- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Nem lett arányos a fogyókúra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Api(cs:s)
tag
sry
-
nap
addikt
Ez az otlet annyira egyszeru, annyira fenomenalis, hogy azon csodalkozom, miert nem minden notebookot igy hutenek mar.
Merthat mik is az elonyei:
- A hutobordan eszre sem venni a notebook sulyat
- A mai szinesfemarak mellett jelentosen valtoznak a koltsegek
- Egy joleso jatek/netezes utan van hol ricat piritani
- Telen nagyszeru hatmelegito hatzizsakban hordva
- Hosszu ideig melegen tartja a teat/kavet
- es meg sorolhatnatnam a vegtelensegig... -
kvp777
tag
Az otlet jo, bar igazabol ventillator nelkuli notebook mar volt par. Ez egyik ilyen egy regi toshiba sorozat volt, ahol meg borda sem volt a cpu-n csak egy alu takarolap. Az igazan jo otlet az lenne, ha a cpu-t a fedlapba tennek egy nagyobb (mondjuk 16 centis) lapos ventillatorral egyutt. Igy egy kisfordulatu nagykapacitasu venti hutene. Ennel meg jobb otlet az egesz hatlapot bordanak hasznalni, tehat kozvetlenul, szigetelo burkolat nelkul kivezetni a hot. A hatlapra kerulhetne az alaplap, tehat a cpu, a ram, es a gpu, mig a billentyuzet ala menne az aksi, a meghajtok, a bovitokartyak es az io egysegek meg a csatlakozok. A laptop ket resze megkozelitoleg egyforma vastagsagu lenne, viszont a suly nagy resze az also felen lenne.
-
törölt tag
azért az az 50 fokos fedlap nem kevés! adnak ajándékba sütőkesztyűt is, hogy lecsukjam használat után?
akkor már sokkal poénosabb lenne azt megoldani, hogy látható fénnyé alakítani a hőenergiát, és azt kitenni a fedlapra, vagy akár a gép aljára. még divatot is teremthetne, ha meg tudják oldani... -
[HUN]Tyson
senior tag
Szerintem a zsanér lesz a dolog gyenge pontja, de ne legyen igazam.
Hátha beválik, és széles körben elterjed. -
atuci
őstag
Tetszik, nem rossz ötlet, bár nekem az IBM x22-m is hangtalan
-
.mf
veterán
17W... kevés.
Volt nemrég egy Toughbook-széria Core Solo ULV és magnézium-ötvözet házzal: a ház maga volt a hőleadó felület, nem volt venti, így a noti ''mérsékelten vízálló'' lett: be is mutatták, leöntötték egy üveg ásványvízzel, betartották egy szökőkút alá, és meg se kottyant neki.
Xedos: nagyobb és nehezebb notik - akkor már inkább maradok a ventiknél... főleg miután egyre inkább a kisebb és könnyebb notik vonzanak inkább mostanában.
Moma: Zalmannak volt néhány bitangnagy hőcsöves+hűtőbordás passzív ház-monstruma, és nemrég a Thermalright is bemutatott egy csupa-borda-oldalú,-hőcsöves-procihűtővel passzív ház-koncepciót, de eddig még nem került forgalomba (sztem nem is fog...) -
ALI_G
veterán
én miért látok a képen vintillátort a bal felső részén a notiban? rosszul látom?
contra: az R51-em érdekes módon csak akkor kapcsolja be a ventit ha csutkán használom, vagy buszon (zárt légtér, minimum 25 fok) az ölemben van huzamosabb ideig.
igaz csak 1,6-os Pentium, de az újabb procik még energiatakarékosabbak ezáltal kevesebb hőt disszipálnak. -
Rover623
félisten
Venti nélküli noti...meg hogy a monitor mögött a hőleadó...világújdonság...ja...
[link]
Forgalomba is került...
P.S.:
Szándékosan nem magyar informatikai portálról származó linket nyomtam be, nehogy a PH!-n vki felkapja a vizet... -
xedos
addikt
Nekem Macbook Pro-m van...
Aluminium a ház... magyarul ez a hőleadó felület... meleg is...
Igaz csendes a gép. -
macilaci78
nagyúr
Akár 50°C-ra is felmelegedhet? Kíváncsi vagyok, mit ad ez elő egy 40°C-os verőfényes napsütésben töltött délutánon a Balaton partján?
Egyébként a fedlap nem hinném, hogy több helyet igényelne így, mint egyébként: egyszerűen nem műanyagból lenne, a súlya meg: az a felhasznált anyagtól függ, nem feltétlenül lesz olyan rohadt nehéz. És az a 17W nem sok, ez igaz, de vannak ULV-s procik. Igaz, hogy azoknál a szélzaj így sem hallható. -
venember83
nagyúr
17W... az mindentol keves, hat meg 1 hutotol
-
ngabor2
nagyúr
17W... az már notinál is igen kevés, különösen, hogy nem csak a procit, hanem mindent kellene hűteni.
arra még nem gondoltak, hogy úgy is lehet zárttá tenni a házat, hogy a gép aljára tenni a hőleadó felületet, és azt áthajtani ventivel, nem pedig a gép belsejébe fújni a levegőt? az, hogy 2 cm-rel hosszabb, vagy rövidebb egy hp, az oly mindegy, különösen, ha az se számít tulságosan, hogy egy picit lefele tart. -
moma
őstag
régebben valaki itt a fórumon már írta ötletnek, hogy az lenne a megoldás asztali gépnél, hogy ha az egész ház bordaként üzemelne, arra veztnék ki a hőt a hőcsövek
-
Ribi
nagyúr
Az a 71-72 fok nem valami biztato a képen egy 1400-on karistolo geptol. Mivan a durvabb laptopokkal ?
Szerintem is jo 5-let csak a borda altalaban rohadt nehez, foleg ha meg haszna is van es nem csak dísz.
[Szerkesztve] -
-
orbano
félisten
lefényképezhették volna a lényeget is igazán, hogy a fedlap hogyan is néz ki...
-
divergens
tag
nem rossz koncepció...nem tudom, hogy lehetne e mondjuk a laptopk belső fémvázára is meleget el/ráelvezetni...
-
xedos
addikt
Nem rossz... csak gondolom valami hely kell neki...
így vastag lesz a fedlap -sőt nehéz is!
Magyarán a spéci zsanéroknak nagyobb terhet kell elviselniük...
A Ráadásul ezt műanyag házban nem igazán tudom elképzelni -szerintem hátul a zsanérok kiszakadnának az aljából...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- EAFC 25
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Gumi és felni topik
- Milyen routert?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Home server / házi szerver építése
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- További aktív témák...
- HP core i5-ös fémházas Folio 9470m kifogástalan állapotban!! AkciÓÓ!
- A legolcsóbb!!! Dell Latitude 6. gen. core i5-ös notebook olcsón!!!! AkciÓÓ!
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- MSI Thin GF63 12VF 15.6" FHD IPS 5-12450H RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Dell Latitude 5400, 14" FHD Touch, I7-8665U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, W11, 1 év garancia
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
- ASUS Radeon RX 7600 V2 Dual OC 8Gb - Aqua gari 26.12.12 ig
- Bomba ár! Dell Latitude 3590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! HP ZBook Firefly 14 G9 üzleti notebook- i7 1255U 32GB RAM 512GB SSD nVidia T550 4GB Win11
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PLUS GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest