- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel 7a - venni vagy nem venni?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
Suker10
tag
Ez mind igaz, amit írtál.
Az XHTML inkább szintaktikailag "helyesebb", mert az XML sémájára épül.
Azért nem lehet szabályosan megírni, mert a Tridentet használó böngészők (IE, Avant, Maxthon, stb.) nem megfelelően kezelik. A többi populáris böngészőnek azért jóval nagyobb a szabványtámogatása. Az akadálymentesítés lenne igazán fontos. -
Suker10
tag
Pontosan az ISO alkotja a szabványokat, a cégek maximum csak beterjeszthetik az adott technológiát, hogy szabvány válhasson belőle. Ki mondta, hogy kötelező betartani őket?
Az IE pontosan ezt teszi: nem tartja be.
Ha nem tartják be, akkor megszűnik az egységesség is és ez senkinek sem jó. Pl. gyárthatsz nem szabványos méretű csavarokat, de gondolhatod, hogy mi lesz belőle: káosz, jóval kisebb kereslet. Teljesen más az, ha benyújtok valamit szabványosításra, mint az, ha egy létező "szabványt" másként valósítok meg.
Az IE pedig nem ismeri az XHTML-t. Ezen nem vitatkozok, ez triviális. Szerintem fogalmad sincs, hogy miért fejlesztették ki az XHTML-t. Az Explorer az XML szigorításai miatt bukik el. Általában a specializáció miatt kell többet dolgozni. Kérdezz már meg egy komolyabb fejlesztőt, hogy mi a véleménye róla?
Rosszul tudod, a JavaScript az bizony szabvány, méghozzá duplán. A HTML 4.01 viszont nem, közel van hozzá, amire az előttem szóló gondolt, az az ISO HTML, ami nem fedi le teljesen. Az SGML szabvány, erre épül. -
Suker10
tag
Ezen jót nevettem.
Nehogy már egy böngésző találja ki a szabványokat...
Ez poén volt? A szabványok azért vannak, hogy megvalósítsák őket. Ha nem teszik, akkor az nem szabványos. Rosszul tudom?
Azért vannak, hogy egységet hozzanak létre. Ehhez kell egy elismert szervezet, amely megalkotja a "szabványt" és ez nem a Microsoft. Ez a W3C, HTMLWG (betartásukért a WaSP felelős). Pontosabban ők csak az ajánlásokat csinálják, mert ezek nem szabványok. Szabványt az ISO és az Ecma készít. Hiába vannak a programozási nyelvek szabványosítva (C, C++, C#, Java, JavaScript, stb. többszörösen) és sok egyéb más, a HTML és a CSS nincs. Az IE pont az ellenkezőjét csinálja. Kilóg a sorból, nem is kicsit. Az, hogy az Explorer nem ismeri az XHTML-t, semmit sem jelent. Rosszul kell megírni és akkor hibásan, de kezelni fogja. A másik megoldás nem kivitelezhető, mert a felhasználók nem fogják állítgatni a bejegyzéseket. Ez lenne a követendő példa?
Szerintem inkább az IE-nek kellene követnie a "szabványokat". A lényeg az, hogy az Explorernél csak a felhasználói felület fejlesztésével foglalkoznak, ami megint csak nem a győzelem kulcsa. Ezt egyébként a Microsoft is elismeri...
Minél többen használják, a fejlesztőknek annál többet kell dolgozniuk a böngészők egységes megjelenítése érdekében. -
-
Suker10
tag
válasz
Apollyon #110 üzenetére
Azzal van a legkevesebb. Nem én írtam.
Van bőven hiba benne, de nem írom le, mert nem a témához kötődik. Amit írtam, az mind igaz, felvezetésnek szántam a böngészőhöz. Az új Windows miatt elterjedtebb lesz a korábbi verzióknál. Ennek is az az oka, hogy nem fogják eltávolítani az egyszerű felhasználók, hiába van meg rá a lehetőség.
Egyébként békével jöttem. -
Suker10
tag
Azért használják sokan az IE 6-ot, mert az XP-nél alapértelmezett böngésző és a régebbi rendszereken ez van telepítve. A felhasználók háromnegyede nem frissít semmit, nemhogy a böngészőt. Ami "bevált", azt miért kellene? Kb. ez a hozzáállás. Ilyen szinten lassabb az innováció. Honnan tudhatná pl. egy egyszerű titkárnő, hogy mi az a szoftverfrissítés?
A másik véglet meg az ellenkezője, aki mindenből az újat akarja, mert az új mindig "jobb". -
Suker10
tag
Én nem igazán kedvelem egyik Microsoft által létrehozott technológiát sem. Ilyenek az operációs rendszerek (DOS, Windows, szerver és mobil), D3D, VB, .NET (?), ASP, Office (Word, Excel, Access, stb. ) és a csodálatos böngészőjük is. Nincs szabványkövetés, terminológia, rengeteg ötletet lopnak és burkoltan még rá is erőltetik a termékeiket az emberekre. Felvásárolják a konkurenciát. (Minek a Microsoftnak a Nintendo?)
Talán nincs elég piaca az Xboxnak? Másfelől a Nintendo kreativitása is zavarta. A konzoloknál is monopóliumra törekszik. A Java pedig a hab a tortán. Egy platformfüggetlen nyelvet platformfüggővé tenni?
Microsoftosítanak. Valami miatt az emberek nagy része inkább ezeket preferálja, hiába léteznek alternatívák. Az integrált böngésző miatt van ekkora részesedése az Internet Explorernek. Ha nincs Firefox, soha nem jelenik meg az IE 7.
Versenyhelyzetben gyorsan ki kellett adni néhány verziót. Már régóta fejlesztik az IE 9-et, ami alatt egy másik motor van, de még az sem támogatja az összes évek óta létező szabványt. Nem csak ez a baj, hiányoznak a koncepciózus megoldások.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Antivírus szoftverek, VPN
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Napirajz könyv
- Corsair K100 Air wireless (CH-913A01U-DE) DE SN - A1E4G325503IVC
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest