Hirdetés
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Poco M7 - lépésben Siófok felé
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Google Pixel topik
- Yettel topik
Aktív témák
-
dshk
aktív tag
válasz
Hun'reeth
üzenetére
''Az egésszel csupán arra céloztam, hogy soha nem fogod a 19 dB -es hűtőt 19 dB-nek mérni.''
Ez a probléma. :) Ne felejtsd el, hogy a gyártónak is mérnie kellett valahogy...
Azért szerintem ők valóban mérik is. Addig ügyeskednek ugyanis míg egy jó alacsony értéket mutat a műszer... Ha egy módszerrel és skálával nem megy, akkor próbálkoznak másikkal. dB ez is dB az is, a vevő úgyis csak azt nézi, hogy kis szám legyen...
Más iparágban működik ez, szépen odaírják, hogy mit mértek, milyen szabvány szerint és mennyi lett az érték. -
Hun'reeth
őstag
válasz
Hun'reeth
üzenetére
No még egyszer :D
Tehát amit a gyártók megadnak az : hangteljesítmény szint dB.
Amit TE hallasz ill. A-szűrővel szokták mérni az pedig az adott helyen !!! a zajforrások által keltett hangnyomásszint. Ezt az előbb elrontottam ;]
Az egyes zajforrások hangja logaritmikusan adódik össze tehát ha pl. két 26 dB-es zajforrásod van az eredő zaj nem 52 dB lesz hanem 26,xx valamennyi. Ha megengeded most nem számolnám ki. ;]
Az egésszel csupán arra céloztam, hogy soha nem fogod a 19 dB -es hűtőt 19 dB-nek mérni. -
LordX
veterán
válasz
Hun'reeth
üzenetére
Hát, tévedsz, kétszeresen is. A dBA pontosan azt méri, hogy mennyire zavaró a zaj... Egyébként súlyozott hangnyomás-szint mérés (nagyon alacsony és nagyon magas frekvenciák pl jobban vannak súlyozva, mert azok zavaróbbak)
Egyébként a kettő valóban nem ugyanaz, az egyik a másik négyzete :)
Aktív témák
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- LG LCD és LED TV-k
- Milyen scannert vegyek?
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Elemlámpa, zseblámpa
- Gurulunk, WAZE?!
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- SSD kibeszélő
- További aktív témák...
- ÚJ HP OmniBook Ultra Flip 14"OLED 2,8 K 120Hz - Ultra 7 256V - 16GB - 1TB - 2,5 év gari - MAGYAR
- Dell Latitude 5320 - hibás kijelzők - i5 1135G7 ,16GB RAM, SSD, jó akku, számla
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3584
- iPhone 12 64GB 100% (1év Garancia)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi