- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Apple iPhone Air - almacsutka
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Furcsa névvel dönt rekordokat a Snapdragon 8 Elite Gen 5
- Xiaomi 12T - egytucat
- Elindult a One UI 8 a Galaxy A36-ra és A56-ra
- Két nap múlva itt a Xiaomi 17, van egy pár hivatalos fotó is róla
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Netfone
Új hozzászólás Aktív témák
-
TompapaTM
csendes tag
Nekem már nem ez az első macskám. A régi cicám is ivartalanított volt - így találtam. Nyugodt, kedves jószág volt. Sokat vadászott, megvédte magát, egészséges volt, teljes életet élt, legalábbis számomra úgy tűnt. Nem látszott rajta, hogy hiányolta volna az utódokat. Szerintem a hormonok csökkenésével az ösztön is gyengült benne; már nem motiválta. Talált helyette mást. Nem volt depis, meg ilyesmi.
Én úgy gondolom, mint tapasztalt macskafarmer, hogy az ivartalanítást gyakorlatiasan kell felfogni. Értelmesebb dolog így csökkenteni a szaporulatot, mint utólag ''kiradírozni'', vagy hagyni éhen veszni. A gyógyszer nem jó módszer. Volt Cicmogó nevű lánycicám is, aki emiatt volt félhülye (hormon bevitel) és tumort is okoz hosszabb távon. -
aginor
veterán
Sajnos az a baj, hogy sokan magyarországon csak ezt a ''megoldást'' látják.
Ötven éve még megfelelt, de a 21. században már nem ártana ezen túl lépni, és a humánusabb megoldásokat keresni.
Pont.
Ámbár kétségtelenül jobb, mint a halott kiskölykök, ebben egyetértünk.
''A gazda erkölcsi érettségén múlik, hogy megteszi-e ezt helyette2 - mások megnyomorítása éppenséggel inkább az erkölcsi éretlenségnek fogható fel, pláne, ha olyan dologban döntesz amiről fogalmad sincs, hogy az érintett mit is döntene, ha lehetősége lenne rá.
És mi van a lány cicusok gazdáinak erkölcs állapotával?
Akkor az állatbarátnak nevezheti magát, aki heréltet?
mert, szerintem nyugodt lelkiismerettel az sem..
''Számomra percig nem kérdéses, hogy a macskám ivartalanításának -minimum erősen kérdéses- negatív hatása, vagy egy kupac kismacska megölése esik nagyobb súllyal latba.'' - Ebben is egyet kell, hogy értsek veled, a jelenlegi magyar valóságban.
Amúgy örülök, hogy elbeszélgettünk, nekem tanúlságos volt, több szempntból is. -
aginor
veterán
Látom te is bele estél abba a hibába, hogy többnek tartod magad, mint az állatokat. Szerintem a humán párhuzam, csak azokat zavarja, akik többnek képzelik magukat az állatoknál..
''Az én véleményem az, hogy minden felelős macskatartónak erkölcsi -és ha rajtam múlna, törvényi- kötelessége volna ivartalaníttatni a lakáson kívülre is kijutó hím macskáját, és nősténynél is csak akkor maradhatna el, ha kifejezetten kicsinyeket akar, vagy kötelezi magát a megfelelő elhelyezésükre.'' - ez egy érdekes gondolat, és gyakorlatias is. Én mondjuk, csak a második felével értek egyet, illetve az állattartók felelősségéről(és nem csak a macskatartókéról).
''De egyébként tökéletesen beletrafáltál: ha mégis ilyen szokásaim lennének, akkor minden bizonnyal elvégeztetném magamon az elköttetést. Döbbenetes, igaz?'' - Döbbenetes bizony, mivet te sem tennéd meg szerintem(pláne ha később szeretnél még családot).
Részemről a vitát lezártnak tekintem, mivel látom nem tudlak jobb belátásra bírni.. -
aginor
veterán
Igazán érdekes kirohanás, jó lehet veled élőben beszélgetni.
Akkor a te nézeted pont a másik véglet, szenvedjen a sok fiú macsek, miközben a lányok meg csak illegetik magukat szépen, bravó..
Igazad van, és nem csak a lány cicusok gazdáinak felelőssége lenne a fogamzásgátlás, de sajna állatoknál tudtommal még nincs fiús megoldás.
''Illetve majd mindenki a napokat számolgatja, meg azt lesi izgulva hogy a szőrdög bevette-e rendesen a tablettáját. Hát persze. Gyógyszerezzük azt a macskát! Nem lesznek soha kicsinyei, de azért csak egye a sok szart egy életen át'' - ezek alapján a te párod sem szed tablettát, helyette inkább kiherélteted magadat..
(amúgysem bogyókról van szó, hanem inkább egy kis szuriról, ami azért nem ua.)
Amúgy pedig nem a szexuális máltóságról, hanem az állatokat is megillető méltóságról beszéltem, és ide vonatkozik a farokcsonkítás, vagy pl. a dobermannoknál a fülek alakítgatása is. Abba képzeld bele magadat, hogy te mit éreznél ha egy szép tavaszi reggelen arra ébrednél, hogy nincs meg a tököd? Ezt vonatkoztasd az állatokra és csak azután tarts itt szentbeszédet. De ha már szentbeszéd, akkor itt egy: ''csak azt cselekdd másnak, amit magadnak is elvársz'' - Szent Biblia -
WonderCSabo
félisten
Sajna, eddig összes madaram, ami beteg lett, elpusztult
. Eddig max. évig éltek. Pedig nem éheztetem őket, meg nem csalinak használom. Jön egy betegség, azt puff. De már könnyen túlteszem magam rajta. Szóval mindkettőnek meg vannak az előnyei és hátrányai, macskának is, madárnak is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gumi és felni topik
- Gitáros topic
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Apple iPhone Air - almacsutka
- További aktív témák...
- P16v Gen2 16" FHD+ IPS Ultra 7 165H RTX 2000 Ada 32GB 1TB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Dell Latitude 5430 14" FHD IPS Core i7 vPRO 1265U 10 Mag 32GB RAM 512GB NVME SSD Gar
- Szép állapotú Xbox Series X konzol csomag, gyári dobozában, minden tartozékával.
- Precision 3590 15.6" FHD IPS Ultra 7 155H RTX 500 Ada 32GB 1TB NVMe gar
- iPhone 15 Pro 128GB Blue Titanium
- Acer Nitro V 15 Laptop i5-13420H 8 GB RAM 512 GB SSD, RTX 4050 Dobozos, 3 ÉV GARANCIA
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Plus E-SIM 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3355, 100% Akksi
- LG 77C4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- Eladó megkímélt állapotban levő Oppo Reno 5Z 8/128GB / 12 hó jótállás
- Apple iPhone 15 128GB,Dobozával,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest