Hirdetés
Aktív témák
-
Don Vittorio
őstag
válasz
Don Vittorio #18 üzenetére
Jav: ''vetettem'', nem ''vettettem''.
-
Don Vittorio
őstag
Nekem volt egy melóm néhány éve, ahol csupa All-in-Wonderekkel kellett képet nyomnom JVC televíziókra. Ha jól emléxem 10-12 géppel küzdöttem. Minden rendben volt, a legtöbb TV-nek volt SVHS bemenete, így közvetlenül kapták a jelet. A kisebbekre kellett SVHS->SCART->TV módszerrel jelet küldenem. A csomagolási és későbbi eladási problémák elkerülése végett nem csomagoltuk ki a gyári kábeleket, hanem vettettem az egyik alkalmazottal SVHS kábeleket és olyan SCART-okat, amelyen van SVHS bemenet is.
Nos: akkor találkoztam ezzel a jelenséggel én is. Volt egy darab gép+TV konfig, ahol minden áron fekete-fehér volt a jel. A fene se értette. A többinél 3 perc volt minden beállítás, ott meg már egy órát elszüttyögtem. Aztán csak egy kábelcsere, és minden megoldódott. Hoppá. Nem is értettem, hogy ez hogy lehet. Egyszerre vettünk x darab tök új SVHS kábelt, és egy darabbal volt ugyanez a helyzet. By the way az a kábel is tud színes képet. Találtam ugyanis egy olyan SCART csatlakozót (pontosabban JVC-sek adtak), amelyiken volt egy picike kapcsoló (felirat nélkül), és ha azt átkapcsoltam, a fekete-fehér jel színes lett. A többi kábelnél természetesen fordítva működött a kapcsoló is: a színes jelből lett fekete-fehér. -
utax
aktív tag
köszi, valahogy csak sikerült megreszelnem
hülye ati-n csak akkor kapcsolható be a tv-kimenet, ha érzékel azon valamit. az rca-ra kötött videót nem érzékeli. ezért az s-videora, scart-átalakítón keresztül kellett kötnöm egy másik videót ... na de mindegy, kell egy új tv és kész :( -
netchan
tag
'' régi, abit t400-hoz kapott kábel rca-csatiján nem jelenik meg a jel, csaz az s-videon, arról viszont a szar tescos átalakító nem adja tovább a színeket''
Kiprobaltam az svido atalakitot a pctv video bemeneten, atviszi a szineket rendesen.
Ha ez segit a kabelen van egy matrica, gondolom gyari szam: 6110007900 -
utax
aktív tag
és ati radeon 8500 mindenképpen
most már normális driver is van hozzá -
utax
aktív tag
A T400 mellé olyan kábelt adtak, hogy a 8 tűs s-videoból csinál egy rca meg egy 3 tűs s-videót. az s-v-n van jel, az rca-n nincs. pedig a t400-nál ott is kijött a kép, jó minőségben. na de akkor megnézem az axiconál, thx
ja, mert én oem ati-t vettem ...
hja, akinek akkora monitora van mint egy tv ... :)) -
netchan
tag
''ok, ezen össze ne vesszünk már''
Nem is ez volt a cél. Csak a percizitás :)
Én az svideo kimenetet nem próbáltam még, mert 2 monitorral használom (ugyebár :D ) ellenben tv-m az nincs. A gyári csomagban van svideo-rca kábel, ilyen kábelkészletet ha jól tudom az axicotól lehet rendelni. (aránylag jó minőségű kábeleket adtak hozzá)
''viszont a szar tescos átalakító nem adja tovább a színeket''
Ez akár PAL-NTSC probléma is lehet. Nem lehet, hogy NTSC-s ATI-t vettél?
n
n -
utax
aktív tag
ok, ezen össze ne vesszünk már
aki 2monitoros viokártyát vesz, az jobban teszi, ha a boltban ellenőrzi, megvan-e mind a két monitor-kimenet és kész :)
az 1.-en én is eltűnődtem, de nem tudtam biztosan ...
de ha már itt vagyunk, nem tudod, hogyan lehet a hydravisiont rávenni, hogy kompozit jelet tegyen a tv-kimenetre ? a régi, abit t400-hoz kapott kábel rca-csatiján nem jelenik meg a jel, csaz az s-videon, arról viszont a szar tescos átalakító nem adja tovább a színeket :((( -
guest
veterán
Hali,
kicsit amatőr vagyok a témában. melyik kértya jobb, egy Leadtek GeF3 Ti200 vagy egy Radeon 8500/64MB? -
netchan
tag
''nem azt mondtam, hogy egy dvi-be két monitort tudsz bedugni, hanem hogy a hydravision az ATi többkijelző támogató programja''
ezt mondtad:
''neked nem radeonod van, mert a hydravision pont kétmonitoros lehetőség''
btw, a Hydravision-t nem az ATI fejleszti, hanem az Appian...
''''Hydravision, mely segítségével egyszerre lehet használni a monitorkimeneteket (monitor + TV)'' mondata abszolút helytálló, nem értem, miért kötöttél bele, szerintem a zárójeles rész és a kép egyértelművé teszi a dolgot''
1. A zárójeles kiegészítés az első komment után került be a cikkbe, ha jól emléxem.
2. Nem ''kötöttem bele'' csak tettem egy megjegyzést. Ha az én első beszólásomat összehasonlítod a tieddel (neked nem radeonod van...), akkor eldöntheted, hogy melyik íródott kötöszködő hangnemben.
3.Azért volt a komment, mert sokaknak nem teljesen tiszta ez a dual display dolog. Én pont egy 8500DV-n törtem a fejem pár hónapja és majdnem megvettem, mert a kereskedő váltig állította, hogy elvisz két monitort is és akkor még az ATI oldalán is elég homályosan volt megfogalmazva, hogy mit is tud a DV. Ennyi.
Üdv!
n -
utax
aktív tag
okostojás :)
nem azt mondtam, hogy egy dvi-be két monitort tudsz bedugni, hanem hogy a hydravision az ATi többkijelző támogató programja, ami akár 3 kimenet is kezel
magyarán andorpapa ''Hydravision, mely segítségével egyszerre lehet használni a monitorkimeneteket (monitor + TV)'' mondata abszolút helytálló, nem értem, miért kötöttél bele, szerintem a zárójeles rész és a kép egyértelművé teszi a dolgot -
netchan
tag
Ha megnéznel egy 8500DV-t, akkor láthatod, hogy csak EGY DVI csatija van. Ha erre rákötsz két monitort, akkor szólj az ATI-nak, hogy irják már át 8500DV datasheet-jén a ''Dual display technology'' részt...
''neked nem radeonod van''
Okostóbiás.
n
http://www.ati.com/products/pc/aiwradeon8500dv/index.html
Dual display technology
Connect to a TV and a monitor (VGA or DVI) simultaneously
Hydravision™ software enables you to display information on a TV and monitor at the same time -
guest
veterán
AIW Radeon 8500DV 64 MB DDR 4x12x VGA/DVI/TV out 157 bruttó :)
-
guest
veterán
mennyi lehet egy ilyen ??? 150-200???
-
Panther
HÁZIGAZDA
''a DDR memória pedig 550 MHz-en kepeszt.''
-
netchan
tag
''Hydravision, mely segítségével egyszerre lehet használni a monitorkimeneteket''
Ez félreérthető lehet. Itt nincs kétmonitoros lehetőség, csak a monitor+tv kombináció megy.
n
Aktív témák
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Thermalright Hyper Vision 360 UB ARGB White AIO vízhűtés eladó!
- Surface Laptop 7 Business edition - Intel Core ultra 5 236V energiahatékonyabb az intelnél! -olvass
- HP ZBook Studio G8 WorkStation i7-11850H 32GB 512GB Nvidia Quadro T1200 15.6 400NIT 100% sRGB Garis!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest