- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Yettel topik
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
perempe
veterán
Parasztvakítás. Az a valódi kérdés, hogy milyen frekin stabil még.
Fórumozók adatai szerint Intel esetén 3,8 GHz, AMD esetén 2,5-2,6 GHz egyszerűbb hűtési megoldásokkal.
[Szerkesztve] -
joshua7
veterán
Persze milyen alaplappal érték el?
Naná, h DFI! -
Legolas
senior tag
Teszteredményeket azért nem írtak sztem, mert ha jobban megfigyelitek a 1 db memóval nyomták. Gondolom nem vitte a dual channelt a rendszer ilyen órajelek mellett. Így pl a ramsávszél egy FX-hez képest nevetséges eredményt hozott volna!
-
Tigerclaw
nagyúr
Az nem ugyanaz. A 7,2 gigával ők csak egy bejelentkező BIOS képernyőt produkáltak. 6,6 gigával pedig lefutott a kezdő memóriateszt. Arról viszont nem írnak, hogy egy komplett windows betöltést hány gigánál tudtak elérni. Valószínűleg azt is megpróbálták, de az már nem volt ''olyan nagy csúcs'', hogy érdemes legyen publikálni.
-
atus33
tag
Most nézem a cikkben alul belinkelt Prescott overclock hírt, az se rossz -> előző hozzászólásom utolsó mondata törölve.
-
atus33
tag
4GHz még Intelben sem rossz, nem hogy AMD-ben...
Szomorú viszont, hogy a Prescott a közeljövőben nem fogja elérni azt a GHz sebességet, amelyre tervezték. Lehet, hogy egyáltalán nem. Itt jönnek be az alacsonyabb fogyasztásúnak tervezett procik (A64, P-M) előnyei. A cikk alapján állítható, hogy a legcsúcsabb AMD procit megfelelő hűtéssel min. 50%-kal túl lehet hajtani úgy, hogy még működik is, nem csak bebootolKétséges, hogy a leggyorsabb Prescottal is meg lehet-e ezt csinálni...
-
X@b3e
addikt
AMD rOcKz !!!
-
-
janpotocki
senior tag
utánlövés, tudom: igen, olvasott, ezért (is) vannak (megint) ilyen hírek.
egyébként hadd idézzek egy általad hivatkozott cikkből:
Legelőször is szeretnénk leszögezni, hogy a túlhajtás, tuningolás, overclocking, nevezzük bárminek, veszélyes üzem. Leginkább a hardverre és a gépen tárolt adatokra nézve, de akár a felhasználóra is (áramütés, gutaütés, még nagyobb ütés attól, akinek a gépét tönkretettük, ilyesmi). Mindent csakis és kizárólag a saját felelősségedre csinálsz, nem vállalunk, nem vállalhatunk felelősséget semmilyen kár bekövetkeztéért, ami számítástechnikai berendezések nem előírás szerinti működtetéséből okozol. Attól, hogy nekünk vagy bárki másnak bevált, még nem biztos, hogy neked is működni fog. Sorry, ez van. Ha valamiben nem vagy biztos, egy csöppnyi kételyed van, inkább kérdezz! Vonj be szakértőt - lehetőleg ne olyat, aki ''hallott már róla'', hanem esetleg huzamosabb ideje fut egy felpiszkált gépe. Egyszerűbb és olcsóbb is, mert szétégett dolgokra ugrik a garancia is. Legyen némi PC-s alapismereted, hardver és szoftver terén is, és nem árt az sem, ha valamennyi technikai érzékkel rendelkezel (csavarhúzó kezelése). Nem lehet mást mondani: ésszel!
ehhez képest Renwick rövid volt, igaz, nem is cikket írt
respect -
AMD Power
titán
Azért ez elég cuki! 4 Ghz!! Ez aztán biztos jól telejesít a Pc Mark-ba!
-
Hunterevil
tag
1. ez mennyi ''P4-re átváltva''?
2.itt megincsak az órajel a lényeg nemhiszem hogy bárminek lekéne futnia pl multkor voltegy 7.2es prescott ott csak bios futott v. mi
3.sztem nincs modderalkat(hé a modder az külsőleg változtat esetleg ő tunner)
4.emléxem egy gamestaros kis cikkre ahol írták hogy japánban egyetlen tranzisztort -197fokon 105Ghz-n futattak(vagy rezegtettek) na etől még messze vagyunk -
Renwick
őstag
A felelőtlenségnek esetenként komoly ára lehet, azt hiszem az ilyen hírek kapcsán nem árt időről-időre felhívni erre a figyelmet. Elismerem, hogy hosszú a szöveg, meg talán túl hivatalos, majd legközelebb megpróbálom az angol ''don't try this at home!'' mondatot kevésbé bonyolultan lefordítani.
üdv
R. -
Renwick
őstag
Ezt hívják úgy, hogy felelős újságírás (mit ad Isten a Prohardver híreit és a cikkek zömét is újságírók szerkesztik).
Minden lapnak, illetve minden szerkesztőnek (ha nincs erre kialakult szerkesztőségi gyakorlat) szíve-joga, hogy felhívja cikkében a figyelmet ilyesmikre.
Aki úgy érzi, hogy nem neki szól a figyelmeztetés, nyugodtan ignorálja.
üdv
R. -
L3zl13
nagyúr
Annó olvastam egy könyvben, hogy csak UL, bár én is kinézném az amcsikból. Utánna megpróbáltam utánnakeresni neten, és azt találtam, hogy a háziállat a mikróban csak UL. Bár perről egyikben sem esik szó...
Pl:
http://www.snopes.com/horrors/techno/micropet.htm
http://urbanlegends.about.com/library/legends/bl-poodle.htm
PS: Most is kerestem erről infót, és a New York Times oldalán megláttam a Kontroll című filmből részletet. Tök jó... -
anulu
félisten
igen. 2,5-4-3-5-2T-vel kő stabil (screenshot nincs, kérésre validálva csinálok!
). sajnos a Trc-t nem tudom levenni 22-ről vmilyen BIOS bug miatt, így kb ez annyit ér, mint döglött lónak a szappanos beöntés, de maga az érzés jó!
remélem, h köv BIOS-ban ez meg lesz oldva, mert annyira gány, hogy még A64Tweaker v0.60 Beta-val sem tudom lejjebb venni!
[Szerkesztve] -
Esmein
nagyúr
Menjetek el az Xtremesystemsre és vágjátok a képükbe hogy FAKE !!!
-
Tigerclaw
nagyúr
Letöltöttem kíváncsiságom kielégítésére az 1.27-es verziót, pontosabban az 1.27.2-es verziót, mert ez volt fenn a cpuid.org -on. Ez is kiírja a mikro mértékegységet és ez is vesszővel elválasztva írja ki az IS-eket.
Ettől függetlenűl elképzelhető, hogy nincs semmi átverés, hiszen valószínüleg a CPU-Z konstans adatbázisban tárolja a különböző processzorverziók adatait, és lehet, hogy az FX-55-re ilyen fapadosan írták be az adatokat. -
Loretto
veterán
válasz
Alvin_ti4200 #14 üzenetére
Gonosz
-
Tigerclaw
nagyúr
Így még érdekesebb a dolog. A te 1.26-os CPU-Z-d is kiírta a mikro jelet a Technology mezőben (0.09mikro), az én 1.28-as verzióm is kiírja (0.13mikro)
Az ő 1.27-es verziójukban pedig nem szerepel a mértékegység.
Ráadásúl nálad és nálam is vesszőkkel vannak elválasztva a különböző utasításkészletek egymástól: MMX (+), 3DNow! (+), SSE
Náluk egy vessző sincs.
Egyre gyanúsabb. -
anulu
félisten
''A hírt mint érdekességet közöljük, senkinek nem kívánunk kedvet csinálni a túlhajtáshoz, a rendszerkomponensek gyári értékeken túli terhelése ugyanis nem rendeltetésszerű használatnak minősül, ami garanciavesztéssel járhat!''
ezen derültem egy nagyon jót.amúgy ha nem lenne ott a CPU-Z verified cuccos, akkor 100, hogy PS-re gyanakodnék, így viszont nem tudom...
azon viszont egyáltalán nem vagyok meglepődve, hogy DFI nF4-es lappal hajtották ezt ki.
amúgy xtremesystems-en néztem a thread-et, de sehol nincs benne, hogy milyen RAM-mal, milyen időzítésekkel ment a cuccos.
mellesleg screenshot a cuccomról: Bővebben: link
[Szerkesztve] -
Male
nagyúr
válasz
Tigerclaw #31 üzenetére
Szerintem inkább az AMD embere volt. Elég gyanús nekem, hogy ezeket mostanában már a procigyártók, alaplapgyártók, stb pénzelik. Elvégre elég jó reklám, hogy az övék ezt is tudja.
Mégoffabb: Timberland pólóm nekem is van. Tök jó, amikor mindenki azthiszi, hogy egy ''cipőhöz adott reklámpóló''. Persze a Playlife-ra meg szinte mindenki azthitte, hogy valami orosz vacak...
Tigerclaw: Még a végén kiderül, hogy valami átverés az egész? Az egyik meghekkelte a CPU-Z-t, hogy hitelesnek tűnjön? (az ellenőrző kódot vagy mit)
[Szerkesztve] -
Tigerclaw
nagyúr
válasz
Van benne valami. Nálam Barton esetében kiírja a SSE, a FX55-ben pedig SSE2 is van, talán még SSE3 is (revizíótól függően)
Az is érdekes, hogy a jelentés fejlécén 1.28-as a CPU-Z verziója, a screenshot-on pedig 1.27-es a verziószám. -
-
kovi
senior tag
Akkor ez ha mondjuk stabil volt gamek terén 3800-on, akkor az minek b@szhat oda mi? Egy 6GHz-s P4-nek.
-
Nem is tudom, ki az (talán Anulu?), aki 300MHz-en járatja a 3000+-át. Az számomra érdekesebb eredmény. Talán ez is érdekesebb volna 300x13-on. Persze akkor nincs meg a 4GHz.
[Szerkesztve] -
Tigerclaw
nagyúr
SZVSZ: A PH-t nemcsak hozzáértők olvassák, sőt a többségük nem idióta. Fontos, hogy a PH minden esetben felhívja a figyelmet, hogy mit nem ''szabad'' kipróbálni csak úgy. Aki ért hozzá, csak lepereg róla, vagy mosolyog egy jót, aki viszont nem hozzáértő, ráadásúl kíváncsi is (sok-sok buherálós első PC-s gyerek) szétcseszheti a nagy nehezen összehozott gépét, majd a szülők is kiakadnak, ha a boltban melegebb éghajlatokra tanácsolják őket, mert a garancia elveszett.
Az eredmény pedig nem semmi. Kár, hogy egy incifinci kis bencsmárkot sem futtattak le. -
''A hírt mint érdekességet közöljük, senkinek nem kívánunk kedvet csinálni a túlhajtáshoz''
A mondat második fele oké (saját felelősség), ez tényleg furcsa. -
ody42
senior tag
nagyon állat...én örülök, hogy a 2ghz-es határt átléptem, ők vajon ezt hány éve lépték át?
a mental ray ezen is számolna órákat egy egy képpel... -
rocket
nagyúr
Nekem a bal oldali ur nem eppen egy modder alkatnak tunik, o inkabb a penzes zsak
-
mirrmur
aktív tag
vaddisznó
-
Dave64
aktív tag
válasz
Hát ja. Azt biza írnia kéne!!!
esetleg sunyiság a 4. en -
Wolverine
félisten
Azért én kíváncsi lennék arra is, hogy a betöltésen kívül mire volt ez képes
-
L3zl13
nagyúr
CPU-Z miért nem írja az SSE-ket a kiterjesztéseknél? Vagy nem szokta?
-
Dave64
aktív tag
Amúgy
3x-os Hipp-hipp HURRÁ -
Neck
veterán
Azta nemsemmi
Játék is ment?
Jóvanna tom... -
''A hírt mint érdekességet közöljük, senkinek nem kívánunk kedvet csinálni a túlhajtáshoz, a rendszerkomponensek gyári értékeken túli terhelése ugyanis nem rendeltetésszerű használatnak minősül, ami garanciavesztéssel járhat!''
Ez nem ciki? -
Alvin_ti4200
félisten
És valami teszteredmény?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tőzsde és gazdaság
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- OLED monitor topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- PlayStation 5
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Fotók, videók mobillal
- További aktív témák...
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- AKCIÓ! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest