami nem jelenik meg rendesen (küönösen a klasszikus kínaiak). ha meg csak krixkraxokat lát az ember az előadónál, meg albumcímeknél, akkor elég nehéz keresni. ezzel szemben a könyvtárszerkezet tökéletesen képes tárolni bármilyen karaktert, amit a rendszer támogat. továbbá sajnos a CDDB nem ismeri az ázsiai tartalmakat, így nekem kéne kézzel frissíteni jópár giga zenét.
egyébként akármikor össze tudok állítani 2 kattintással nagyjából egy olyan listát, amit én akarok itunes nélkül is, csak simán hozzáadom a fájlokat a lejátszási listámhoz, és kész. vagy könyvtárakat. nekem sokkal kényelmesebb, ráadásul nincs benne hibalehetőség. igazából azt kéne, hogy az összes zenémet átrakom ogg-ba, mert annak az infója képes kezelni az unicode-ot, de az eltartana jó sokáig.szerintem egy ubuntuban nem kevesebb lehetőség van, hanem más lehetőségek. nem értek hozzá, hogy grafikára milyen programok vannak, de lehet hogyha utána járnál, akkor találnál olyat, ami használható. az a helyzet, hogy a linuxokra mindig olyat és úgy fejlesztenek, amire a fejlesztőknek igényük van. amíg ez az adott user igényeivel megegyezik, addig örömmel használja, addig örül, és használja, mert ingyenes. ha nem egyezik meg, akkro meg választ mást.
nekem az itthoni használlatra az ubuntu a legkényelmesebb jelenleg, szóval ezt használom.a billentyűzetet úgy értettem, hogy nem minden gomb van rajta, ami mondjuk a mostani gépemen van (legalább is első ránézésre). meg az ilyen mac gomboknak nem sok haszna van linux alatt (ahogy a win gombnak sem, bár most arra állítottam be a nyelvváltást).
amióta rászoktam a pöcökegérre, azóta nem használok tapipadot. le is van tiltva, felőlem akár ki is hagyhatnák a gépből teljesen. csak idegesítő, hogy folyton véletlen hozzáérek gépelés közben, és akkor össz vissza mozgatja az egeret, meg kattint...
az optikai meghajtót, így 2 év laptopos tapasztalatai után szintén tudnám nélkülözni, elég lenne valami külső meghajtó, ha nagy ritkán be kell olvasni valamit. a legtöbb adatomat már amúgy is külső HDD-n tárolom. -
Lirion
addikt
"A billentyűzet pár nap alatt megszokható, a többi amit írtál inkább előny, mint hátrány"
Persze, hisz apple..
De most komolyan, miért érzed te úgy, hogy mindenkinek ugyanaz tetszik és ugyanazok az igényei, mint neked?"több mint ötven ezer szám közül,"
Milyen lehet egy "ezer szám" vajon? Még sose hallottam, jó előadó az "ezer"?![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Új hozzászólás Aktív témák
- Óvodások homokozója
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gitáros topic
- Parkside szerszám kibeszélő
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- EAFC 26
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- APPLE MacMini 7,1,i5-4278U,8GB RAM,1TB,macOS Monterey
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L490 - i5-8G I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! Gigabyte Gaming RTX 3060Ti 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- GAMER PC! Intel i9-12900KF / RX 7900 XTX / 32GB DDR4 /1TB Gen4 / B760 /1350w Platinum! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
De most komolyan, miért érzed te úgy, hogy mindenkinek ugyanaz tetszik és ugyanazok az igényei, mint neked?![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)