- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Redmi Note 12 4G - valaki fizetni fog
- iPhone topik
Aktív témák
-
rog
addikt
van olyan tulajdonság ami valakinek hátrány, másvalakinek meg előny.
számomra pl előny. hogy egy ilyen cucc (úgy mint némelyik barebone is) nyugodtan lehet része bármelyik nappalinak. nem úgy mint egy asztali gép, ami 5-6m3-at bizots kisajátiít a szobából. a hagyományos megoldásokkal szemben még az is előny, hogy egy ilyen gépet kb fél perc alatt lehet elpakolni a szekrénybe, fiókba, vagy épp a hordtáskába. tehát nagyon nem is muszály neki fix helyet kialakítani a lakásban. ha szükség van rá, az ember előkapja, ráteszi a az író/dohányzó/étkező asztalra vagy ahová éppen jól esik.
vagy akkor is jól jön ha ugye másik lakásokban is kell használni ugyanazt a gépet.(az enyém ilyen) akkor is behozhatatlan előnyt jelent, hogy nincs kábelrengeteg, meg 8kg-s monitor. azt meg én nem tartom hátránynak hogy nem bővíthető a gép. én az utóbbi 15 évben még sose bővítettem gépet. mert amire elkerülhetetlenné vált a bővítés, addigra annyira megváltozott a világ hogy az utolsó csavarig ki kellett cserélni a gépet. úgyhogy valszeg így lenne ez ha laptop helyett barebone-t vagy újból miditornyba épített gépet vennék.
viszont egy hátrány ami nagyon zavar van... 2-3x annyiba kerül egy ilyen laptop mint a vele egyenértékű masinákhoz képest..
dehát mondom: van olyan tulajdonság ami valakinek előny, másvalakinek meg hátrány...
:) -
polika
senior tag
a munkahelyen durván elég egy sokkal gyengébb gép is általában ha a word-be kellpötyögni, otthon meg azér néha be be figyel egy egy irtas a dúm-ba vagy a nem reális turnamentben...szóval a kettő felhasználási kör legtöbb esetben üti egymást csak úgy mint 4.5 kilóval rohangálni nap mint nap lépcsőről le, leépcsőre fel...ugyenezé a pézé lehet két desktop gépet venni..amibe legalább cserélni tudod az évente elavuló alkatrészeket stb nem úgy mint egy ba**ott drága noteszba amibe belenyúlni nem lehet, és kb 1 év múlva amikor elavul akkor meg mosolyoghatsz szépen intelligensen és közben szitkozocc magadba miért is voltál akkora kapitális barom hogy megvetted..egy notesz pont arra jó hogy mész utazol és közben pl digi kameráról megnézed hogy sikerült a cucc, esetleg utvonaltervező, meg emilezni amikor megálsz mer pl amcsiba már azér legtöbb hotelba van internyet..meg egy kis unaloműző vonaton filmet nézni gyengébb játékot nézni esetleg faszagyereket jáccani a bigék előtt stb...de ahhoz nem 1 órás üzemidejű ólómládát cipel az ember...
-
twollah
nagyúr
4.6 kg, es egy ora akkumlatoros uzemido.
Hat... ...inkabb nem veszem meg... -
rgranc
aktív tag
válasz
Dalai Láma #3 üzenetére
Sokan nem használják a gépüket útközben, csak a munkahelyen és otthon. Erre tökéletesen megfelel egy ilyen részben hordozható gép: nem kell kettőt tartani, adatokat szinkronizálni, stb.
r. -
karib
addikt
válasz
janpotocki #4 üzenetére
Itt azt hiszem közel sem integrált videomagról van szó, ami a rendszermemóriát használja.
1. Discrete: a nyákon külön van RAM
2. On-Chip: magán a chip tokozásán rajta vannak a BGA RAM chipek - kisebb helyet foglal, cserébe kevésbé lehet kihajtani, mint a különállóakat.
Lookie here:
A géphez még egy szó: újabb gyöngyszem a 7,1 :Y kilós Aspire 7100 megalkotóitól :C
[L]http://www.acer.hu/acereuro/page9.do?dau34.oid=4339&UserCtxParam=0&GroupCtxParam=0&dctx1=10&ctx1=HU&crc=1843776186[/L] -
marcee
addikt
[L]http://www.notebook.hu/hu/notebook/compaq/renew_szeria/pavilion_7000/pavilion_zd7010_renew[/L] -> Ezzel a darabbal van közelebbi ismeretségem, és szvsz nagyon jó! Ahhoz képest amit tud olcsó is.
Szerk: Bocsánat, az ali chipset-eset linkeltem, de az i865-ösről írtam, úgytűnik az most nincs nekik.
[Szerkesztve] -
rog
addikt
válasz
Dalai Láma #3 üzenetére
nekem meg pont egy ilyesmi lenne végre a jó megoldás.
(csak skót vagyok és sose fogok venni :) ) -
Dalai Láma
őstag
És miért kéne az asztali gépeket notebookra cserélni? Főleg, ha igazán nem is hordozható? Drágább, kényelmetlenebb, szóval nem teljesen értem.
Azonkívül kinek kell PCI express egy notebookba? Vagy csak én vagyok kissé elmaradott? Végülis mindegy. Sosem fogok 4,5 kilós notit venni, amit nem célszerű aksiról üzemeltetni, mert 1 óra szarra sem elég. Na jó, szarra talán. Meg le lehet játszani néhány kör pasziánszt.
[Szerkesztve] -
hungeek
senior tag
1 órás üzemidő? nem mondom....
és jól olvastam hogy az X600-nak nem saját memóriája van? ezt nem értem miért csinálták így... vagy a PCI-E miatt nem akkora a lassulás és nem is annyira szükséges a saját RAM?
[Szerkesztve] -
karib
addikt
Botrányos :)
Aktív témák
Hirdetés
- Nitro ANV15-41 15.6" FHD IPS Ryzen 7 7735HS RTX 4060 32GB 1TB NVMe gar
- ThinkPad T490 27% 14" FHD IPS i7-8565U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam új akku gar
- X1 Tablet Gen3 13" 3K IPS érintő i7-8550U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam 4G LTE gar
- Dell Latitude 5590, 15,6" FULL HD IPS, I5-8350U CPU, 16GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 11 ÚJ AKKU
- ThinkPad T14 Gen1 14" FHD IPS Ryzen 5 PRO 4650U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Plus - Yellow - Használt, karcmentes
- iKing.Hu - Samsung S25 Ultra - Titanium Black - Használt, karcmentes
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 MAX 36GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R9 5900X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Gamer szék noblechairs LEGEND TX Szövet Antracit
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest