- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Fotók, videók mobillal
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
Új hozzászólás Aktív témák
-
*black*
csendes tag
Sziasztok!
Ebben a pillanatban lettem tag és lenne 1 kérdésem. 1 alapos újítás előtt állok (alaplap,proci,vinyó) és szeretném tudni h ezekkel meddig várjak, lesz-e valami drasztikus árzuhanás? Ezeket néztem ki eddig:-alaplap: ASUS P5P800
-proci: P4 630 3.0Ghz, 2Mb
-vinyo: SAMSUNG 250Gb, 8Mb, SATA2, 7200rpm
ha az alaplapbol tudtok vmi jobbat közel az ASUS árához akkor irjatok. Fontos, hogy csak AGP-s lehet és minnél több Slot, USB van benne annál jobb. Köszi -
bnss
veterán
Üdv!
Ahogy elnéztem az árakat megérte várni. De itt jön a ''de'', miszerint Mo-ra milyen árak jönnek, mikor, milyen lesz a forint.
Én örülnék neki, mivel most állok szinte teljese konfig csere előtt.
Hajrá, olcsó AMD! -
deter
aktív tag
699->282$ /x2 5000+ (2.6ghz)/ ez azért nagyon durva. És ezen a nyomott árak, szerintem jelentős érv az AMD mellett.
-
nRu3
addikt
Ez most komoly hogy ilyen ólcso áraik lesznek
ezek után már muszálybol is venni kell új konfigot még ha csak a polcon is fogg pihenni
-
FireGL
aktív tag
Egy kicsit pontosabb és részletesebb AMD árak:
[link]
Ez az X2 5000+ nagyon jó vétel lesz 282 dolcsiért, de az X2 3800+ EE is szuper 164-ért.
[Szerkesztve] -
polip
addikt
nem vagyok otthon árcsökkentés ügyben, ezért kis help kellene.
most egy s939 3500+om van...szerintetek érdemes most eladni amíg van ára, vagy nem fog olyan jelentős mértékben zuhanni a használt ár? -
Overlocker
veterán
-
Joco
aktív tag
válasz
Overlocker #139 üzenetére
Minden relatív, lehet hogy csak Te keresel keveset
Vagy hülyeségre vered el a pénzed
-
Dare2Live
félisten
válasz
Overlocker #137 üzenetére
280 fölé nincsesély, hogy menjen 264volt azaz 6% a difi.
-
ehog90
csendes tag
Remélem, hogy tényleg csöken. Szerintem az intel, igaz, hogy magasabb a piaci részesedése, szerintem hosszútávon mindíg is jobb processzorokat gyártott. Ez a Core 2 Duo egy kivétel, de sztem hamarosan jönnem az új AMD-k.
-
ehog90
csendes tag
Szerintem jó az árcsökkenés. Így most az összeállítandó gépkonfiguráció ugrott 1 kicsit
Július 27-én veszek gépet.
Eddig a jelölt procc AMD A64 X2 4200 volt, de most X2 4600+ lehet. Továbbá az alaplap is megy egy picit föl: Asus A8N-SLI Premium helyett A8N32-SLI-t veszek majd.
Komoly ha ez így lesz. -
Boyfish
senior tag
hi srácok én azt vettem végülis észre, hogy már teljesen összeomlott így is a használt hardverpiac...a kereslet hiányában nagyon lementek az árak...
-
Elrood
őstag
Remélem Pentium M (dothan magos) cpu-k ára is csökken.
-
bnss
veterán
Üdv!
Mostanában szeretnék /fogok is/ ujítani. Szerény személyen is nagyon díjazná, ha az X2-esek ára közel felére esnének vissza, de ez majd kicsit több, mint egy hónap múlva eldől.
Ami valószínű, h maradok 939-es tokozásnál, nem akarok új RAMokat venni. Ahogy a kis Mo-t ismerem, itt az árak jóval magasabbak lesznek, mint máshol.
Az azért durva, h az ''szinte azonos'' telejsítményű Intel és AMD procik ára között 100%-os eltérés van. Reménykedem ADM árcsökkentésben! -
as_Rock
őstag
Nézd, van olyan kollégám, aki nyakig van a ph és egyéb fórumokba, és tudja milyen proci, lap, vidkártya mennyit ér, mit lehet jó árban kifogni, mi bestbuy újonnan is, de bele nem nyúlna a gépbe, mert majrés.
Ő bemegy a boltba és leadja a rendelést, hogy ezekből rakják össze neki a gépet, ha nem vállalják elmegy egy másikba, komplett gépnél legkésőbb a 3. boltban azt mondják, hogy persze, ingyen összerakják, csak náluk vedd az egészet -
as_Rock
őstag
-
VargaI
senior tag
válasz
Dufresne #110 üzenetére
ne hogy már kétmagos 820-at vagy 940-et vegyél netezni meg office-ra vagy átlag felhasználásra
arra ott van sempron meg celeron D, vagy most már 24-25k-ért a64-et is kapsz
, amúgy a cégek meg, ahogy cOxeR is írta, megveszik a legócskább Celeron D-s bolti összerakott konfigot mondjuk 100-as tételben azt kész (más kérdés, hogy utána szívnak is vele, meg sempronnal is sokkal jobban járnának már), aki meg rendesen használja a gépét az igen is, hogy megérzi azt, hogy csak 2.66-on megy alapból a proci, pl nekem az 1080p-s HD filmek még mennek rendesen, de nagyon más már nem futhat a gépemen mellette (ha nem lenne a VGA-m hardveres gyorsítása, akkor a procim még kevés is lenne hozzá), míg szerintem egy 805-on már nem megy rendesen, vagy max ha jól megvan írva a codec azt kihasználja, hogy 2 proci áll rendelkezésére,(de akkor viszont gond nélkül
) a másik meg a játék, alapból kb 20% a hátránya egy sima a64 3200+-hoz képest is
, persze ezek az apróságok 3GHz-en már nincsenek meg, 3.4-3.8-on meg már az X2-t is veri, de mint mondtam tuning az más tészta
(a dologhoz még hozzá tartozik az is, hogy online vagyok 32Mbites nettel, és van vagy 10-15 háttérben futó progim is: nod, skype, msn, icq, sygate, counterspy, servu, agentek,... tehát én használom a gépem is nem csak ''úgy'' van, meg játszok, videót tömörítek, renderelgetek, meg hasonlók, erre nekem jól jönne már egy kétmagos proci, mer sajna ennyi minden mellett már elfogy a kis a64-em ereje is
)
részemről OFF vége, mert még a végén rámszólnak
szerk: 113#-al is egyetértek én is
mAtech meg mondta a frankót
[Szerkesztve] -
Dufresne
addikt
Tény. Mondjuk és saját példámból indulok ki és környezetemből, ahol a többség nem komplett gépet vett/vesz, hanem részenként veszik meg. Igértényeik természetesen vannak, nemhinném, hogy magasabb, mint azoknak, akik komplett gépeket vesznek, csak talán tájékozottabbak talán. És a környezetemnek nem igazán szempont a tuning és hasonlóak..de mondom ez csak saját környezetem, cirka 50-100 gép maximum.
Viszont tudom, hogy tény, hogy itteni felhasználók elég széles rétegben használják ki a tuninglehetőségeket.
Úgygondolom mindkettőnknek igaza van részben, természetesena szempontok nem teljesen egyeznek, de azért ne legyen probléma ebből -
mAtech
aktív tag
Maj' möglássug mi lössz
-
Dufresne
addikt
Én semmit sem garantálok, csak a nagy átlagot veszem alapul
Tény, hogy alapon lassabb valamivel, de nemhinném, hogy ez egy átlag felhasználót zavarna...cpumarkokat, meg 3dmarkokat most nem vegyük ide. Otthon pl van egy 3000+ a64, egy 2800+ 64bites Sempron és egy 1600Mhz.en futó Geode proci és alap felhasználásban semmi különbség nincs köztük.
Ugyanúgy lehet videózni, msn-ezni, netezni, officozni mindegyik, nem érzek semmi különbséget. És meg merem kozkáztatni, hogy felhasználók többségének ilyesmire kell egy gép. Akik alap szinten játszanak is, azokank is kielégítő lesz mindkét proci alap szinten, akár egy x600-es szintü vga-val is.
Az extérmebb usereknek ( benchmark fanoknak, elvetemült gamereknek, fps vadászoknak) már más igényeik vannak természetesen, de én nem gondolnám, hogy az ilyen felhasznlók képeznék a vastag rétegét a géptulajdonosoknak. -
-
VargaI
senior tag
válasz
Dufresne #100 üzenetére
ez egy dolog, de te most garantálod azt, hogy alap órajelen jaj tényleg lassabb a proci, de kis tuning aztán már egyszinten is vannak, vagy még gyorsabb....., de nem mindenki tuningol ám, főleg nem feszemeléssel és volt akinek alapfeszen 3-3.2-nél nem ment tovább, akkor neki mit mondassz? bocs így jártál?
, elismerem hogy ár/értékben most bármilyen Intel proci a legjobb pl 805, 820, 930.... (ha most vennék, én is ezekből vennék), de ha teljesítményt hasonlítunk össze, akkor azt már tegyük meg rendesen, ne úgy, hogy csak meg kell húzni aztán már megy is annyit mind a másik vagy kis +fesz azt akkor meg már jóval gyorsabb is (persze a másik még mindig alapon volt hajtva, szóval érdekes összehasonlítás ez is
), mert igenis, hogy lassabb alapból, a tuning az teljesen más tészta, azt nem biztosítja senki és semmi, meg még garancia vesztéssel is jár
összefoglalva: X2 gyorsabb alapból, tuning az más tészta, akkor húzzuk már mindkettőt és úgy teszteljünk, mert 20(30%) AMD-ben is van(lehet) simán, viszont az ára valóban irreálisan magas, ahhoz képest amit nyújt és tuti nem vennék ilyen áron X2-t, az árcsökkenést meg majd meglátjuk, én mindenesetre reménykedem, hogy lesz 35-40k körül már X2, ha másnem használtan, AM2-be meg hosszútávon éri meg beruházni, vagy meg kell várni az év végét/következő év elejét, mert akkor jönnek a 65nm-es AMD procik is, és inkább azok lesznek a conroe ellenfelének szánva, Intel egyértelmű előnyben van most mivel AMD elcsúszott a csíkszélesség váltással, ez van, mindenki döntsön úgy ahogy ő maga jónak érzi
(személy szerintem őszig/nyár végéig mindenképp várnék gépváltással, olcsóbb régi procik+következő generációs újak, vagy ha anyira nem sűrgős akkor meg év végéig is lehet várni, azt addigra már tuti letisztul a kép, hogy mit tud conore és mit tud a rev G (65 nm-es procik) AMD-nél
)
-
Dufresne
addikt
Igen, most sokan vesznek 805-öst, de annak ígyis elég alacsony az ára, sokat nem fog sűlyedni tutira. x2-ből meg sztem sincs túl sok, de nem csak ezért nem árulják, hanem azért mert felesleges eladnia annak, aki megveszi, mert gndolom nemigen van reális alternatíva, ami többet nyújtana a cseréből kifolyólag. És elképzelhető, hogy július vége után sem fogják nagyszámban árulni itt, mert azért 939 még szerencsére azért nem egy elavult korszak, az alaplapjain gyakorlatilag minden megtalálható, ami kell, igaz ddr1-el, de abból azért még jódarabig lehet majd kapni és lehet válogatni az igazi tuningcsemegék között belőlük is. Szóval nem feltétlenül lesz a mostani x2 tulajoknak érdemes váltani szvsz, főleg ha anyagilag nem jönnek jól ki belőle, mert azért a tesztekben is látszik, hogy teljesítményben am2 nem hoz többet.
Majd talán az alacsony időzítéssel megáldott ddr2-esek mellett, de arra azért még várni kell és nem július végéig. -
Joco
aktív tag
válasz
Dufresne #105 üzenetére
Viszont 805ből van pár, úgyhogy úgyis mindenki azt vesz, mert egy kategória, csak olcsóbb
Különben ez kb. kétféleképpen nézhet ki. Nincs sok x2, tehát vagy gabo stílusában mindenki hónapokon keresztül fogja árulni vlmi irreális összegért és még a végén úgyis megveszik. Tehát magasan tartják az árakat, megtehetik az eladók, mert kicsi a kínálat. Vagy annyira nem lesz rá kereslet, hogy muszáj lesz engedniük. Sokat. Hát ezt mindenki saccolja meg. -
fanti
addikt
Igen, lehet h az első körben csak az M2-esek csökkennek, DE!
De, akkor rengetegen akarnak megszabadulni itt a PH-n a S939-es X2-esüktöl és ez nekem megint csak jó, mert én tutira nem váltok M2-re.
És szépen veszek akkor itt a PH-n egy használt X2 3800+ procit jó olcsón. -
Joco
aktív tag
Jó de most attól, hogy pl. Lexusból az is250es a legkisebb még nem hasonlítom össze egy seicento-val az árát, mert kiröhögnek. Szerintem.
Egyébként ha jól látom az intel árképzését, kb. egy sorcsere történik, a core átveszi a d-k helyét. Innentől kezdve csak az a kérdés, hogy mit fog tudni a core.( a nagy hype, odaüt, meg a 10s-es pi is, de engem azért frusztrál egy dc procinál, hogy 1 magos alkalmázokon bizonyít) Valami értelemes teszttel találkoztatok már?
-
Joco
aktív tag
válasz
Dare2Live #85 üzenetére
Nekem mindegy végülis, hogy mit spekuláltok itt, de azt mondja már meg vlki, hogy jön ki, hogy egy 805-öt egy az egyben hasonlítotok össze egy 3800+-al
Miért nem fx-62vel inkább?? (ha most vlmelyik igen ügyes beírja, hogy de a pentium megy 3.8on mind, akkor ennyi erővel az amd-k is mennek 2.7-en és megint ott vagyunk, ahonnan indultunk
)
-
Dare2Live
félisten
-
Dare2Live
félisten
válasz
ez_meg_emaz #89 üzenetére
Az nem komoly csak valószínű ez viszont komoly
Ezekután ha nemesik úgy az AMD árak mint ahogy lordx belinkelte kutya se vesz AMDt
[Szerkesztve] -
Szabtom
senior tag
Bizony-bizony, az AMD hivatalos honlajpán sem találni már információt a 3200+-ról! (Kivéve a letölthető a white papereket, persze).
-
ez_meg_emaz
őstag
Nah nee. Ez most komoly? Azért ez durva. Nemhiszem hogy felére menne az x2-k ára. Akkor eléggé csökkenne a bevétel nem? Vagy épp ez a taktika h ogy majd annyival vesznek többet hogy ne csökkenjen? Nem értem. Én mindenesetre csak reménykedek. Augusztus körül fogok vásárolni csak ugyis. De ha a józan eszemre hallgatok ennyit biztos nem fognak csökkeni. Mert ez ugye még nem 100%, vagy igen? Jó is lenne...
Akkor nem gondolkoznék egy x2-n.
-
VargaI
senior tag
ez honnan van, ha szabad érdeklődnöm?
ott van a 35-40k-s 3800+X2-m, az viszont nagyon dúrva, hogy az EE-s procik ára marad az EESFF-ek meg még drágábbak lesznek
, legfeljebb mondjuk pl egy ninja kell rá ha a 89W-os X2-t passzívban akarod hajtani
(vagy 12cm@5V)
[Szerkesztve] -
LordX
veterán
-
Dare2Live
félisten
AMD jóideig olcsobban adott jobbat méltán lett népszerű többek közt otthoni felhasználók közt.
jelenleg 30K a 2magos d805 vs AMD egymagos 3000+ 26K.
vagy 2magos 3800+ 65K vs 2magos d805 30K.
elég lol.....
Ezek után büdös nagy AMD/fogyasztás pártinak vagy őrült tájékozatlannak kell annak lennie aki az árzuhanásig AMDt vesz és nem fegyverrel kényszerítik. -
Dare2Live
félisten
Sose mondtam, hogy annyiba fog kerülni mint amennyiért intel/amd... adja. Ne adj olyat a számba amit nemmondtam.
intel/amd 1000dbra rárakódik importőr/nagyker/kisker/fa.
A meghatározó az intel/amd mennyiért adja. A többi tétel gyak évek óta fix%. (Bár újabban sok kisker imporőtöl szerzi be a cuccost kihagyva a nagyker %át.)
Ebbe számodra, mi az érthetetlen melyik részét nemtartod igaznak? -
Mackósajt
senior tag
válasz
#65675776 #65 üzenetére
Ha jól értettem ez egy olyan belső feljegyzés, ami bozonyos távolkeleti gyártókkal való tárgyalásról ''szivárgott'' ki. Talán arról van szó, hogy s939-et már nem szállítanak új komplett gépek számára a gyártóknak. Ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy már egy darabot sem gyártanak. (Előzetesen azt mondták, addig gyártják, amíg van rá igény. Vagyis még ők sem tudják meddig, de Augusztusban valszeg még igen.)
[Szerkesztve] -
Szabtom
senior tag
Én Mo-n ősszel és télen tudok elképzelni egy-egy jelentősebb árcsökken(t)ést - iskolakezdés és karácsony előtt. Meg persze a készletpucolós január-február. Ennél pontosabban ma szerintem nem lehet megjósolni.
-
(Bundás)
addikt
Ezek fényében marad még a 900-as cerka!
-
nRu3
addikt
Nos, féláron lehet majd venni, viszonylag, talán X2-t
-
(Kolombusz)
veterán
Muhahahaaaa, akkor megvárom a csökkentést, és reménykedem, hogy vmelyik 939es x2 is olcsóbb lesz.
-
VargaI
senior tag
most nem tudom mit lovagoltok ezen a külföldi árlistákon, hogy dollár meg euro, kit érdekel?
itthon soha nem volt annyi mint külföldön és soha nem is lesz, de nem ez lényeg, hanem az, hogy 20-30%-kal olcsóbb lesz, ez itthon is ki fog jönni és kész, mint ahogy kijött ez a 9xx-es szériánál is: 60-70k-ról 40-50k-ra esett a legkisebb ára, miután Intel bejelentette a 20-30%-os árcsökkentést, (az ottani ''delta'' itt is ''delta''-ban fog megjelenni és kész, az meghogy némely kisker ezt nem tudja követni egy dolog, nem ott kell vásárolni raktárról, hanem rendelni kell, azt meg van oldva a dolog
)
-
gorlin
őstag
Azért azt elfelejtitek hogy nagyon sok kiskereskedő vesz processzort és nem mindegyik ugyan attól a kereskedőtöl veszi.
-Tehát ha valak megveszi 100 forintért és elkezd szórakozni hogy hetente viszi le az árat akkor ,nem tud versenyezni azzal aki alapból az akciós áron adja (mert vannak normális kiskerek Mo-n)
-A másik dolog:Ha megveszi 100forintért ,adja 80 -ért és két hét múlva mindenki 60 ért veszi akkor bebukta.
Egyszóval szerintem marad az 1 dollár=1 euro váltás .Tehát amit az Amd dollárban ad meg azt mi meg fogjuk kapni Euroban -
Dr. Akula
félisten
válasz
#65675776 #65 üzenetére
Az AM2 tiszta szopás, 800-as DDR2-vel megy éppen annyit mint az s939-es 400-as DDR1-el, ezért nem kéne átállni DDR2-re. Ha már DDR2, akkor intel, az legalább profitál valamennyit belőle, ráadásul a Conroe eléggé komolynak tűnik. Valszeg megint intel gépem lesz, eddig volt beszteszt az AMD.
-
magic7
tag
A számítástechnikában soha nem éri meg megvenni az újat. Viszont aki szgéppel dolgozik és fontos a gyorsabb gép annak igen, ha ki tudja termelni vele a régi és új cucc közti különbséget rövid időn belül.Játékra javaslatom, hogy várjon mindenki 1 évet, mert már most sincsenek olyan játékok amit ne lehetne fullosan játszani 2,2 Gh-es AMD-vel és egy nagy teljesítményű videókártyával. Természetesen aki presztízs kérdést csinál a konfigból, annak érdemes mindent azonnal megvenni. Egy ideig űberfasza cucca lesz, míg másnak kb 3 hónapon belül ugyanaz 25%-al olcsóbban...sztem.
-
törölt tag
-
Boyfish
senior tag
válasz
Dare2Live #56 üzenetére
Eddig egyik tokozásváltásnál sem fordult elő az, hogy a régi tokozás cuccai 30-50%-ot vesztettek volna az árukból...ezeknek is van előállítási költsége, szállítási költsége, emellett az árlisták skálázhatóságát is meg kell tartani...
A drága procikat már most is kikerülik jól tuningolható kisebb példányokkal, a kicsiket meg nem tudják hova olcsósítani. -
Dare2Live
félisten
hagyjuk már a hülyeséget.
Aki nemadja olcsobban nem ott veszünk. Ha az összes nagyker összefog az összes magyar kiskerrel ami teljesen kizárt dolog még akkor is sokan importból vásárolnak és ha 80K helyett 50Kért adják náluk fog mindenki venni. Innen összeomlott az összeesküvés elméleted.
De ha ezek után arra gondolsz, hogy importőrök nemadnak majd procit azse megy. Mert a PH!s ''nagykerek'' kimennek bécsbe és betankolnak.... -
Boyfish
senior tag
egyébként most látom, hogy egy 939-es a64 +3200 oem kiskerben csak 27-28k? Azért ez már elég olcsó?
-
cortez25
senior tag
válasz
Dare2Live #44 üzenetére
Tehát te annyira bennfentes vagy ,hogy tudod 2-hónap múlva milyen kiskerárak lesznek MO-n?
Én is szeretném ha lejjebb mennének az árak, akkor veszek X2-es procit. De én inkább óvatosan fenntartással kezelem a helyzetet(majd akkor jobban örülök neki) nem pedig tényként , ahogy páran itt teszik.
[Szerkesztve] -
Efbialy
tag
válasz
Dare2Live #44 üzenetére
Szerintem Ö arra célzott hogy még nem láttál egyetlen egy magyar boltban sem ilyen procit tehát addig ezek a 30K-s árak csak találgatások és majd ha tényleg lehet venni akkor tudjuk meg az árakat.
Ja és abban igazad van hogy az ár nem mindegy
Én már 20FT sporolásnak is örülök hiszen abbol már lehet venni egy kisfröcsöt
Kelemen RULZ
[Szerkesztve] -
Boyfish
senior tag
hát szerintem nagyon ne éljétek bele magatokat a minden lefeleződik elvbe, mert szerintem semmi nem lesz...már most nagyon lement az ára egy csomó procinak, túl sok résztvevő akar kaszálni ezen a piacon, nem fog elszaladni az ár...
-
Scream007
őstag
na végre helyes, a végén csak fogok tudni gépet fejleszteni
-
cortez25
senior tag
Mondjuk mindenki rá van pörögve az intel által bejelentett árcsökkenésre...de ez még nem kézzelfogható magyarországon. Majd akkor ha valaki bemegy egy számtecboltba és ott kézbekapja a procit és a számlán mekkor a összeg szerepel akkor már tény. De addig fölöslege, 30K-val dobálózni.
-
Efbialy
tag
Félre értetél mert én se azt mondtam hogy azért várjon mert ugy is fog még ennél is lenntebb menni, hanem azért mert a jó magyar kiskereskedök nem ugranak egyböl az árcsökentés hatására hanem kivárnak és csak fokozatosan csökkentenek és ha megvárja a szeptembert akkor pluszba még a most frissnek mondható AM2es lapok ára is mozdúl lefelé(remélem)
-
Dufresne
addikt
Én azértnem mondanám/hívnám őket elvetemült elméknek. Minden embernek megvan a saját hobbija/vágya/szenvedélye. Sok embernek a tuning, minnél magasabb órajelek 3dMark pontok és ultrabrutál vga-k, cpu-k elégítik ki a vágyaikat és sok ember ezt meg is teheti, ergo megveszik. Nincs ezzel semmi baj szvsz.
Ettől függetlenül egy gavallér árkorrekció ránkférne ahogy mondod -
VargaI
senior tag
ja de nem minden nap van 20-30% ill. 40-50%-os árcsökkentés kétmagos prociknál, pl aki 9xx-et akar venni az tuti, hogy megvárja szerintem a július végét, mert akkor 30k-ért megkapja, vagy aki 2-3 hónapja gondolkozott pl 805-ön az várt egy hónapot és 30k-ért megkapta, szerintem ez nagyon nem egyeztethető össze azzal, hogy szép lassan pár havonta néhány százalékot megy lefele vminek az ára, most generáció váltás van Intelnél és kisöprik a régit úgy ahogy van, AMD meg ehhez igazodik
-
darabka
tag
Minden esetre az X2 procikra ráfér némi árkorrekció. Csak egészen elvetemült elmék dobnak ki ennyi pénzt processzorra...
-
Dufresne
addikt
Tudom, de ez folyton egy ilyen játék. Van egy haverom, aki folyton ezzel magyarázza, hogy nem vesz semmit. Folyton gyüjtögetett hardverre,aztán szinte sosem vett semmit, mert mindig jött újabb és olcsóbbak lettek a régiek...és akkkor dilemma, hogy mi is legyen.
Semmiképpen sem járhatunk jól, mert túl gyors a fejlődés, legfeljebb tűrhetően járhatunk, majd meglátjuk mi sül ki a dologból. -
Dare2Live
félisten
Valszeg a hír forrása
[link] -
Tsunami
senior tag
válasz
BobChemistry #30 üzenetére
A cache ugyanannyi, de a mag nem.
-
Allien
veterán
válasz
viharhozo #29 üzenetére
Eljött az az idő, amire SENKI sem gondolt! MINDENKI szurkol az Intel-nek!
Az intej fanok azért, mert Intel az ''Ő'' Uruk, az AMD-sek meg azért, hogy egyrészt olcsóbban kapják meg a hőn áhitott procikat (SD, X2, FX, a mostani 939-s rendszerekbe), illetve, hogy sikerüljön frappánsan válaszolni a Conroe-ra.
MINDENKI SZURKOLJON! -
BobChemistry
őstag
szeptemberben akartam eddig is gépet venni, most itt a megerősítés, hogy jól teszem ha várok még
gyártják még egyáltalán az s939-es procikat (3000+, és 3200+ gondolok elsősorban)?
mégvalami, nem egészen ide tartozó: mennyi az esélye annak, hogy egy 3800+ X2-es procit, amiben az egyik mag nem megy, átneveznek sima egymagos 3200+nak? mert a cash méret ugyanannyi...
[Szerkesztve] -
simonzé
addikt
Csak beugrott, hogy tegnap egy multicég szórólapján egyetlen oldalon kétféleképpen láttam rosszul leírva a ''Sempron''-t. Először Semptronnak, majd Semptrom-nak írták.
Vegyél gépet szakembertől!
[Szerkesztve] -
cortez25
senior tag
Bízom benne, hogy nem kényszerítő lépés lesz az AMD-től a váltásra , hogy egy 939-es 4400+ x2-es drágább lesz 10-15K val mint egy AM2-es 4400+ x2.
[Szerkesztve] -
Dufresne
addikt
Énis hátradőlnék, de vga miatt nekem már jólenne váltanom, viszont AGP kizárva, csak pci-e jöhet szóba, de 939-re nem látom már értelmét. Viszont augusztus előtt nem váltok az is biztos, de nem akarom november októberig sem elhúzni. De ki tudja valóban 1 hónap alatt lemennek az árral, vagy a készelteket valóban borsos áron adják még ki...meglátjuk. Remélem nem fogom nagyon elmozdulni magam.
-
VargaI
senior tag
szerintem nem fog, mivel 2 éve kb ugyanannyiba kerülnek a procijai, szóval van ott pénz most bőven, meg amúgy is most ''sprólolnak'' 2 milliárd dolcsit, mert nem új üzemet építenek, hanem a fab 30-at fejlesztik (ala fab 38) és áttérnek 200mm-esről 300 mm-es szilícium ostyákra valamint 65 nm-re, szóval egy kis 0%-os haszon vagy veszteség most nemhinném, hogy gond lenne AMD-nél, mellesleg az árcsökkenés már most is érződik, mint feljebb írták újonnan a 3200+ már csak 25k, amúgy én is ezt vártam, úgyterveztem hogy jó lenne ősszel 35-40k körül egy 3800+x2-t venni és még a végén tényleg be is jön
, ha meg csak az AM2-esek lesznek olcsóbbak akkor nekem +7k a bővítő kártya (Asrock rulez
), és már megis vagyok
, meg már a DDR2 RAM-ok is alakulnak, pl OCZ GOLD DDR2-677 2*512MB 4-4-4-12 25e Ft most, és egyre több alacsony késleltetésú RAM-ot is jelentenek be a gyártók
Dare2Live 40k szvsz biztos nem lesz, mivel a legkisebb Core Duo mobil proci, ami szintén 1,66 GHz-es, az is 50k körül van a legolcsóbb helyeken Bp-n
Efbialy: én is arra hajazok mint már írtam fentebb, meg szerintem rengeteg s939-es DDR1-es tulaj is, főleg akiknek mondjuk hardcore vagy vitesta RAM-jai vannak, nekik nem hinném, hogy megérné a DDR2
[Szerkesztve] -
Dare2Live
félisten
Ha 40K lesz az 1.86os conroet és már most 30K de 25Kra esik a d805 így mennyi a reális ára egy x2-3800+nak?
-
Integra
titán
hajrá amd, csak bele ne rokkanjon a nagy geci elleni versenyben..
-
AMD Power
titán
Ezt már szeretem! Pedig azt mondják az emberek ,hogy a háború nem jó dolog. Pedig én az ár háborúkat nagyon szeretem!
-
-
lorcsi
veterán
örülök ennek az egész árversenynek, mi csak nyerhetünk rajta
a nyári pangás idején mozdul úgy is akinek van egy kis sütnivalója, gondoom ezt a pangást akarják megmozdítani a cégek -
Boyfish
senior tag
dehát az árcsökkenés a számítástechnikában mindig folyamatos, szerintem nagy csodát nem kell majd várni, a kiskerek úgyis régi áron nyomják majd ki a készleteket, maguk a gyártók meg gyorsan kipucolják a raktárkészleteket, aztán leállnak a gyártással...szóval szerintem ez eléggé spekulatív, hogy 50% meg stb?
-
Allien
veterán
TÉVEDÉS!
(szerintem) Ugyanis, nagyon elég, ha az AM2 árait viszik le (első körben), mert ugye akkor ''rákényszerítenek'', hogy vedd meg AZT, hiszen, ha pl. egy 939-s (majdnem)csúcsprocit oda adnak 90E pénzért, egy AM2-t pedig 45-rt, akkor sokan átváltanak, még ha a rammal is gondok lesznek, mert eladja a 939-t, és az megy a ramra, a 90E-ből meg megvan az alaplap+proci!
Elvileg.
Ugyanis, azt még nem nagyon tudni, hogy mennyire bírják az alaplap+ram párosok egymást, mert mindig is voltak extrém, és kevésbé extrém inkompatibilitások, mint pl nforce2-s alaplapi csipkészlet, kontra Hynix D43 csippel szerelt ramok (tuning ramnak számított pentiumok szerették, de ezekben az nforce lapokban nem üzemel sehogyan sem normálissan). Így ''megéri'' átváltani esettleg 1-2 emberke tutira fog.
[Szerkesztve] -
dbius
veterán
Én is kíváncsi leszek mit és mennyivel fognak csökkenteni. Szerintem minden jelenleg gyártott AMD proci ára több-kevesebbel csökkenni fog.
-
most vettem 939 3200+ E6-ot 108 dollarart, de a 3000-est mar 100 alatt meg lehet kapni. kivancsi vagyok, hogy ezt meg mennyivel akarjak lejjebbtolni....
-
Boyfish
senior tag
na akkor várjuk, hoghy mit adnak majd ingyért
-
_cirmos_
őstag
ennek már nagyon itt volt az ideje! gondolom a 4800+ vagy az fx60 lesz olcsóbb 50%-kal.
-
voronoi
tag
Engem az erdekel, hogy a E6600-as conroe araert mit kinal az AMD, es az amit az AMD ennyiert kinalni fog (~$320) mit tud a conroeval szemben. Ennyi.
-
Efbialy
tag
Hát mondjuk ez egy erösen várható lépés volt(lesz).
Ugy birom ezeket a ''kiszivárogtatott dokumentumokat,
a fejemet tenném rá hogy a marketingigazgató küldte el egy mailben a sajtónak -
ngabor2
nagyúr
viszont ha el akarják még jobban terjeszteni az a64-et, akkor elég nyilvánvaló, hogy nem a régebbit, hanem az újabb am2-eseket fogják nyomni. a s939-et szerintem még egy kicsit tartják, aztán szép lassan engedik le az árát. nem tudom, meddig fogják még gyártani, de előbb-utóbb az is kifut.
-
Thom!
veterán
muszáj lesz
-
Joco
aktív tag
Itt jön ugye a dilemma, hogy a ddr1 és az s939 ára felszökik, mint az agp-s kariké vagy erősen nekiindul a béka feneke alá
AMD-nél nagyon sok lap van kint, ami feltételezi, hogy egyszerűbb csak processzort cserélni nem lapot, meg ramot is(főleg, hogy nincs telesítménykülönbség), viszont a 775-ös procit most nem vennék, mert ha nem lesz akkora keverés a kompatibilitás körül, akkor nagyon csúnyán elértéktlenednek
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox tulajok OFF topicja
- Parfüm topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Melyik tápegységet vegyem?
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Interactive Brokers társalgó
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Asztalos klub
- További aktív témák...
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 5700X3D /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 8700G /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 5 9600X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- AKCIÓ! GIGABYTE B360 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Dell G15 5530
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest