Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Lortech

addikt

válasz nyaralasptt #52 üzenetére

Egyáltalán nem azt mondtam, hogy tökéletes a driverük. Ha megnézed a hozzászólásokat, én írtam az utolsót oda, szóval..

Szerintem tobbek kozott az lehet a gond, hogy pl. egy gpu driver eleg sok kulonbozo szintu komponensbol all:
    -Assambly/vagy attol alacsonyabb/
    -c
    -os api
    -.net

Ahhoz képest, hogy már az első mondatban leírtad, hogy egyáltalán nem értesz a driverekhez, egyből megmondod, hogy mi a hiba. Több rétegből áll, ami bonyolultabbá teszi a dolgot az igaz, de ez nem a különböző nyelvek miatt probléma. Meg lehet írni az egészet csak asm-ben, vagy csak c-ben (''os api'' az általában c egyébként). .Net egyáltalán nem kell hozzá, a legmagasabb réteget ATI abban írja, mert ők épp így csinálják.

hw komplexitas: Ugy tudom, a 8-as gf szeria tok egyseges felepitesu /nem veletlen lehet c-szeru nyelven fejleszteni ra spec. alkalmazasokat/
    energiagazdalkodas: ez eleg rohejesen hangzik figyelembe veve a csucs gpu-k fogyasztasat / mondjuk lehet , hogy tenyleg van implementalva ilyen funkcio... /

Mindent félremagyarázol. Egységes ! = egyszerű, meg azért mert unified shadereket használ, és benne van az egységes szó, az egész gpu még nem feltétlenül lesz egységes, egyszerű meg főleg nem. Szerinted a GPU csak úgy megeszi a c kódot? Azt az API-t amin keresztül programozni lehet, meg kellett írni, a drivert fel kellett rá készíteni stb. Aztán ha már a driver és az os fejlesztők kiszenvedték az API-kat, akkor már lehet könnyű a fejlesztés..
    Energiagazdálkodás szintén.. ennek semmi köze ahhoz, hogy az aktuális GPU éppen mennyit fogyaszt. Több állapot létezik, meg kell írni , hogyan reagáljon az eszköz a különböző állapotokban. Tök mind1, hogy 1 wattot fogyaszt, vagy 200-at, ígyis úgyis meg kell írni, ha a driver modell megköveteli.

• Lortech

addikt

válasz edipqe #28 üzenetére

A bocsánatkérés alap (-kéne, hogy legyen.., de nem az), én is sokra tartom, dehát sokra nem megy vele a kedves vevő sajnos. :) Biztos jobban értékelnék, hogyha már most a bocsánatkéréssel együtt tálcán kínálták volna a jó kis whql drivert.

• Lortech

addikt

válasz #96302336 #22 üzenetére

Közel sem tökéletes az ATI drivere sem, nem ez az elvárható minimum, hanem hogy legalább legyen minden kiadott kártyához használható driver, és legyenek használhatóak a nagyban reklámozott feature-ök.

Miért kéne a ''síróknak'' leülniük drivert fejleszteniük? Akik fizettek a termékért, joggal elvárhatják, hogy ne nekik kelljen ezt megtenniük. :) Nehogy már a nyúl vigye a vadászpuskát...
    Nem mondta senki, hogy könnyű drivert írni, de ezzel foglalkoznak, csinálják meg.

Sokminden más megközelítésben van a Vista-ban vga driver ügyben, de közel sem kell nulláról megírni újra, inkább áttervezni és újragondolni. Az architektúra más, de a konkrét implementáció nem feltétlenül különbözik jelentősen.

• Lortech

addikt

válasz nyaralasptt #11 üzenetére

Egyik fo pozitivum mintha az lett volna, hogy stabilabb lesz tole a rendszer /marmint akarmilyen kis szir-szar hw drivere nem fogja tudni szetverni a rendszert/.
    Nem tudom, hogy jön össze az akármilyen szir-szar hw és egy gpu, de majdnem így van egyébként, több hardvertípushoz ajánlás szerint olyan drivert kell írni, ami nem tudja kifektetni a rendszert.
    ''Egyszerűbb fejleszthetőség'' megvan, mert jobbak a fejlesztői eszközök és az API-k, azonban a driverek és hardverek komplexitása ettől még nem csökken, hanem nő, és a driverrel támasztott követelmények is magasabbak (energiagazdálkodás pl), plusz az újba is bele kell szokni.

Elég blama nvidia részéről, régesrég illett volna rendesen megcsinálniuk, ATI nem véletlenül dolgozik együtt szorosan MS-ékkal évek óta az új driveren és drivermodellen. Valahogy nem vetté elég komolyan a feladatot az nvidia, úgy tűnik nekem.

[Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés