- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Yettel topik
- Az Apple bemutatta az iPhone 17-et
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Merész dizájn és új teleobjektív az iPhone 17 Pro mobilokban
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gh0sT
addikt
Tudtommal légköbméterre fizetsz, vagy legalábbis a lakás nagyságának megfelelő a díjazás. Maga a nyílászárók cseréje hogyan csökkenti a hődíjat, illetve mi az a költségosztó? Ez valami olyasmi, hogy minden lakás egyedi órán van és ennek megfelelően fizet? Valamint állítható a hőfok külön-külön?
Más: a fogyasztót legkevésbé sem érdekli az, hogy egy cég milyen működési kockázattal üzemel, milyen költségei vannak, esetleg mennyire eredményes. Én, mint mezei végfelhasználó arra vagyok kíváncsi, hogy a szomszéd kerületben lakó Gipsz Jakab miért fizet az egyedi gázas hasonló felépítésű lakás fűtéséért havonta 10e Ft-tal kevesebbet. Tehát én csak azt érzékelem a laikus felfogásommal, hogy ennél van olcsóbb szolgáltatás is, ami hasonló végeredményt produkál, ráadásul testreszabottabb is és szabályozható.
A tavasz beköszöntével pedig konstatálom, hogy míg én még a februári hődíjakat nyögöm, addig Jakab barátunk megvette a 72 cm-es LCD TV-jét abból a félretett pénzből, amit nekem meg KELLETT fizetnem. Merthogy nekem fizetnem KELL. Ha tetszik ha nem. A Távhő szolgáltat ha tetszik, ha nem. A lakásban lerohad a gatyám, ha tetszik ha nem.
Végkövetkeztetés: én olyan valamiért fizetek plusz költséget, amire nincs ráhatásom. Nem mondhatom azt, hogy nekem elég a 18 fok télen a 23 helyett. Nem tehetem meg, hogy lekapcsolom a fűtést napközben, amíg nem vagyok otthon, vagy éppen arra a két hétre, amíg síelni mentem. A meleg dől, ha akarom ha nem és ezt meg kell fizetni.
Összességében tehát azt kell mondanom, hogy talán a leadott hőmennyiség még arányban is áll a díjakkal, mert mi van akkor ha egy egyedi gázas lakásban non-stop megy a konvektor... biztosan ott is lehetne vakarózni...
Mégis úgy érzem, hogy a mai magyar átlagember számára ezek a díjak magasak. Nem a nettó 80e Ft-os fizetéshez van méretezve a szolgáltatások ára. És bizony itt választási lehetőség nem sok van. Az egész társasház átépítése nem 5 perc. És ezt szerintem a Távhő is tudja. A konkurencia megjelenése önmagában nem elég, mivel a kiépítés sokkal kellemetlenebb, mint fizetni a magasabb összegeket.
Magyarán: váltani kell, de az emberek többsége lusta, kényelmes, ugyanakkor fél is. Jó a megszokott biztos pont, még ha a gatyánk rá is megy... A szolgáltató ezzel tisztában van és ha teheti, akkor rátesz még egy lapáttal. Biztosan érzik ők is, hogy ez nem alternatíva a mai világban, az emberek racionálisabb fele keresi az olcsóbb megoldásokat. Tehát marad az a taktika, hogy amíg piacon vannak, addig a maximális haszonkulccsal próbálnak meg dolgozni.
Ez van... ezt kell szeretni...
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- BMW topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos autók - motorok
- Projektor topic
- iPhone topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Kompakt vízhűtés
- Linux kezdőknek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- Honor 90 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2022 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3369
- Új akksi! Microsoft Surface Pro 6 i5-8350U 8GB 256GB 100%sRGB 1 év garancia + billentyűzet opciók!
- Olcsó Notebook! Dell Latitude E7280! I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest