Hirdetés

Aktív témák

• Don Vittorio

őstag

válasz netchan #12 üzenetére

Nekem volt egy melóm néhány éve, ahol csupa All-in-Wonderekkel kellett képet nyomnom JVC televíziókra. Ha jól emléxem 10-12 géppel küzdöttem. Minden rendben volt, a legtöbb TV-nek volt SVHS bemenete, így közvetlenül kapták a jelet. A kisebbekre kellett SVHS->SCART->TV módszerrel jelet küldenem. A csomagolási és későbbi eladási problémák elkerülése végett nem csomagoltuk ki a gyári kábeleket, hanem vettettem az egyik alkalmazottal SVHS kábeleket és olyan SCART-okat, amelyen van SVHS bemenet is.
    Nos: akkor találkoztam ezzel a jelenséggel én is. Volt egy darab gép+TV konfig, ahol minden áron fekete-fehér volt a jel. A fene se értette. A többinél 3 perc volt minden beállítás, ott meg már egy órát elszüttyögtem. Aztán csak egy kábelcsere, és minden megoldódott. Hoppá. Nem is értettem, hogy ez hogy lehet. Egyszerre vettünk x darab tök új SVHS kábelt, és egy darabbal volt ugyanez a helyzet. By the way az a kábel is tud színes képet. Találtam ugyanis egy olyan SCART csatlakozót (pontosabban JVC-sek adtak), amelyiken volt egy picike kapcsoló (felirat nélkül), és ha azt átkapcsoltam, a fekete-fehér jel színes lett. A többi kábelnél természetesen fordítva működött a kapcsoló is: a színes jelből lett fekete-fehér.

Aktív témák