- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
HTC Desire (codename: Bravo)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zirowe
nagyúr
válasz siofok #15351 üzenetére
Nem a setcpu szolgálja ezt a célt?
Én magam részéről még sosem használtam.
Párszor megnyitottam, de nem akarom állítgatni az órajeleket.We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
nlabanc
csendes tag
Sziasztok!
Lehet magyar nyelvcsomagot leszedni valahol hozzá?
-
Zirowe
nagyúr
válasz pzoley #15352 üzenetére
Én kösz a romot
Ahogy nézem, az új kernellel hamarabb hozza a magas számokat a quadrant, viszont gyengébb legalább 1fps-el a neocore..
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
i400
senior tag
tud valaki ajánlani olyan zenelejátszót amelyik tudja az alábbi dolgokat:
-ha hosszan nyomom az előre/hátra gombokat a headseten akkor beleteker a számba
-lehetőleg a headseten gombnyomást a program ne 2-3 mp laggal kövesse mint a gyári lejátszóa winamp-ot és a poweramp-ot próbáltam utóbbinak jobban tetszik a lockscreen megoldása csak ott sem tudok beletekerni a számokba (azért lényeges mert általában 120 perc körüli mixeket hallgatok és minden egyes alkalommal elővenni a telefont kényelmetlen)
-
james008bond
őstag
válasz racerx #15350 üzenetére
Hát ez szeméts..g! Most 24 óra, azért annyi idő alatt el lehet dönteni, hogy kell-e nekem az adott progi vagy nem. Na de 15 perc alatt??? Van amelyiknek a beállítása tovább tart. Bízom benne, mégse így lesz!
Amúgy, ha vettem progit és aztán rom-ot cserélek, akkor is fog működni? Mert pl a Titanium Backup Pro nálam másik rom-on hol működik, hol meg csak free verzió megy. És nem tudom, miért lesz a fizetősből egyszerre csak free változat[ Szerkesztve ]
Life's Good!/Samsung Galaxy S 6 Edge + Gold/Platinum/S 7 E/Fit 2/PowerBeats 2 wireless/Sony LX900
-
delbarta
senior tag
Azoknak akik kocsiban, fekvő módban használják a telót, és zavarja őket, hogy a sense felület álló helyzetben van, nem fordul el, tudom ajánlani a Desire Z alapú romot. Hasonló az rcmixhd romokhoz (ugyanaz az emberke csinálja). A2SD féle, tehát aki félti a kártyát a D2SD romoktól az is bátran használhatja.
Eddig jónak tűnik, gyors (quadrant: 1680, neocore: 31,7), nem találkoztam még problémával (1 napja használom). Van benne egy jópofa kis módosítás is, automatikus fényerő beállításnál a minimum érték lejjebb van, mint a többi romnak amit eddig használtam. Így sötétben kisebb a fényereje ezért az akkut sem terheli annyira és a szemnek is jobb.
Samsung Galaxy S3 + Samsung Galaxy Tab2 P5110
-
james008bond
őstag
válasz Hooper #14680 üzenetére
Szia!
A vodafüggőséget nem ismerem , T-s vagyok, de a teló meg független . Így az első hozzászólást követve simán megoldottam partícionálást, rootolást, rom cserét, később főzést ( PZoley segítségével ).Partícionálás: program telepít, megnyit, aztán megkeres sd ( kártyaolvasóban van, ugye? ), aztán látod a csíkot, ami jelzi mekkora, meg hogy milyen partíció van rajta. Aztán megkeresed méret változtatása gombot, ott a tolókát balra húzod ( attól függően mekkora második partíciót akarsz ), majd megadod neki a paramétereket: primary és ext3. Majd okézod és a program néhány sec alatt megcsinálja. Ekkor már 2 egységet látsz a grafikonon: bal oldalt / a kari "elején" / lesz egy első fat32-es, majd utána egy második ext3 partíció. Kész, ennyi.
Hogy mekkora kari kell, ezt neked kell eldönteni. HD rom esetén úgy emlékszem min 512 MB ajánlott, nálam mondjuk 2 GB, mivel én szeretek sok programot kipróbálni használni, végtére is ezért vettem "okostelefont" és nem a most futó reklámok miatt . Csak annyit még, hogy CoPilot navi + Európa térkép ~2 GB! Játékok: 20-200MB / Gameloft /.
A root önmagában még nem cserél le semmit, maradhat az eredeti soft a telefonon, de cserélheted másik SENSE rom-ra vagy nem sense romra is és akár HD romra is ami Senses.
Hát igen! Én is ERRE a ROM-ra várok már régen, tehát úgy néz ki, nem vagyok ezzel egyedül! És engem se érdekelnek különösebben a benchmark tesztek, amik csak a saját készülék+telepített programokkal együtt a saját készülék+másik rom+ugyanazok a telepített programok viszonylatában lehet releváns.
Bízom benne, segítettem valamiben!
[ Szerkesztve ]
Life's Good!/Samsung Galaxy S 6 Edge + Gold/Platinum/S 7 E/Fit 2/PowerBeats 2 wireless/Sony LX900
-
pzoley
őstag
válasz siofok #15366 üzenetére
Attól függ, melyik verzióról beszélsz. De igen van olyan HD rom ami csak a nand-ban van, és nem szükséges neki még sd kártya sem.Ha telepítesz + programokat max azok nem mennek, de az alap rendszer az megy, tudsz telefonálni, és használni mind azt a programot ami alapból benne van.Ez annyit jelent, hogy én nem is telepítettem fel többet, csak amit alapból betettem a rom-ba.Van lehetőség az ext-re telepíteni, de én nem használom.Konkrétan a data/app-ra gondolok ahova a saját programjaidat teheted.
-
nlabanc
csendes tag
Sziasztok!
Bluetoothon szeretnék régi telómról neveket átpakolni, de nem ismerik fel egymást. Ez mitől lehet?
-
AMD ehog
aktív tag
Olvastam, hogy több embernek volt problémája, hogy homályos a képminőség. A Desire-öm kb. 2 hónapos, soha nem ejtettem le, nem hordom a a kulcsokkal egy zsebben, még egy Gelli Case védőtok is van rajta, tehát a kamera lencséje is kap egy kis plusz védelmet.
Ennek ellenére a kamera lencséjén elég durva mattosodás van, próbáltam több fogkrénnel (Amodent, Sensodyne), alkoholos törlőkendőkkel, sőt még borotvahabbal is, egyik technológia sem vált be. Mit tegyek? A Displex talán hatásosabb lenne? Vagy túl rövid ideig políroztam? (10 perc)?
Csak a csere a megoldás? Garanciális akkufedőlap-cserénél bevonják a telefont 2 hétre? -
Zirowe
nagyúr
válasz siofok #15368 üzenetére
Nekem ez olyankor szokott lenni, amikor egy ext3as, bejáratott és belakott romot szoktam egy másik vagy memkártya nélkül indítani.
Hagyni kell magára, max 10percig gondolkodik és utána elindul.
Legalább is a rendes 2.2es romoknál így szokott lenni.We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
james008bond
őstag
válasz Zirowe #15377 üzenetére
10 perc???És ha életmentéshez kell???Én nagyon szeretem az android rendszert, vele együtt a Desiret, de azért alapvető hiányosságok vannak itt, lenne mit fejleszteni a Google-nál. Szerintem.
-
siofok
őstag
válasz james008bond #15379 üzenetére
na jó,de ő azext3-as romrol beszél,ami nem a desire gyári romja.Gyári állapotban kiveszed,és gondnélkül indul gondolom.
OnePlus nord 2t
-
FeRRaR1
őstag
Köszönöm szépen a segítséget mindenkinek
Premete aki nélkül nem ment volna a Root
Pzoley aki nélkül nem ment volna a rom csere
Jó hogy vannak még ilyen közösségek, ahol lehet kapni és kapni.
-
Zirowe
nagyúr
válasz siofok #15380 üzenetére
Igen, pontosan erről van szó.
Gondolom, mivel a programok a memóriakártyára vannak mentve, ezért kell neki kis idő, hogy a hiányzó dolgokat korrigálja magában.
A pozitívum az, hogy ha visszarakod a régi kártyádat, akkor ott is várni kell, de kb minden megy tovább a régi kerékvágásban, mintha nem történt volna semmi.Ti még sosem próbáltátok?
james008bond: te meg ne mondjál már ilyeneket!
Életmentéshez? Akkor minek vetted ki a memóriakártyát?!
Azzal végeztél cpr-t, vagy mi?de azért alapvető hiányosságok vannak itt, lenne mit fejleszteni a Google-nál
Mivel egy hackelt funkcióról beszélünk, ne az androidnak vesd fel vagy a googlenak!
Próbáld ki gyári rommal, a2sd nélkül.
Gondolom ott a kártya csere gondtalanul megy.
Ennyi.We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
bbalika81
aktív tag
kérhetek egy kis segítséget????
pzoley féle 1.1-es hd rom van fent (amit ezúton is köszönök nekinagyon bejött) de ha a blue carbon témát szeretném flashelni, reboot után állandóan újra indul a dos boot kép, és nem akar tovább menni... -
LouiS22
veterán
Ez az új market program nagyon laza
Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!
-
james008bond
őstag
-
james008bond
őstag
válasz Zirowe #15382 üzenetére
Szia!
Mondjuk lehet életbevágóan fontos a telefon. Nem, nem az sd-vel reanimálok, arra megvannak az egyéb eszközök, ez világos. Egyébként nem szoktam életmentés előtt sd-t kivenni a telóból, de az attól még elromolhat...
Android hiányosságok: nem célom reklámozni a symbiant, hisz arról tértem át és nem bántam meg egyéb okból, de ott ALAPBÓL buherálás nélkül MINDEN általam telepített programot engedett sd-re telepíteni és ha KIVETTEM az sd-t a telóból kb ugyanannyi ideig tartott a boot, mint sd-vel és használtam a telefont. Értelemszerűen a karira települt dolgokat aztán nem láttam a menüben és nem használhattam, de a TELEFONT igen! És kártya vissza után sem gondolkodott 10 percig...és működött minden. ( Zárójelbe teszem, mondjatok olyat, amit pl N95 nem tudott és a mai telók meg igen---érintőkijelzőt és multi/azaz inkább dual/touch nem ér ).
Amúgy meg a hackelt rom is elvileg nandra van telepítve, nem? Csak a később telepített progik mennek sd ext-re, vagy nem jól gondolom? Bocsánat, ha technikailag hülyeségeket írok, nem vagyok linux programozó és többnyire csak kérdezni szoktam és nem észt osztani jövök ide, de ha figyelmesen olvasol, akkor láthatod, hogy ha valaki feltett bármilyen "ódivatú" kérdést, pl. hogyan kell rootolni, partícionálni, akkor nem kioktató stílusban leírtam én hogy csináltam úgy, hogy működik is.
Az OFF-ért + bocs.[ Szerkesztve ]
-
Zirowe
nagyúr
válasz james008bond #15390 üzenetére
Amikor ext3 romról beszéltem, eleve főzött romról volt szó, rendes alatt meg azt értettem, hogy nem hd rom.
Alapvetően, ha jól értem van a nand, ide a rendszer alapvető dolgai és appjai kerülnek rom telepítéskor, amit nem is lehet olyan könnyen buherálni ugyebár, aztán van a telefon belső memóriája, ahová szabadon telepíthetünk programokat az adott tárhely erejéig (ha jól tudom, akkor a nand és a belső memória egy memória, csak ketté van osztva, és együtt adják a rom méretet a telefonban), illetve van egy ext3 partíció, ami a belső szabadon telepíthető memória "nyúlványának" számít, amit te hozol létre a memóriakártyádon, és oda is települnek az appok.
Jobb esetben az egész rendszer, tehát minden, ami az alapvető használathoz kell, elfér a nandba, a többi plusz pedig a belső vagy az ext3ra kerül telepítésre.A 10perc csak főzött rom esetében van, ha van eleve ext3 és kártyát cserélünk.
Ez pedig nem egy életszerű helyzet, főleg nem vészhelyzet esetén és csak bekapcsoláskor jelentkezik, tehát ha használat közben romlik el a kártya, akkor tovább tudod használni a telefon alapvető részeit, csak azok az appok nem lesznek elérhetőek, amik az ext3-ra vannak mentve.
De persze mindenki vállal egy cseppnyi rizikót, amikor több tárhelyre vágyik, mint amennyi alapból a rendelkezésére áll.A gyári froyo beépített memóriakártyára való mentését egyszer próbáltam ki, de mivel még így is hagyott adatot a belső memóriában, így nekem nem felelt meg. Amúgy a gyári opciónál nincs szükség ext3 partícióra (sőt, elvileg be is zavar neki), a fat32es memkarira kerül mentésre a program egy része.
Nem próbáltam, de szerintem elképzelhető, hogy gyári froyo memóriakártya mentés utáni kártya eltávolításkor nem kell 10perc a feléledéshez.
Android is megy alapból buherálás nélkül, csak sokan vannak, akik bővíteni akarják a telefon tudását (pl: a2sd) és ezért a buheráláshoz folyamodnak.
Symbian esetében azért nem volt annyi program a felhasználó rendelkezésére, mint amennyi most van a marketbe, arról nem is beszélve, hogy egy átlag halandó elég ritkán telepített bmit is symbianon, mivel nem volt központi "piactér", mint most az androidnál.Amúgy két baromi egyszerű gyári funkció van, ami a mai napig hiányzik nekem symbianról: az offline hangutasítások (tudom, androidnál is van, csak eléggé más maga a felfogás és net kapcsolat kell hozzá), illetve a hívófél nevének egyszeri felolvasás (külső programmal áthidalható).
[ Szerkesztve ]
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
bishop36
csendes tag
Valaki tudja hogyan lehet gameloftos játékokat felrakni? Már próbáltam egy pár félét de eddig még nem sikerült.
-
pzoley
őstag
válasz Zirowe #15391 üzenetére
Minden úgy van ahogy írod, csak egy gyors magyarázat, ha nem veszitek rossz néven !!
A gyári froyo-nál azért nincs akadás ha kiveszed az sd kártyát, mert nem használja a rendszer éledéskor. A főzött rom-mal az a "gond", hogy az a2sd script a dalvik cache-t is kiteszi az ext3-ra, hogy több hely maradjon az Internal Storage-be. Amikor nincs benne a kártya, a script észreveszi, és újra generálja, az Internal Storage-ba, ezért a hosszabb boot-ol
ási idő.Ekkor a Dalvik cache méretével kevesebb lesz az Internal Storage, de működik!!! -
Zirowe
nagyúr
válasz bishop36 #15392 üzenetére
Gondolom, ha legálisan megvetted, akkor rendesen megy a telefonodon a játék.
Ha meg nem, akkor warezről van szó, ami nem témája ennek a fórumnak!pzoley: köszi a hivatalos részét a magyarázatnak, akkor mégsem vagyok annyira buta
És miért vennénk rossz néven a rendes magyarázatot?Inkább azt áruld el nekem, hogy szerinted a google fog foglalkozni az offline hangutasítások témájával, vagy tökéletesen megfelel neki a jelenlegi megoldás?
[ Szerkesztve ]
-
james008bond
őstag
válasz Zirowe #15391 üzenetére
Szia!
Amit írtál symbianról, akkor az az androidból hiányzik.
Egyébként igazad van, tényleg nem volt market jellegű lehetőség, de szerintem innen is egész jól lehetett szemezgetni a lehetőségek közül: http://www.nokiaprogramok.hu/modules.php?name=letoltesekÉs egyébként, ha említetted az elérhető programok mennyiségét, épp ez a gáz, hogy van közel 100000 és ehhez adnak Desire esetében 137 MB-ot... érdekes módon ez a tárhely HD-n már 1.06 GB...ez ugye hardver, tehát biztos pénzbe kerül, ugyanakkor itt a fórumon is vannak olyanok, akik szoftveresen is meg tudnak oldani ilyen és ehhez hasonló kérdéseket. Persze, a programozás is pénzbe kerül, de azt egy telefonban talán nem lehet annyira eladni, mint mondjuk egy nagyobb memóriát. Mert az jól néz ki az adatlapon.
-
james008bond
őstag
válasz Zirowe #15394 üzenetére
Én legálisan töltöttem le épp tegnap több Gameloft címet, 2 belőlük nem indult el telepítés után, pedig androidos verzióról van szó ( értelemszerűen nem is települtek volna és telepítés után még lehúztak vagy 300 mb-ot ). Persze érdekes az, hogy pl a Nova, asszem sima Desirere a honlapjuk szerint nem elérhető, csak HD-re, de ettől függetlenül megy gond nélkül Desiren persze HD rom-on.
-
siofok
őstag
válasz james008bond #15396 üzenetére
nekem a sandstorm jobban bejött mint a nova.nekem jobb az irányítása is.
OnePlus nord 2t
-
Zirowe
nagyúr
válasz james008bond #15395 üzenetére
Igen, ismerem a nokiaprogramokat, amíg 3650esem és n80asom volt, én is onnan szereztem a programjaimat, de azért ez már megint kicsit magasabb színt, mint az átlag felhasználó, szerintem.
Ha az ember csak az alapvető programokra és egy navigációra szorítkozik, akkor bőven elég tud lenni a 137mb, persze nem sok, de nézz körbe a közép vagy alsó kategóriában.
Nem kell mindent esztelenül telepíteni!
Mondjuk azért azt is nézd meg, hogy annak a sok ezer programnak hanyad része használható és egyáltalán értelmes..
A szám rögtön csökkenni fog.Pl: htc magicnek van 250mb belső memóriája.
Azt a fejlesztők és a felhasználók többsége több, mint elegendőnek találta, és a magic főzött romok nagy többségébe nem is integrálták az a2sd-t ezért, mert felesleges szerintük, és csak a működésében zavarja az amúgy is lassú telefont.Tudom, most már hd és a többiek jó nagy belső memóriával jönnek ki, ami a jövőre nézve jó (bár lefogadom így is lesznek sokan, akiknek az sem lesz elég és ext3hoz fognak folyamodni ), de engem, mint desire felhasználó nem vigasztal.
Viszont az a2sd megoldással teljesen meg vagyok elégedve, ismerem a határait, és azok figyelembevételével használom.A belső memóriák bekerülési árai nagyker vásárlás esetén szerintem elhanyagolhatóak, de ha nincs fejlesztés, akkor ki fogja megvenni a következő modellt?
Új hozzászólás Aktív témák
- Politika
- TCL LCD és LED TV-k
- Már 70 millióan nézik a Netflix reklámos csomagját
- Háztartási gépek
- BestBuy topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Házimozi belépő szinten
- Kerékpárosok, bringások ide!
- OLED TV topic
- További aktív témák...