- Telekom mobilszolgáltatások
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Fotók, videók mobillal
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- A holnap határán: itt van minden új Galaxy promóképe
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
Új hozzászólás Aktív témák
-
morfondőr
addikt
Hát...
Ha jól veszem ki, az ati megoldása olyan, hogy egy megfelelő driverrel az egyik vga-t a fizika számítására lehet fogni. De ekkor gondolom csak azzal lesz elfoglalva (főleg, ha megukrik a fizika kidolgozottsága a játékokban). Gondolom nem kényelmes minden játék után a driverben állítgatni, hogy most fizikát vagy grafikát számoljon a másik kari, vagy új drivereket felrakni. De az tény, hogy sokoldalúbb beruházni egy vga-ra, mint egy Phisyx-re. De ha már beruházásnál tartunk! Nézd meg egy Ageia kari árát, és nézd meg egy mostani felsőkategóriás ati-ét. 20-30k-val olcsóbb az Ageia bevezető ára!!! Így már (hogyha drágának is tűnik pillanatnyilag) nagyobb érdeklődésre tehet szert az Ageia! Szerintem!
szerk: nem beszélve arról, hogy az ati-hoz szerintem megfelelő alaplap is kell.
[Szerkesztve] -
-
morfondőr
addikt
A Crysis milyen fizikai motort fog használni? Mert láttam videon és eléggé meggyőző!!
Egyébként szerintem azért szidják sokan az Ageiát, mert ugy néz ki (lásd Ghost Recon), hogy nem sok mindent dob a dolgokon. De én biztos vagyok benne, hogy sokkal több rejlik abban a kártyában, amit majd ki is fognak használni a programozók később!
Kicsit ilyen volt anno a SM3.0 az nvidiánál. 2 évvel ezelőtt nagyon kis különbség volt a SM2.0-val és a 3.0-val futatott játékok között. (Mondjuk a HDR már rádob rendesen!) Most meg én is sírok, hogy nem Nvidiát vettem! -
morfondőr
addikt
Na én is hozzászólok már!
Végigolvastam a topicot és az jutott eszembe, hogy nem is olyan nagyon nagy gáz az, ha a fizika számítására külön egységet rakunk a gépbe! Én pl. nagyon le vagyok nyűgözve az egyre élethűbb fizikai modellezéstől, már a Ghost Recon AW is nagyon megfogott, pedig nincs Ageia karim. Most ezzel az Ageia cuccal rájöttek a gyártók, hogy van egy olyan terület, amivel eddig nem foglalkoztak olyan nagy mértékben, és most erre is rá akarnak menni. De ez mellett a grafikai megjelenítés is ugyanúgy fog fejlődni, tehát nem hiszem, hogy egyszerre képesek lennének a fizikai és grafiakai számítási teljesítményeknek a növelésére, ezért nem valószínű, hogy az ilyen integrálósdi sokra vezetne. Én adnék esélyt az Ageiának a PPU miatt. Ha megnézzük az ATI megoldását, akkor ott egyátalán nem dedikállt fizikai proc-ról van szó, hanem egy ugyanolyan GPU számolja a fizikát. De ha rohamosan fejlődik a fizikai modellezés, akkor a GPU már lehet hogy ki fog fulladni. Az egyetlen hátulütője az ára a dolognak, ami igazán mindegyik megoldásnál problémát jelent az átlagfelhasználónak (pl nekem is).
Egyenlőre ennyi jutott az eszembe!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest