Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• erdoke

titán

válasz Versus #17 üzenetére

Egyetértek az offtopic-kal, de te nem akartad a platformavatóhoz copyzni.
    Asszem 4100 MB/s volt a RAM sávszélesség SiSoft Sandra szerint. Ez szinkron 180-on, és aszinkron 170-en (RAM 406-on) kb. egyforma. Amint látod, a proci az első esetben magasabban fut, az összteljesítmény nagyobb, ezért érdemes húzni. Föntebb csak egyet próbálkoztam, nem tudhatom, miért nem ment (lehet RAM, kevés fesz, stb.)
    Szinkronitás iránti büszke kijelentésedet megkeresem, ha érdekel, több topicban is fellelhető (most mobilról inkább nem).
    Azért sikerült oktatósra az előző, mert értetlenkedtél. Mondhatnám butaságot beszéltél, próbálva beállítani, mintha pl. a DDR333 választása nem aszinkron memóriakezelés lenne, ráadásul alulhajtva.
    Az egész nem az én SiS655 dícséretéről szólt, hanem arról, megéri-e GB-t v. az enyémet most lecserélni. SZVSZ az átlagjúzernek nem futja 3-4 havonta cserélni az alaplapot, mint neked. Sőt nincs is rá szüksége, ha okosan dönt az adott pillanatban. Szerintem neked se volt égető a csere.
    Majd ha jön a baba, másként látod a dolgokat, hacsak nem vagy krőzus. Taoasztalatből mondom. Jobb, mint a computer. (:)))

• erdoke

titán

válasz Versus #15 üzenetére

Pontozni azért jó, hogy könnyebben eligazodjunk. Tehát:
    1. CHipset nem hivatalosan támogatja a DDR400-at is. Mind a PC2700, mind a PC3200 aszinkronnak számít az 533-as P4 esetében. Nálam aszinkron jóval magasabb a sávszélesség 400-on, mint 333-on. Kb. 360 szinkronnál éri utol az aszinkron 400-at. Access_denied 392-es adatát egyelőre nem tudom összevetni az enyémmel, mert nem jutottam el a 196-os FSB-ig. Talán el sem fogok, nem minden proci bírja, egyenlőre egyéb alkatrészeim sem tuningolásra termettek. Az lenne hasznos, ha tudnánk, mit mér mondjuk 178-on (~3,2GHz).
    3. Azok után, hogy mennyire oda voltál a szinkronitásért a GB esetében, nagyon csodálkozom, hogy úgy tűnik, nem is igazán érted.
    200-as FSB-nél (amin ugye a P4C procik üzemelnek alapon) a RAM akkor van szinkronban, ha 200-on megy (400 DDR). Ez elég egyszerű, nem?
    Ha te mást tudsz beállítani, az már aszinkron (333 és 266 esetében aszinkron alulhajtás, ami a legrosszabb), vagyis csomó idő elmegy még az adatok időzítésére. Pont azt hívják aszinkronitásnak, ha a RAM órajele nem egyezik az FSB-vel. Az, hogy ezt miként éred el (osztó-szorzó, vagy másik órajel generáló segítségével), teljesen irreleváns.
    Valós szinkronitás persze itt sincs, mert a proci órajelenként négyszer, míg a RAM csak kétszer tud fogadni/küldeni adatot. Ezért nem éri el a mem a proci sávszélességét (6,4 GB/s) dualban hajtva sem. Ezért is tűnik lényegesen jobbnak a Grantsdale a DDRII-vel (négyszer küld).
    Dereng már?

DDR400 tuning RAM, ha 266-ról emeled szinkronban az FSB-t. GB fel sem ismeri 400-on, csak 266-on, mi más lenne?

• erdoke

titán

válasz Versus #13 üzenetére

1. Még mindig nem valós állítások. Pl. Nálam már ment a RAM 406-on.
    2. Nem érdekes.
    3. Hogyan állítod az FSB/RAM értéket, ha nem osztóval? Már az általad alkalmazott jelölés is osztó. Ha jól tudom, 5/4 osztó van, ami aszinkron alulhajtást jelent (FSB 250-nél 400 a RAM). Persze elképzelhető, hogy nem jól tudom.
    Mi az, hogy nem kellett tuning RAM? 333-as v. 400-as nem tuning RAM egy alapon 266-os chipsetnél?

• erdoke

titán

válasz Versus #10 üzenetére

Ha a másik topicba nem tudtad átkopizni soraidat, akkor én is ide válaszolok.
    1. Mindenekelőtt honnan veszed az állításaidat a SiS655-tel kapcsolatban? Tapasztalatból mondom, hogy marhaság. Persze ezzel kapcsolatban már flémeltünk, amikor még iszonyúan esküdtél a Granite Bay-re, de nem tanultál belőle.
    2. SZVSZ egyik chipsetnek/lapnak sincs jövője az általad elképzeltek szerint. Mit ér majd a 865/875 a Grantsdale megjelenése után? Én csak azt mondom, hogy mindössze 10-12 hónapot kell arra várni, és sokkal több nagy horderejű változás várható bele, mint ezekbe.
    3. Nem én keverem a Canterwoodot a GB-jel. Esküdtél aszinkronitásra (némileg jogosan a GB esetében, mert az nem tudott mást! Most pedig dicsőíted az aszinkronitást, amit a SiS655 régen tud, ráadásul nem csak alulhajtani a RAM-ot. Szerinted érdemes a 4,5 GB/s valós memória-sávszélességet tovább gyengíteni aszinkron alulhajtással a jobb procituning érdekében, holott annak már 800-on is 6,4 GB/s a sávszélessége?
    Remélem segítettem látóköröd kibővítésében...

Aktív témák