Új hozzászólás Aktív témák
-
VIC20
őstag
Hát nem tudom... Annyiszor olvastam már ilyesmiket, hogy ''lassan a programok is kihasználják a több magot'', aztán ennyi. Mindig ennyivel fizetnek ki. MOst akkor kihasználja már egyáltalán valami? (A Linux-on kívül, gondolom...
)
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
bambano
titán
válasz
(Kolombusz) #34 üzenetére
http://index.hu
q.e.d. -
-
Kain
senior tag
Nem lassú az indulásnál.Esetleg ha egymagosod van,ott télleg már iylen 300 unitnál gáz a hetyó,de 2 maggal már 1000 egységnél kezd el csak lassulni.Jól van optimalizálva a jaték,csak kell neki vas.Viszont ennek köszönhetően 3 év mulva is erősen tud majd meglepetést okozni,akkor végre meg lehet nézni full grafikán
-
Sajna ez van. raadasul a RAM-ot is cserelheti az ember, m a DDR2 se lesz sokaig, sztem jovore kifut. (meddig is elt a DDR? 6 ev...)
Kb ugy felporgott a fejlodes, mint '96-2000 kornyeken proci teren. akkor kb minden evben uj pentiumot hoztak ki, a jo oreg wincsikapacitas megtizszerezodott, stb. Aztan az athlon-p4 korszakkal kicsit nyugisabb lett az elet, egy 1400-1700as athlonnal kibirta az ember 3 evig ugy, hogy eros gepe maradt, max a vege fele vett meg 256ramot es egy ti4200 VGA-tezek vtak a szep idok
-
Vistaboy
veterán
válasz
t72killer #65 üzenetére
Szia! Én írtam. De az már jó fél évvel ezelőtt volt. Akkor még hittem abban, hogy lehetőségem lesz úgy procit fejleszteni, hogy ne kelljen alaplapcsere...
De azóta már beláttam hogy hiú ábránd... (Az őskorban egy AMD 5x86/133MHz-es processzor-t vettem egy 486DX-66 után ugyanabba az alaplapba...)
Azóta ahányszor új procit vettem, mindig új alaplap is kellett hozzá...)
[Szerkesztve] -
Brae
őstag
-
student
őstag
de ez most hogy müxik mindig duplázodik vagy szorzodik a magok száma vagymi? a 4 magos után 8 vagy 16 magosok lesznek?
-
A virtualis memo valszleg 1 kulon teher lehet a procinak, mashova kell kuldenie a csomagot, nem a RAM-ra, + a rendszernek is el kell hinnie, hogy a swapfile ram...
Vki irta, h azert vett most E6600-at, hogy kesobb QX6800at tegyen bele -> kedes, h lehet-e majd egyaltalan QX6800-at olcson kapni majd. (270$-t lattam vhol aQ6600-ra iden oszre - ez azert nem a nagyonolcso kategoria) Lehet, h hamar beszuntetik es jon a penryn, ami ala megint uj lap+akkormar ddr3 ram dukal...
SzVSz egy huzott E6600-zal az ember boven kihuzza a nehalem-ig, ott meg johet a 8xoros magorgazmus
[Szerkesztve] -
gliskard
senior tag
válasz
Achill3uS #51 üzenetére
persze, a 3d renderelés meg a térbeli transzformációk számitása az komolyan leterhel bármilyen gépet. Azoknak akik azzal foglalkoznak, nem tudsz elég gyors géped adni :-)
Amit viszont kicsit furcsállottam, hogy ha csak 1 Gb van a gépben vagy kevesebb, akkor magasabb a proci terhelés, nem vészesen de azért észrevehetö. Igazán nem értem a dolgot, mert a virtuális memória használat miatti hdd ''b*szogatás'' nem lehet jelentös... -
RI/OS
addikt
válasz
(Kolombusz) #54 üzenetére
XD.. ,,a hangkártyára minek hütés?,, a másik kedvencem..
-
Gorneck
legenda
válasz
(Kolombusz) #59 üzenetére
Miért nem látod?
20%-on is annyit számol, mint 100%-on illetve vmivel kevesebbet (de lehet csak én nem voltam a elég figyelmes)...de így nonstop mehet és simán tudok mellette még dolgozni is... -
slayer006
addikt
válasz
-
(Kolombusz)
veterán
Asszem félreértjük egymást.
Én nem azért szállok be egy projektbe, hogy aztán 20%-os terheltségen tartsam a processzort, hanem azért, hogy amikor nincs terhelve, akkor csak számoljon hasznos dolgokat.
Tudom, hogy belőhető stabilan alacsony terhelésre, csak annak nem sok értelmét látom. -
Gorneck
legenda
válasz
ThreadMaster: Control max CPU usage and prevent overheating.
-
szacsee
nagyúr
Később már nem a Mhz számít, hanem hány magos procid van.
A 80 magosok költözzenek közel Pakshoz, nehogy problémáik legyenek! -
Gorneck
legenda
válasz
(Kolombusz) #32 üzenetére
Rendesen beállítva az se terhel 20% felett...
-
Achill3uS
nagyúr
oké, de pl 3d studio maxot nem néztél? én ugyan nem használom, de nemrégiben adam el egy Kenstield-et egy illetőnek, aki azt mondja, hogy sokkal gyorsabb vele a max.. minimum 2x-es sebesség, és amig a C2D mind2 magja 100%-on volt neki munka közben itt a 4 elevickélt 50-60-on.. szval meg lehet terhelni ezeket a procikat, arról nem beszélve, hogy van aki pl mint énis, 3dmarkozás miatt ''tartja'', mert bizony kenterbe ver bármilyen Conroe-t. de valóban ezek szélsőséges felhasználási területek, alapvetően nehéz kihasználni egy ilyen procit
-
RI/OS
addikt
válasz
VaniliásRönk #42 üzenetére
A szarul megirvárol meg annyit hogy 4 vs 4ben nem 5pixelt mozgat a 3x3as pályán mint egy cnc3...
-
Vistaboy
veterán
Bevallom, Én is pont azért vettem meg a jó kis GA-965P-DQ6-os alaplapomat egy E6600-al, hogy később Q6800-ra váltsak (Akkor még másik 865-ös alaplap nem támogatta).
De Én főleg játékra használom, és mivel jelenleg még a két magot is kevés játék használja ki, ezért egyenlőre biztosan nem veszek 4-magos CPU-t... -
Ősember
őstag
kiváncsi leszek mikorra válnak tömegcikké
-
gliskard
senior tag
volt szerencsém kölcsönbe kipróbálni 2 rövid nap erejéig egy 4magos drágaszágot. (ausus p5b gyönyörüen felismerte:) Gyökeres és látványos gyorsulást nem hozott az E6600-hoz képest.
Bár munka közben az acrobat distiller szárnyra kapott a 2,4 Gb-os postscript-et jóval gyorsabban ledarálta pdf-be mint az E6600-os, ez csak a 8-as acrobat distiller-re volt igaz a 7 minimálisan gyorsult, persze a régitöl nem is vártam mást.
A CS2 photoshop-on és az indesign-en esetében jelentös változást nem vettem észre, ellenben a Premier amikor renderelni kellett a video anyagot, akkor majdnem 100%-on járatta mind a négy mag-ot és öröm volt nézni, hogy milyen gyorsan húzza a csikot. Szinte alig marad idö kávézásra. :-(
SZVSZ a 2 mag jelenleg böven elegendö komoly munkára is.
(Nállam az E6600 két magja, akkor sem pörög 100%-on ha a háttérben dolgozik a photoshop és én meg közben indesigban tördelek, miközben a winamp játsza a zenét és nyitva van még az illustrator, bridge, tc... Inkább a 2 Gb ram a kevés amit a 32bites XP kezelni képes).
A 2-nél több mag a jelek szerint még sokáig nem lesz kihasználva, hiszen a programok párhuzamositása nem megy olyan gyorsan illetve nem mindent lehet párhuzamositani. Az egyik munkám miatt szoktam Mac pro-n is dolgozni, ott a 2x2 mag kihasználtsága meglehetösen alacsonyan marad, pedig az adobe cs2 programokat csak emulátoron keresztül futattja az osx intel-es procikon, ami többlet számitással jár. Az apple pedig már kint van a 2x4 magos MacPro-val is...
[Szerkesztve] -
Ribi
nagyúr
válasz
(Kolombusz) #34 üzenetére
hja a virus valami vegtelenciklust indit hogy belassuljon a gep es ne ferj hozza
-
KrAt
veterán
válasz
Pufokaboka #33 üzenetére
Ott nem a proci a baj
Én egy 1.4-es celeronM-en bárhol, bármit megcsinálok, ami nem prociigényes (web, net, msn, minden szirszar
)
-
(Kolombusz)
veterán
válasz
Pufokaboka #33 üzenetére
Azért ahol az 1.8-as penti m megizzad, ott elég komoly hibák lehetnek.
-
Pufokaboka
tag
Most viccelsz? A kétmagosok megjelenésekor is mindenki azt mondta, minek a notiba két mag.... Aztán persze kiderült, hogy kell, nem is kicsit. A mai világban, amikor egy 1,8-as Dothan Pentium M megizzad némely reklámokkal telepakolt weblap alatt, már hogy is ne kellene. Manapság már a Wordnek is több kell, mint egy 2002-es Office XP-nek. Persze, lehet azt mondani, hogy minek, de fejlődnek ezek a dolgok is, többet tudnak, okosabbak, csilli-villibbek és erre bizonyos szinten igény is mutatkozik és természetesen gerjesztik is
. Szóval kell az a 4 mag laptopba is, pláne, ha belegondolsz, hogy nem csak wördözni+ Excelezni lehet rajtuk...
-
dokar
addikt
pfff, 4 magos laptop
-
KrAt
veterán
Majd jólesz ez
Majd...
-
RI/OS
addikt
Egyébként amit én használok ahhoz az e6600 is felesleges, nemhogy a quad.
tudod mit achi? Nem is kell.szówal kb azért lesz, mert szépen mutat postnál...
-
törölt tag
válasz
t72killer #11 üzenetére
aaah, nem vagyok en olyan
de ha toltogetem a file-jaimat, kozben kodolom a sajat dvd-imet, akkor mar nem tudok jatszani, mert vmelyik progi tuti leall, vagy elrontja a filmet, ha mar elinditok vmi, kicsit leakad minden 1 masodpercre, pedig memoria is van boven, a videokartya+audiokartya is kepes hardveres gyorsitasra, megis sosem eleg neha a teljesitmeny... -
Ribi
nagyúr
válasz
t72killer #17 üzenetére
Jatekok 90%-a 1 magot hasznal. felesleges a 4 mag. Talan majd az Allan wake vagy mi hasznal 4 magot a supremen kivul, de az a jatek szarul van megirva.
Te is az 1%-ba tartozol aki egyszerre videokodol, mindennap 4x futtat virusirtot es mellette photoshoppol 5000x10000-es kepeket. Amugy az atljag juzer ilyet nem csinal.
[Szerkesztve] -
-
Ohh, ha izmosabb VGA-d van, pl egy 8800GTS, akkor egy szinvonalasabb jatek siman maxra jarat egy alap E4300-at.
+ha videokodolsz, v CPU-intenziv photoshop feladatot csinalsz, akkor is van, h a CPU a szuk keresztmetszet (regebbi photoshopban jellegzetesen latszik, h mekkora teruletet dolgoz fel ''1 fogasra'' az adott CPU)
#15: node winyo fronton jonnek az SSD-k, amik lassan elerik a raptor sebesseget (veletleneleresben meg mar szuletesukkor beertek...). Ne 4200-as notiwinyokban tessek gondolkozni 2009-2011-re
[Szerkesztve] -
Ste
addikt
notiba én se nagyon látom értelmét 4 magos procinak
esetleg valami überbrutál gamer noti esetében
inkább az akkukat fejlesszék notik esetében -
-
törölt tag
en mar orulnek egy negymagos csodanak az asztali gepembe, egyszerre altalaban 4-5 progit futtatok, amik nagy igenyuek, szoval johetne mar
-
RI/OS
addikt
Az én gépemben holnaptól 4magos proci figyel
akkor én kiváltságos vagyok?
-
Ribi
nagyúr
Egyaltalan mi a raknak 4 mag egy laptopba ? Kulon proci hajtsa a brozert a wordot a viruskeresot meg a mittomenmit ? Es mind 5%-on ketyeg. Faja 5let. 2 magra még aszondom talán. Na de 4 ??
Asztali pc-ben is csak kb a jatekoknak kell, vagy ha valaki direkt cpu igenyes progit hasznal de ez az emberek 1%-a. -
Achill3uS
nagyúr
ahh.. de kár
2009 azért elég távoli..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 7 128GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- HP Rack szerverek és tartozékok egyben vagy külön-külön
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest