Keresés

Aktív témák

• Bgs

senior tag

válasz Genialis #40 üzenetére

Az egyertelmu, hogy penz szimatolt valaki, kulonben nem vagott(vagtak) volna bele a befekteto(k). Az a baj, hogy rengeteg jo es szep dolgot rontottak mar el uzletiseggel. Szerinted mennyiben hasonlit a C64 szellemisege a plexi/LED/fenycso tipusu PC moddolas szellemisegehez. Mindkettonek van, de szerintem/IMHO teljesen mas. Az egyik megfer az uzleti hozzaallassal a masik szerintem/IMHO nem.

• Bgs

senior tag

válasz utax #39 üzenetére

Nem kellene ilyen hulye iranyba elvinni egy normalis temat. Nem allitottam, hogy barkinel is jobban ertenek hozza, meg azt sem, hogy jol ertek hozza. Tobbek kozott azert irtam spacifikus dolgokat, mert azt allitotad, hogy ugy beszelek, hogy nem is tudok rola semmit. A hozza-nem-ertotol a guruig azert van nehany nagysagrendi fokozat...

A masik, hogy nem tudom mondatonkent hanyszor kell leirni, hogy ''szerintem'' ahhoz, hogy midneki megertse, hogy kizarloag a sajat, kulonbejaratu, egyes szam elso szemelyu, sajat felfogasomat es vilagkepemet kifejezo _velemenyemrol_ van szo. Ugy tudom egy forum lenyege, hogy informaciokat es velemenyeket cserelnek az emberek. De az is lehet, hogy par ezer nagykepu latogatja a Prohardver-t :)

Vegulis minden definicio kerdese...

• Bgs

senior tag

válasz utax #36 üzenetére

Hat azert eleg pontos infoim vannak arrol, hogy milyen hardver. Az ertelmehez, nem kell feltetlenul ismerni az _osszes_ kepesseget. Eppen az a bajom, hogy tul sokat tud. Ez olyan, mintha a regi penztaros nok, a regi benyomogatom-megtekerem felidezesere csinalnanak egy 486-os alapu osszeado gepet amit akar 200MHz-ig is fel lehet huzni es kotnenek ra egy PS2 egeret/billentyuzetet, az egesz egy LCD monitorra es nekiallnanak osszeadogatni...

Egyebkent ld. meg elozo hozzaszolasomat.

• Bgs

senior tag

válasz Szalma #35 üzenetére

Lehet, hogy szabadabban buheralhato, de ez mar nem C64 innetol. Lehetnek C-One rajongok is, de ennek mar semmi koze a C64-hez...

Kerdezz meg egy regi C64 rajongot, hogy milyen dolgokat szeretett a a C64-ben. Most nezd meg, hogy mi marad ebbol a C-One-nal. Ez mar teljesen a PC vonalu upgrade-elgetos dolog. 32 MB RAM + akar 512MB flash RAM, overclockolgatas, FSB rekord hajhaszas, VGA kimenet (TV 'emulacio'), 16MB video, 1280x1024 felbontas, 16bites szin felbontassal is, PCI, 8 sztereo csatornas hang, csak a hang reszen 64k memoria amennyi a C64-en osszesen volt, IDE csatlakozo (jol mutatott volna a C64 gigas vinyokkal:) ), stb.

Hat nem tudom, te hogy vagy vele, de nekem nem nagyon ugrik be sem egy C64 hardver, sem C64 feeling. Szerintem annyira van koze egy C64 feeling-hez, mint egy PC-nek emulatorral. Mindketto hasonlo hardver es futtathatsz rajtuk C64-es programokat. Ennyi.

• Bgs

senior tag

válasz utax #31 üzenetére

Szerintem kimondtad a lenyeget. Ez a buherelas egy to kjo szorakozas azoknak akik szeretik ezt csinalni. Ezt teljesen meg lehet erteni. Nekem az a bajom, hogy jelenleg egy nemet gyar eppen tomeggyartasra keszul, tehat tisztan uzleti vallakozasba ment at dolog. Innentol mar egyaltalan nem szorakozasrol van szo, ezaltal az ertelme is elveszett (szamomra).

Ha nekiallnak gyartani egy ... mittomen ... bluetooth adapter C64-hez, annak meg van ertelme, mert a hobbi buheratorok kapnak egy ujabb eszkozt amivel lehet szorakozni. Ez viszont nem C64, nem kell buheralni, a regi C64 dolgokat futtatja akarcsak a regi C64-es. Tud uj dolgokat is, de annak mar semmi koze a C64-eshez.

Na IMHO ezert nincs ertelme ennek az egesznek :)

• Bgs

senior tag

Es AGP 8x kompatibilis ? :D

Szerinbtem a C64-nek volt egy szep korszaka, megvolt a maga sikere es ezzel a maga helye a szamitogep tortenelemben. Nem kellene Frankenstein modjara ujjaeleszteni. Ha vki nosztalgiazni akar szedje elo a regi C64-eset vagy szerezzen egyet.

Aktív témák

Hirdetés