Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• szab.tam

nagyúr

válasz TomBoy1986 #80 üzenetére

relatív, hogy mi az ideális. 8k volt az E1200, 11k a giga lap, aminek a háta pont így néz ki (csatlakozók), mint a tesztekben szereplőké. és mindent visz.
    ennél nem tudok ideálisabbat.

más:
    a htpc-nek szánt lapok tesztjei egy fontos dologra nem térnek ki sosem. nem véleményezik a lapok esetleges hangját. sípolás, cücörgés. ezzel megint szerncsém volt, mert az enyém néma. de hiába a 4k-s venti, passzív hűtő, stb, ha zenél a lap.

• szab.tam

nagyúr

válasz BigBear #58 üzenetére

ez a prociterhelés kérdés 1080p alatt sokszor csak valami beállítás kérdése is.
    konkrét példa. az említett planet eart, x2 6400@kb. 3350mhz.
    amikor nálam volt a proci, kb. 80-90% terhelés körül vitte a filmet. gyanús volt adolog, de nem foglalkoztam vele. intelre váltottam, és a procit eladtam egy haveromnak. 3 hete voltam nála, és ugyanez a film 50-60%-on ment.
    ugyaanaz a proci, ugyanaz a film. csak valami mégis más volt. sok múlik pl. a lejátszó szoftveren is.
    sokszor más a cpu terhelés bs player vagy mkplayer alatt. ez filmenként is változik. egyiket az egyik, másikat a másik viszi jobban.

tehát hiába jöttök 1080 filmlejátszás alatti %-os adatokkal. ezek nem viszonyíthatóak reálisan. sok dologtól függenek. lehet bikaerős vasad, és mégis akadhat a film.

nálam most pont jól be van lőve minden, (ez nem feltétlenül tudatos, kicsit szerencse kérdése is), de az E1200 dual celeron mindent visz. bluray formátum, 1080p mkv összes...
    az alaplapon egy 7100-as integrált vga van. először kegyetlenül szaggatott sok minden, ha 2 monitor is be volt kapcsolva. egyes filmek 1 monitoros asztalkiterjesztésnél is. feltettem az új vga drivert, és a probléma megszűnt.

hardveres gyorsítást nem használok, mert mkv alatt összehozni elég macerás. egyeseknek sikerüllt, de én nem tartozom közéjük. tehát még hw-es támogatás nélkül is ilyen jelentősége lehet a vga drivernek is.

konklúzió:
    kell egy közepesen erős (de halk!), gép, és utána módszeresen ki kell kutatni a legjobb codeckeket, lejátszókat.
    a teszt nem győzött meg, (igaz, hogy reálisan csak "tetszett" minősítést kapott), hogy miért is kéne nekem egy htpc-be 30k-s lapot venni, amikor egy 10k-s is teljesen megfelel, mint az enyém. azt a 20k-t inkább elköltöm scythe, vagy hasonló, prémium kategóriás, halk ventikre, passzív hűtőkre.

• szab.tam

nagyúr

válasz VaniliásRönk #83 üzenetére

v.4.50.1340 beta everest van fent. hol is kéne pontosan kiírnia? túlhajtásnál, megjelenítésnél? - még a helyét sem látom...

• szab.tam

nagyúr

a tesztet olvasgatva átfutott rajtam egy felismerés, ami kérdéseket szült.

a mostani kis htpc / letöltő / (mára mindenes...) gépemben egy giga GA-73PVM-S2H lap van, egy E1200@2600 dual celeron társaságában. hogy a 1080p-ket is akadásmentesen vigye, meg kellett ennyire húznom. ami fsb-ben 200@325-öt jelent.
    nade! most ugrott be, hogy semmilyen pcie fsb szinkron / asszinkron állítási lehetőség nincs.
    akkor a pcie-m most az egekben, azaz kb. 165 mhz-en van? ez miben okozhat károsodást? az integrál vga-ban is, vagy csak ha a pcie-be beteszek egy vga-t?
    mivel vettem egy passzívat, mert nem lesz elég a sok monitorhoz csak az alaplapi. akkor azt esetleg kinyírja? vagy valami mást?

hogy is van ez? :F

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés