Új hozzászólás Aktív témák
-
Turmoil
senior tag
Amikor írtam még nem. Csak éppen elképzeltem, hogy az eddigi shaderek közé illesztve mire lehet képes egy kis extra szilícium. No meg a neve is utal a funkciójára.
Most rákerestem és [link] találtam róla valami leírást, ami alátámasztja a feltevésemet, mely szerint ez csak a megjelenítés lehetőségeit bővíti, nem fizikát számol (ütközések, stb...). Nem mindent értek a cikkből, de a lényege, hogy a háromszögekkel lehet trükközni még a kirajzolásuk előtt... -
Turmoil
senior tag
Ezt próbálta ki az Intel az Itaniummal, nem nevezném nagy sikernek. Ha annyira jó lenne, akkor ma nem lennének x86-os szerverek. Sajna nem ez a helyzet.
És bár állítólag visszafelé kompatibilisek a rendszerek, azért a régi programok csak nem futnak el a mostani gépeken, szóval ennyire nem kellene ragaszkodni a múlt gyökérségeihez.
Az x86 tartalmaz olyan utasításokat, hogy a hajam égnek áll (prefixekkel módosított címzés, stb...) Ha tisztán 32 és/vagy 64 bites utasításokra cserélnék az egészet, akkor a jelenlegi procik is gyorsabbak lehetnének, mert pl. az utasítás dekóder tized olyan bonyolult lehetne (pl. fix hosszú utasításokkal), mint jelenleg.
A lebegőpontos műveletek támogatása is jó irányba haladna, ha kiradíroznák a stacken, co-proci jelleggel működő utasításokat, és rá lenne kényszerítve mindenki, hogy az SSE cuccot használják. Jelenleg nincsenek. Kompatibilitás miatt sok szoftver nem is használja ''Mennie kell sima 133-as Pentiumon is'' felkiáltással
Videokariknál kisebb a gond, simán be lehet rakni egy DX9-es kártyát is a gépbe és az új cuccokból meg ki kell törölni minden régi szemetet. Ha DX9-re van szükség, akkor azt csinálja meg a 9-es kártya, az igazi dolgokat meg a 10-es. 9-es program esetén a 10-es mág támogathatja is a procit a fizika számításában (és fordítva is), de mindenképp megnyílna az út az elszakadáshoz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Budakeszi, Páty, Telki, Budajenő, Zsámbék, Tök, Perbál topik
- Autós topik
- Villanyszerelés
- BestBuy topik
- Gitáros topic
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Anime filmek és sorozatok
- Környezetvédelem
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- További aktív témák...
- Kingmax 2x2GB DDR3 RAM eladó
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest