- iOS alkalmazások
- A holnap határán: itt van minden új Galaxy promóképe
- iPhone topik
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Mobil flották
- Gyűjtögeti a Xiaomi 16 az engedélyeket
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
Loha
veterán
válasz
#65675776 #93 üzenetére
Hát aki ezt megveszi, annak remélem van annyi esze, hogy megnézi elötte, hogy befér-e a házába
Az pedig meglehetősen nagy előny, hogy csak egy slotot foglal, főleg olyan lapok esetén, ahol a mindenség közepére rakták a hosszú PCI-E-t. Így 2-4 slot helyett elfoglal 1-2-t. Ebben teljesen igazad van, viszont a 2 kártyás megoldásnak meg az az előnye, hogy 2 lépésben is megveheted vagy eladhatod őket, egyik tönkremegy a másik még jó stb...szóval kinek melyik...
Gondolom attól hibrid, hogy egy kártyán lehetőség lesz a chipeket különböző célokra használni. Ez persze driver kérdése is.
Pont mint a kétmagos prociknál, csak szoftver kérdése, hogy mit csinál a második mag, mégsem hívjuk hibrid procinak -
Loha
veterán
válasz
#65675776 #87 üzenetére
Nem mondtam, hogy probléma, itt csak anyit csináltak, hogy a hídnyákot beépítették a kártya nyákjába, és egy nyákra szerelték a 2 kártyát és a plusz chipet. Szóval semmivelsem jobb vagy több mint 2 kártya külön, csak ez nem szélességében foglal el sok helyet, hanem hosszában
Egyébként ez mitől hibrid videokártya?(cím) Sztem akkor lenne hibrid, ha egy GPU és egy PPU lenne a kártyán. Dual core procikat sem hívja senki hibrid procinak, hiába számol a második mag mondjuk fizikát...
[Szerkesztve] -
Loha
veterán
A fizikai számítás nem is fektetné nagyon padlóra, viszont a grafikának nagyon kell, nem biztos, hogy jó ötlet onnan elvonni a fizika számára még ha nem is olyan jelentős mennyiségről van szó. Ha mindkettő grafikát számol akkor meg kb. a felére leesne az egy GPU-ra jutó memória sávszélesség, ami jelenleg sztem nagyon nem érné meg. Talán majd az 512bit-es memóriabuszok bevezetése után...
Jóval kisebb nem lehet a nyák sztem, mert kell a hely az extra chipnek, vmint minden alaktrészből 2db-van. Majd akkor tudnak csökkenteni, a nyák méretén ha tényleg megosztott lesz a memória, és mondjuk a 2 GPU egy tokozásban lesz mint mondjuk a dual core prociknál. -
Loha
veterán
Jelenlegi állás szerint azért foglalkozna külön GPU a fizikával, mert akkora számítási teljesítmény kell hozzá, amit egy GPU nem tudna rendelkezésre bocsájtani a grafika számolása mellett. A 2 GPU közötti híd ugyan az mint 2 kártya esetén a hídnyák, szóval SZVSZ semmivel sem jobb ez a megoldás, kivéve persze, hogy csak egy PCIe slot kell neki. Megosztott memória használata esetén, pedig kevesebb memória sávszélesség jut mindkét GPU-nak, ami vmelyik feledattól teljesítményt fog elvonni.
-
Loha
veterán
Itt vannak az élvezhető méretű képek: [link]
Ja most látom, hogy tesztelték a 7600GS AGP-t is... -
Loha
veterán
Sztem a cikkben szereplő kártya semmivel sem több mint 2 kártya CrossFire-ben.
Sztem a kártyán belül nem lesz kommunikáció, ahogy 2 ATI kártya sem kommunikál egymással külön buszon, csak PCIe-n keresztül. (Vagy már atiéknál is van hídnyák?)
Egyébként meg ha az Aegia kártyájának elég egy PCI slot, akkor nem hiszem, hogy egy fizikát számoló VGA-nak ne legyen bőven elég egy 4X PCIe.
[Szerkesztve] -
Loha
veterán
Abban a hitben élek, hogy a VGA-k grafika számolására vannak optimalizálva.
Ráadásul az FPU@GPU megoldásnak a nagy előnye, hogy közös adatokon dolgoznak, így nem kell a modellinformációkat két külön hjelyre küldeni,
Ugyan úgy külön lesz küldve, csak nem egy PPU-nak hanem egy másik GPU-nak.
ráadásul nagyobb, mélyebb interakció valósítható meg a fizika és a grafika között....
Mitől lenne nagyobb, mintha egy PPU számolná? Gyakarolatilag abban a pillanatban amikor a 2. GPU elkezdi a fizikát számolni, átminősül egy nem a feledatra optimalizált PPU-vá... -
Loha
veterán
-
Loha
veterán
Sztem nem túl gazdaságos megoldás, egy VGA-t fizikai számításokra használni.
Akkor inkább csinálna az ATI és az NV egy fizikai számításokra kihegyezett chipet.
Lehetne külön kártyán, vagy rakhatnák egy nyákra a VGA-val is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iOS alkalmazások
- EA Sports WRC '23
- Melyik tápegységet vegyem?
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- A holnap határán: itt van minden új Galaxy promóképe
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Építő/felújító topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 138 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Xiaomi Redmi Note 12 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
- Ritkaság! Csere-Beszámítás! Intel I9 13900KS Processzor!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest