Hirdetés
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Mától kapható az EarFun Clip 2
- Májusban már megérkezhet a Xiaomi 17T
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
Aktív témák
-
gromble_ziz
aktív tag
ha jól emlékszem, akkor az sem mindegy, hogy mire esik szegényke...
pl: 30cm magasról leejteni egy szönyegre, vagy parkettára, az nem olyan bajos, de mondjuk márványra, na azt már inkább nem... -
pitman
őstag
Pontosan, ez olyan, mint az áramkimaradáskori parkolás (csak itt gyorsulási szenzor adja a jelet), a fejeket pedig lekapja a tányérokról. Ez kis magasságról való eséskor valószínűleg szépen fog működni, ha nagyot esik a cucc, akkor már maradandó deformációk is felléphetnek a mechanikában, de az adatok akkor sem sérülnek meg, mivel fizikailag nem ér a felülethez semmi, tehát adatmentéssel minden visszaállítható marad.
-
ebx
aktív tag
A repülős részhez:
Tényleg lehet olyan a repülőn is, amikor a gyorsulás nagyobb mint 1g, sokszor oldalirányú ez Persze rövid ideig tart. Olyan, mint amikor a számítógép asztalát jó erősen meglököd.
Ez ellen is véd? ?Mennyi időbe telik amíg a parkolópályára kerül a fej? -
Den
veterán
Hát tekintve hogy a max elérési idők úgy 10-20 milisecundum körül vannak, azaz a fej a lemez két széle közti távolságot meg tudja enyi idő alatt tenni (+még alá is fordul ezalatt az idő alatt a lemeztányér megfelelő pontja) ezért a lemez belső részéről parkolóállásba kihúzni a fejet max 20 milisecundumig tart. Ehhez kell még mondjuk hogy az elektronika másodpercenként 200x kiolvassa a gyorsulás érzékelő adatait, ami nem nagy szám, tudtommal a ps2-es eger is 200hz-es ''frissítést'' használ. Szóval szerintem simán megoldható.
-
eper-fa
aktív tag
most nem azért, de sztem ennek akkor van értelme, ha pl egy asztalról vagy hasonló magasságból esik le (nem gondolom h az emberek az emeleti ablakból dobálják ki a gépeiket... :DDD). ebbez az esetben viszont kevesebb mint egy másodperce van az egész cuccnak, h 1. érzékelje a túlzott gyorsulást, és 2. ''biztonságba helyezze'' a fejet. nem azt mondom h okosabb vok az IBM pár ezer mérnökénél, de azért ezzel kapcs egy kicsit szkeptikus vagyok...
-
twollah
nagyúr
Kivancsi vagyok mik azok a bizonyos esetek amik ellen ved az IBM uj HDD vedelme.
-
Den
veterán
''Az egész gép rohadt gyorsan mozog, amiből te szinte semmit sem érzel.''
Azért nem érzel semmit mert a gép egyenletes sebességgel megy nem gyorsul semilyen irányba. Az ibm megoldása pedig a gyorsulást érzékeli, nem a sebességet.
Egyébként bocs, de ez álltalános iskolai fizika. -
Bash
őstag
Igen utaztam repülőn, és még a gépemet is használtam (többször). Leszálláskor valóban nem lehet használni gépet, de ez nem a süllyedés teljes időtartamára vonatkozik. Például 35000 lábról kezdi meg a süllyedést a gép, és volt már olyan eset, hogy csak az utolsó negyed órában kellett bekapcsolni az övet, ez egyben azt is jelenti, hogy addig lehet mindent használni.
-
rog
addikt
jaja.
pl ha a kezedben van es paros labbal leugrasz a lepcson egyik fokrol a masikra.
vagy ha a vonaton ulsz es az neki megy a vakvagany vegen levo utkozonek.
esetleg ha a kocsi amivel mesz atugrat egy fekvorendoron.
ja es akkor is ha a kezedben tartod, es integetsz vele mert az irc-n szervezett randidal azt beszelted meg, hogy valami jellemzo dolog biztosan felismerjen :) -
Bash
őstag
Nem az utastér gyorsul. Az egész gép rohadt gyorsan mozog, amiből te szinte semmit sem érzel. Arra lennék kíváncsi, hogy a winchester hogyan érzékeli ezt a gyorsulást. Bukni meg biztosan nem fog rajta az IBM, akik meg fogják venni, azoknak a legnagyobb része nem is fogja tudni, hogy ilyen védelem is be van építve a merevlemezbe.
-
Den
veterán
Hát én ilyen sülyedésnél azzal voltam elfoglalva hogy benntartsam a kaját, nem hogy aktívan számítógépeljek, olyan sokáig nem tud sűlyedni a gép mert előbb utóbb eléri a talajt, leszálláskor úgyesem lehet használmi, mert tilos, a pár másodperces sülyedésekig meg max nem olvas a vinyó és kész, gondolom nem repgépen digitalizálsz filmet, máshol meg nem számít.
De biztosan ki is lehet ezt kapcsolni. -
L3zl13
nagyúr
Kérdés: Csak a függőleges (értsd talpra merőleges) gyorsulást érzékeli?
Mert ha igen akkor nem ér semmit. Ha pedig igen, akkor nem is kell repülő. :)) -
rog
addikt
azt ertem. de ha az utaster akkora sebesseggel gyorsul barmelyik iranyban, hogy attol a gep megserulhetne, szerintem a felhasznalo se fog raerni bosszankodni, hogy ezalatt ki volt kapcsolva a vinyo.
de tudod mit igazad van. valoszinuleg nagyot fog vele bukni az ibm, hiszen hasznalhatatlan :)) -
HEBI
senior tag
''shock sensor'' nekem is van már a Hitachi HDDben, akkor ez miben különbözhet?
-
hunluigi
senior tag
Opciókén még rendelhető autómata halonos tűzoltórendszer, és inmobilaiser, valamint pedálos vésztáplálási rendszer is. Kifagyás esetén pedig autómatikus hölégfúvók lépnek működésbe. :DD A viccet félretéve ez egy hasznos dolog... Bár nem jellemző hogy dobálnám a gépemet.
-
Troll
tag
500.000 halott és még mindig pattog! :DD
-
ebx
aktív tag
ooff
Vízbeesés ellen milyen védelmet találnak ki?
oon
Aktív témák
Hirdetés
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Jelentősen meglazítja a gyeplőt a Windows 11 frissítéseknél a Microsoft
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Elemlámpa, zseblámpa
- PR-Telecom
- Hálózatokról alaposan
- Mozilla Firefox
- További aktív témák...
- Bomba ár HP Pro X360 11 G1 - Intel N3350 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Gari
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T430s - i5-3GEN I 8GB I 320GB I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T430 - i5-3GEN I 8GB I 256SSD I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- ASUS ROG Strix G531GT bontás - ventik, LCD panel, töltő stb.
- Lenovo Yoga 9 14IRP8
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Okosóra felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- Prémium minőségű HOFI üvegfóliák Tech Protect tokok és 20W Adapterek iPhone 13 14 15 16 17 szériához
- Xiaomi 14 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 27% - GIGABYTE GeForce RTX 5070 Ti GAMING OC 16GB GDDR7 Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest