- Bemutatkozott a Fairphone 6
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Acta@
csendes tag
Szerzői jog
Munkaviszonyban vagy más hasonló jogviszonyban létrehozott mű 30. §(1) Eltérő megállapodás hiányában a mű átadásával a vagyoni jogokat a szerző jogutódjaként a munkáltató szerzi meg, ha a mű elkészítése a szerző munkaviszonyból folyó kötelessége.
(6) A szerző munkaviszonyból folyó kötelessége teljesítéseként megalkotott művel kapcsolatos jognyilatkozatokat írásba kell foglalni.Nem vagyok jogász, úgyhogy ebben az esetben nem mernék biztosra mondani de szerintem (1)-es értelmében a vagyoni jog a cégé, bár (6)-os elmulasztása bizonyos szankciókat vonhat maga után, de kétlem, hogy ez a végfelhasználókat érintené.
-
MaUser
addikt
Hello! Az aktuális példánál nem volt munkaköri leírás és nem szerepeltek a kitételek a munkaszerződésben sem. Ilyenkor mi a helyzet? Egy sima munkaszerződésem volt, benne semmi ilyesmi. A munkaköri leírás is csak két év után jutott eszükbe, de akkor már felmondás alatt voltam.
Azaz mi a helyzet ilyenkor a szerzői joggal? Maradva a példánál, felvettek egy sima munkaszerződéssel (nincs benne semmi, a korábban már általam idézethez hasonló kitétel, csak sima munkaszerződés, ami ránézésre egy fizikai melósokra tervezett szerződés átdolgozása volt). Tfh, írtam pl. egy sw modult (így ugye már számíthat szerzői jogvédelem alá eső sw-nek a szerzői jogi trv. szerint), aminek vagyoni szerzői jogairól a hiányos munkaszerződés miatt nem mondtam le, a személyhez fűződőekről pedig nem is mondhatok le. Az általam eddig átolvasott trv-ek szerint, emiatt most szerzői jogsértés forog fenn. Kérlek javíts, ha hibás az okfejtésem.
(Nem perelek, senki ne reménykedjen ingyen sörben.
)
Mod.: Lemaradt, hogy természetesen köszönöm a felvilágosítást, valamint megtennéd, hogy az előbbi válaszod alapjául szolgáló trv. megírod mindannyiunk okulására?
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Nintendo Switch
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Óra topik
- Az AI-ügynökök közel fele hamarosan a kukában végzi
- Dune: Awakening
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Napelem
- További aktív témák...
- Honor 400 Lite Fekete + fülhallgató
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG OS HSM C ( Canon ) -Újszerű-
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Új MSI KATANA 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! I5 12600KF / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged