- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Hatalmas kedvezménnyel nyit az Ulefone új csúcsmodellje
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Yettel topik
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
syC
addikt
Kiváncsi vagyok, mennyire lehetne érezni ennek a procinak a kraftját egy pc-ben.
-
port3128
csendes tag
Itt van egy összehasonlító teszt:
T5140 vs HP DL380 -
-
dezz
nagyúr
65nm - 8 mag... Valahol láttam egy die shotot róla, és az volt a legfeltűnőbb, hogy minimális helyet foglalt el a cache. Szóval ez tényleg kimondottan csak akkor az igazi, ha egy halom szál fut egyszerre. (Persze annak sem ártana a sok cache, de annyi úgysem fér el bele, és hogy kevés vagy még kevesebb, talán kevésbé számít.)
bambano: végülis a mai x86-os procikat is csak egy cisc->risc decode blokk választja el attól. -
nap
addikt
Anyam! 64 oprendszer! Es mindezt 1.4 gigan!
Mit tudhat ez kicsit tuningolva! -
bambano
titán
válasz
#95904256 #17 üzenetére
Ott, hogy nem egyformán skálázódnak a procik. A sun procija egy-két szálon elég gyatra, egy kétmagos, ht nélküli opteron szerintem leveri, ha pontosan két magra optimalizált terhelést kap (például két program fut csak rajta). Viszont amint előkerülnek a masszív párhuzamos dolgok, mint például egy web szolgáltatónál, aki hostol pár tízezer webszervert, ott az amd elég hamar megomlik ehhez képest.
Meg ez risc proci, vélhetőleg egyszerűbb gyártani. -
Power
senior tag
válasz
#95904256 #17 üzenetére
A különbség sokkal inkább abban van, hogy ebből jelenleg csak 1P rendszer építhető, míg a 8xxx-es opteronból 8P is.
A 1000 dollár elég olcsó, de ezt csak egy szimpla proc ára, ha a sun kiszolgálójában már a provesszornak is magasabb lesz az ára, hogy az egész rendszer áráról ne is beszéljünk. -
Hakudoshi
tag
válasz
nyaralasptt #13 üzenetére
Igen, erre értettem, bambano!
Viszont az infók, amiket leírtál, nekem is újak voltak, ezekről (így, ebben a formában) nem is tudtam! Esetleg ha linket is tudnál küldeni a részletek megismerése céljából, azt megköszönném! (Nem, nem vagyok szaki, csak szeretném pótolni a tudásbéli hiányosságaimat is e téren!)
THX! -
törölt tag
Ha azt veszem hogy épp a napokban olvastam itt a Ph!-n hogy az AMD legújabb kétmagos 8224 SE szerverprocesszora 2149 dolláros áron kerül forgalomba, akkor ezért a 8 magvas 64 szálas jószágért az 1000 dollár elfogadható árnak tűnik. Nem?
szerk.: Hol van itt a kutya elásva?
[Szerkesztve] -
ALI_G
veterán
piff, biztos süvít. Nem ismerem a konkurens cuccokat, de van benne anyag...
-
Mackósajt
senior tag
válasz
#72042496 #14 üzenetére
És akkor 1000 dolcsit fizettél egy papírnehezékért? Ezt azért nehezen tudom elképzelni.
Egyébként valóban úgy vettem ki egy másik cikkből, hogy nem feltétlenül aktív minden mag, vagy akár minden szál. (És ennek megfelelően kisebb fogyasztás is elérhető. A TDP szálanként is meg van adva (2W)). De én ezt úgy értem, hogy az ár teteje az 1000 dollár. -
törölt tag
Az ilyen rendszereknél nem úgy működik a dolog, hogy megveszik ebben az esetben ~$1000-ért a CPU-t, de magok aktiválásáért még kemény pénzeket kell fizetni?
-
nyaralasptt
csendes tag
-
bambano
titán
Nem világos a kérdésed, hogy kitől és mit kérdezel, de találgatok:
A System/370 egy IBM fejlesztésű nagygép volt anno. A VM meg a virtual machines nevű oprendszer, ma hypervisornak hívnák, amelyik képes volt virtualizálni a teljes hardvert. Konfigtól függően annyi géped volt, amennyit akartál.
Úgy látom, az eredeti hsz-ben elírtam a 7-et 6-nak.
Ja, az S370 nem 1000$ volt, mint ahogy egy ilyen processzoros gép sem ennyi. Meg nem is az a lényeg, hogy mennyi, hanem az, hogy egy régi igényt sikerült végre megint kielégíteni. -
Hakudoshi
tag
...és mindez 1000$ alatt?!?
OMFG WTF??? -
bambano
titán
válasz
Dr. Romano #1 üzenetére
Ezzel lassan utolérik a 60-as, 70-es években kiadott System/360-at meg a VM-et... Ettől persze még tetszik ez a proci nekem is.
-
juliabrilke
veterán
Ez a processzor tényleg nem semmi!
-
Kriza
őstag
Jól értem, hogy ebben a processzorban van 2db 10Gb-s ethernet vezérlő
-
Dr. Romano
veterán
Ügyes kis CPU. 64 OS kezelése azért nem semmi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nők, nőügyek (18+)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- BestBuy topik
- PlayStation 5
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- weiss: Logi MX Master 3S FW NEM frissítés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 10850K 10mag 20szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 6700K 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790K 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4770 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- I5-13400F 2x16 GB RAM SEASONIC 750W TÁP GIGABYTE GA-B760M ZALMAN Z1 PLUS HÁZ GARANCIA!!!!!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xbox Ultimate előfizetések
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest