- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Eldobták az S25 Ultrát, mint egy követ
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Már a héten bejelentheti az Apple az új iPhone SE-t, állítja a Bloomberg
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kékes525
félisten
Kéretik a frissítés mihamarabb kiadni az S6-ra is!
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
válasz
Martinitius #18 üzenetére
Hat ez eleg suxx, igy , ebbe a formaba. Basszus en nagyon bizom benne, hogy valamit sikerul osszehozniuk.
3njoy the Lif3
-
ztoldy
senior tag
válasz
Danny_L.hu #14 üzenetére
Ez igaz, amit írsz csak az a baj, hogy például nálam, ha jelenleg 3G-ről 2G-re váltok, akkor egy körülbelül 2mp-es kapcsolatszakadás következik be mire a 3G sávról átáll a telefon 2G-re. 2G-ről 3G-re váltásnál ilyen nincs, viszont ott is eltelik 2-5mp mire átáll 3G-re a kapcsolat.
A Google megoldása inkább olyasmire hasonlít, hogy lezárt képernyőnél 2G van csak, így jönnek az üzenetek, de alig meríti a kapcsolat a készüléket, ha viszont a képernyő bekapcsol vagy feloldod a kijelzőt, akkor átvált 3-4G-re.
Ezeket jelenleg tasker, e-robot vagy llama képes megvalósítani.
Mellesleg a Greenify program remekül ellátja az alkalmazások hibernálását lezárt készüléknél és szerintem tulajdonképpen ennek a tudását akarják beépíteni az Androidba.
https://www.refundo.hu/?ref=175161
-
Pont ezt miért higgyük el?
Vissza kell vinnem pár kazettát.
-
niof
veterán
Igaz, hogy nekem N4-em van, de az utolsó Euphoria ROM-al (5.1.1) 1%-ot merül egész éjjel repcsiben. Ez a gyári 5.1-el 7-8% volt.
Szóval szerintem a rendszer optimalizáltságán is sok múlik.
Ennek fényében lehet, hogy jó lesz ez az M!Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
Martinitius
tag
Én azóta nyüstölöm az M Previewt, mióta kb másfél hete bemutatták. Tény, hogy néha összejön 4 óra SOT, de van, hogy csak 2. A doze elvileg kedvező hatásait pedig nem igazán észleltem.. CM 12.1-el kevesebbet evett a telefon készenlétben, mint most M-el. Összességében inkább vegyes tapasztalataim vannak, mintsem egyértelmű javulásról valóak.
De ez még csak az első release, az őszi végleges verzió bemutatásáig még ezen kívül 2 verzió lesz, csak csiszolnak még rajta, addig kár elhamarkodottan véleményt alkotni
Ius est ars boni et aequi. // Nexus nagyhatalom vagyok: 3db Nexus 5; 2db Nexus 5X; 1db Nexus 6P.
-
Danny_L.hu
tag
Pontosan ezt az idegesítő dolgot csinálom. Anno voltak rá nagyszerű widgetek, amik asszem az ICS valamelyik verziójával működésképtelenné váltak, megváltozott az API stb. A másik megoldás egy CM ROM felpakolása, abban lehet olyan kapcsolót berakni a többi közé, amin tudsz váltogatni. De alap Androidban ez felejtős.
Biztos én vagyok kishitű, de nem hiszem el, hogy ezzel a gondolattal a Google-nél még nem játszadozott el senki sem.[ Szerkesztve ]
-
babkukta
senior tag
válasz
Danny_L.hu #14 üzenetére
Az utóbbi problémádra van egy borzalmas és idegesítő megoldás...
ha nem netezel, GSM-re állítod, ha igen, akkor meg 3g/4g. Csak ugye itt mindig be kell lépned a beállításokba stb. Egyébként nem rossz elgondolás ez a 2g-s dolog se, tetszik az ötlet
Írj a guglinak, hátha beleteszik... egyszer
Üdvözlettel, Tibi
-
Danny_L.hu
tag
Szerintem itt sokan félreértik a Doze szerepét. Tény, a cikk sem írja le pontosan mit is csinál a Doze pontosan. Arra hivatott, hogyha készenléti módban, vagy/és mélyalvásban van a telefon (értsd nincs mobilnet, vagy szinkronizáció ki van kapcsolva és a kijelző se megy), akkor ne engedje azt, hogy egy beragadt folyamat lezabálhassa az akksit így nem ér az a meglepetés, hogy reggelre 5%-on van az este még 70%-on lévő akksi. Tudom, sokan felteszik töltőre az akksit éjszakára, de ez bármilyen helyzetben rettentő bosszantó és frusztráló lehet, ha a telefon tulajdonképpen ok nélkül lemeríti magát. Az, ha nyomkodod merül a telefon, csak kis részben köszönhető a rosszul megírt appoknak, a kijelző fogja a legtöbbet kivenni az akksiból akármit csinálsz.
Amit szerintem meg kéne oldani az a 2G/3G/4G hálózat közti priorizálás. Hiába adod meg a telefonnak, hogy 3G/2G hálózat, ha elérhető a 3G, non-stop azon fog lógni akkor is, ha nincs bekapcsolva a mobilnet. Évek alatt azt vettem észre, hogy 3G hálózaton lógva még kikapcsolt mobilnettel is jobban merül a telefon, mint 2G hálózaton. Plusz készenléti módban, ha a szinkronizáció is be van kapcsolva bőven elég lenne, ha csak 2G (GPRS/EDGE) netet használná, ezzel is csökkentve a fogyasztást. Aztán ha a user bekapcsolja a kijelzőt, elkezd böngészni stb, akkor átváltana automatán 3G/4G-re. -
babkukta
senior tag
hát, pedig úgy néz ki. Oké ctvagyok nem pontosan fogalmazott, maradjunk annyiban, h az új droid akkor növeli az üzemidőt (ha lehet így mondani), ha nincs használva (pl éjszaka??). Tehát aki nyúzza a telefonját, kb semmit nem fog érzékelni ebből az egészből, csak az, akinek sokat alszik a telefonja. Ezzel én jól járnék, bár vannak alkalmak, amikor erősen nyomogatom én is. Na, itt pont ez lenne a kérdés, h csak a nyugalmi állapotban fogyaszt kevesebbet, vagy ha használod, akkor is?
Üdvözlettel, Tibi
-
Matada2.3
veterán
Bennem is valami ehhez hasonló fogalmazódott meg. Miért a készenléti idővel foglalkoznak, amikor inkább az appok fogyasztását vagy a rendszer energiaigényét kellene visszafogni a sok G-s alkalmazás miatt. Ez megint ilyen bullshit feature lesz (már bocsánat) mint a volta és a "kitkat elmegy 512MB rammal" játék. Elszomorító néha.
Finn the human
-
Valami zavar van...
- azt írod , ez akkor működne jól ha a telefont tölti (?) vagy airplane-be van ...
- ezzel miért lenne több energia délutánra a telefonba?Fuss neki még egyszer. Nem erről van szó
Poco X7 Pro bemutató: https://logout.hu/bejegyzes/poco_x7_pro_bemutato_video.html ,,,Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már szinte csak privátban leszek elérhető. :)
-
ctvagyok
őstag
Ha jól értem ez a dolog akkor működne igazán ,amikor a legtöbb ember vagy tölti a telefont vagy airplane mode ba rakja a készülékét. Vagyis éjszaka. Bár most annyira nem olvastam bele, de ez nem annyira hasznos annak aki délutánra megöli a készülékét.
-
Tomi_Ohl
veterán
Jó, jó, de én használom is a telefont, szóval annyira nem izgat...
Xiaomi Mi 9T Pro, valamint Mi 5S és Mi 3W a parkolópályára rakva.
-
babkukta
senior tag
Ez így ígéretesnek tűnik. Egyébként csak kíváncsiságból, van olyan gyártó, akinek jobban bírja a gépe Lollival, mint Kk-val? Mert én eddig ahány emberrel beszéltem, vagy változatlan üzemidőről, vagy csökkenésről hallottam. Jómagam sajnos az utóbbi körbe tartozom
Az aktív üzemidő is fog nőni, vagy csak a készenléti?
Üdvözlettel, Tibi
-
Mindenesetre ez elég szép eredmény, én bízom benne lesz látható javulás nem is kicsi...
3njoy the Lif3
-
Nem tudom, nekem 4.4-esem van, és nem épp a készenléti/mélyalvási fogyasztásommal van gond...
Sokkal inkább a folyamatos háttérszinkronizáció, olyan szolgáltatások, amik persze root-tal kiiktathatók...
/ igaz nem ilyen készülék ,és nem is Nexus....
[ Szerkesztve ]
Poco X7 Pro bemutató: https://logout.hu/bejegyzes/poco_x7_pro_bemutato_video.html ,,,Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már szinte csak privátban leszek elérhető. :)
-
TTTotya
senior tag
Sztem. nem a készenléti fogyasztással volt a probléma eddig sem..... Ha nincs beakadva semmilyen app akkor teljesen jó készenléti időket tud a készülék.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
ma A közelgő friss Android főverzió fejlesztői változata hosszabb készenléti üzemidőt ígér a korábbiaknál, és az egyik szaklap tesztje szerint a Nexus 5 esetében ez teljesül is.
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Használható a Windows 11 aktiválás nélkül hosszú távon?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Politika
- Mobil flották
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kingdom Come: Deliverance II teszt
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Automata kávégépek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest