- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Mobil flották
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
Új hozzászólás Aktív témák
-
Linkin1994
senior tag
válasz XDAnonymus #18 üzenetére
Most az lesz a OOS13 full color os ami nem is baj.A vicc az,hogy sokkal pozitívabb a fogadtatása mint tavaly a 12-nek volt.Sok mindent tud de mégis clean.Akik felrakták a bétát már most mondják,hogy sokkal simább mint a 12 volt.
YT csatornám:https://www.youtube.com/channel/UCQZ2KEX-j9vNsWr6dLeDp3w
-
XDAnonymus
csendes tag
Egyébként tapasztalataim szerint a legtöbb 12es alapú Android ROM nem igazán volt stabil vagy bugmentes, de ugye mit várunk ha a Google az elmúlt évben a Pixelekre sem tudta rendesen megcsinálni. Én ezen a ponton már jobban örültem volna ha ColorOSt kapnak global fronton is a OP-k. Sokkal stabilabb (bár így a végére az OOS12.1 sem vész már) és szerintem az egyik legjobb skin a piacon, pl funkciók, kinézet és fürgeség tekintetében
[ Szerkesztve ]
-
Linkin1994
senior tag
az irány látható most már.A color os pedig stabil szóval azzal nem lesz baj.az oos 12-vel az volt a baj,hogy color os codebase alapon ment de a régi rendszerből beledobáltak dolgokat ami sem dizájnban sem működésben nem volt tökéletes.
[ Szerkesztve ]
-
gmisi93
csendes tag
válasz Linkin1994 #15 üzenetére
Csak határozzák el magukat és kész. A legtöbben úgyis feldobnak egy launchert és/vagy kwgt-vel szarrá customize-olják a rendszert, az alap usereket meg kb. úgyse érdekli, hogy néz ki a rendszer, csak hibamentes legyen.
Van ez a szar élet, bár szebb is lehetne, ha nem volna kényszer, hogy minden szar este eljátsszam milyen szar nekem ez az élet, hogy örülj, ha hozzáméred majd a tiédet.
-
gmisi93
csendes tag
Nevetséges amúgy. Tényleg egy csomó telefonon már vígan futott az A12, mire a OnePlus elkezdi kiszórni a bugokkal teli "stabil" verziót a korábbi flagship modellekre. Szoftveresen elképesztően gyengén muzsikálnak az utóbbi időben. Hivatalos oldalon: "2022 első félévében megkapják a korábbi modellek az A12-t." Hát nem jött össze. Egyáltalán nincs is elképzelésük, hogy mi is legyen a szoftverrel. Használjuk a ColorOS-ből mergelt unified os-t vagy mégse?! Egyik nap ez van, másik nap már más, így nem igazán lehet komolyan venni őket.
Az is nagyon tetszik, hogy az OP 7T széria Android 10-zel jött gyárilag. A 11-es átállásnál akkora szívás volt, hogy már a Qualcommhoz kellett fordulni segítségért, mert nem sikerült a titkosítással kapcsolatos dologokat működőképesen lefejleszteni. Persze az Always-On-Display is kimaradt, mert azt sem tudták olyan minőségben megcsinálni, hogy ne fossa össze magát a telefon akksija. Aztán most a 12-es updatera is rengeteget kell várni, és ki tudja mennyi bug lesz a stabilban. 13 meg már nem is lesz ezek szerint. Szóval 700+ euróért ilyen jó szoftveres támogatást tudnak nyújtani. (Két összetákolt major update, késve érkező security patchek.) Ezen nincs igazán mit szépíteni.
Emellett nyomják a Nord N és CE szériát is, amire már vállalni sem akarnak major verziófrissítéseket, és így WTF?!Van ez a szar élet, bár szebb is lehetne, ha nem volna kényszer, hogy minden szar este eljátsszam milyen szar nekem ez az élet, hogy örülj, ha hozzáméred majd a tiédet.
-
saca23
aktív tag
A csúcs kategoriával sem bánnak különbül. Nálam a 8t-re kritikán aluli volt az android 12 frissítés kiadásának ideje is , már a legutolsó alsós samsung is megkapta a 12-öt mire kiadták itt ott hibákkal. A securitrol meg ne is beszéljünk május 1 nél van . Amúgy magával a teloval semmi bajom nem volt de a támogatás része elfogadhatatlan ebben a kategoriában.
-
Linkin1994
senior tag
Hát igen ők már a kezdetek kezdetén is elég lazán kezelték a sec updateket.Mondjuk kínában sokkal rendszeresebb jön az update.Mivel egyforma lesz az Os így ide is gyorsabban jöhet.
Ezt már most is látni hiszen már a 9-es szériára is van closed beta. ilyen eddig nem volt,hogy az új rendszer esetében egy időben fut a closed beta az új és az 1 éves szériánál.[ Szerkesztve ]
-
gliskard
senior tag
válasz Linkin1994 #10 üzenetére
kb 7-8 éve váltottam OP-re és a jelenleg a 4. OP telefonom használom. A két havi dolog általában csúszni szokott. Persze lehet, hogy nekem van/volt mindig olyan típusom aminél valami problémába ütköztek teszteléskor.
-
gliskard
senior tag
OP frissítési sebessége és a minőség már régen az átlag alatti szintre csúszott. Az aktuális csúcs kategória kivételével a többieknél biztonsági frissítésekre is várni kell, a fő verziók pedig komoly csúszásokkal érkeznek...
pl. a Nord 2-re bő egy hónapja jött ki az Android 12. Valószínűleg egy év múlva (talán) lesz 13-as is. -
Cecevok
tag
A Nord CE-re még az OOS 12/Droid 12 sem jött meg... Ezek meg már a 13-ról beszélnek 😅
iPhone 11 Pro / Sony HX99 / Lumix GX800
-
Linkin1994
senior tag
Úgy értettem hogy OOS dolgokat pl notification panel stb raktak bele ami dizájnban és kódban sem stimmelt.
ghiottone
Már a 9-es szériára is van closed beta mivel egy a rendszer így gyorsabban fog jönni és stabilabb is lesz a color os az eggyik legstabilabb android[ Szerkesztve ]
-
Shyciii
veterán
válasz Linkin1994 #2 üzenetére
Linkin1994
az OOS12 is azért volt olyan amilyen mert indokolatlanul belerakták régi dolgokat és abból volt a gond.Naaaa. Úgy kezdődött az Oxygen OS 12 pályafutása, hogy RENGETEG régi funkció hiányzott belőle (volt is felháborodás bőséggel), és már a kezdetek óta instabil volt, szal nem kellettek a régi fícsőrök ahhoz, hogy szar legyen
ghiottone
Őszintén nekem a stock android sose jött be, pedig próbálkoztam vele még Nexus korban is. Egyszerűen túl keveset tud rootolás nélkül ahhoz, hogy igazán használható rendszer legyen, ergo mindig custom romoznom kellett. Oxygen OS nekem még a 12-es verzió előtt azért is tetszett, mert kellő mennyiségű funkciót tudott, amivel már együtt lehetett élni. Most épp egy OneUI 4.1-est használok, és valami elképesztő, hogy miket tud, mik állíthatóak. Sosem voltam oda a Samsungért, pedig régen próbálkoztam többször is, de ezt most nagyon eltalálták. Az más kérdés, hogy hardveresen csináltak bajukat (antenna problémák, bizonyos exynos verziók dadogása).
[ Szerkesztve ]
-
ghiottone
nagyúr
válasz Linkin1994 #2 üzenetére
Most van nálam egy Pixel 6a, de valahogy jobban bejön már az Oppo-féle OnePLus rendszer, mint a stock ezekkel a marha nagy ikonokkal a felső sávban.
"ÉÍ 'AANNÍÍGÓÓ 'ÁHOOT'É" (= La verdad esta lejos de aqui)
-
Linkin1994
senior tag
Nincsen Bloatware .Amúgy mivel color os codebase maradt így egyszerűen nincsen értelme házon belül 3 féle rendszert fejleszteni.Másik oldalról a color os stabil az OOS12 is azért volt olyan amilyen mert indokolatlanul belerakták régi dolgokat és abból volt a gond. Most ezzel elvileg nem lesz.
-
ghiottone
nagyúr
Kíváncsi vagyok most milyen csúszások lesznek. Amúgy nem úgy volt, hogy a felület inkább a stock droidhoz lesz megint közelebb?
"ÉÍ 'AANNÍÍGÓÓ 'ÁHOOT'É" (= La verdad esta lejos de aqui)
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest