Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• nyaralasptt

csendes tag

válasz bambano #8 üzenetére

Az uml-lel megoldhato, hogy csak a specifikus resz memoriastack-jet lemendsd es egy masik gepen /akar masik hw kornyezet pl.: mainframe -> x-86 vagy egy gep -> tobb server stb./ tovabb futtasd ugy, hogy az alkalmazas ebbol nem vesz eszre semmit?

Amikor olvastam a cikket nekem is az ugrott be, hogy sebessegben valoszinuleg nem sokat szamit /mondjuk lassabb valoszinuleg nem lesz, de tipikus javas kornyezetben nem a javas server szokott a szuk keresztmetszet lenni, hanem az adatbazis(ok)/. Az hw eroforrasok kihasznaltsaga viszont kellemesen alakulhat a dinamikus eroforrashozzarendeles miatt, aminek a tamogatasat ez a technika segitheti.

Java vilagban az optimalizaciot tipikusan a jol atlathato strukturak es a JIT jellemzi, szoval en nem latom gondnak, hogy kidobjak a francba az alacsony szintu, es tulajdonkeppen felesleges retegeket az azokban implementalt optimalizaciokkal egyutt. A targyalt felepitest is azert latom frankonak, mert sikerul megszabadulni egy csomo olyan dologtol ,ami nem tartozik kozvetlenul /vagy sehogy/ a lenyeges funkcionalitashoz.

• nyaralasptt

csendes tag

válasz bambano #1 üzenetére

most lehet faszsagot irok /meg talan ildomosabb lenne konkretan utannanezni, mielott osztom az eszt/, de szerintem a VMware ESX illetve maga a futtatokornyezet biztositja azokat az alap oprendszer funkciokat, amik szuksegesek a futashoz. Ezekbol egyebkent valoszinuleg tenyleg nincs tul sok, legalabbis ha valaki szokott java/jvm/ forrast olvasgatni, akkor feltunhet, hogy gyakran igen alacsony szintu funkciok is javaban vannak implementalva /ami a JIT miatt tipikusan nem jelent tul nagy teljesitmenyveszteseget/.

Új hozzászólás Aktív témák