- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Nem nyílnak a Foldok?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
vadkörte
addikt
"...élesben sehol nem szivesen bíznám magamat ilyen térképekre"
Pedig nyugodtan megteheted! Rendszeresen használom és semmivel sem rosszabb, vagy pontatlanabb, mint teszemazt a Garmin térképei. (vagy esetünkben a HERE) Volt, hogy több 100 Km-es több fordulópontos úton próbáltam néha szándékosan nem arra menve, amerre ajánlotta és remekül helytállt. Olyan utakat is tartalmazhat, amiket a "nagyok" fel sem vesznek, de "menekülőútnak" pl. jól jöhet.
Ha meg menet közben találok valami hibát, feljegyzem és amint lehet kijavítom. Így aki a következő frissítés után arrafelé jár, már nem találkozik a hibával.
Egy kissebb telepeülésen - jellemzően pár utcás falu - a házszámok felvitele, ha kalkulációs módszerrel dolgozok néhány óra. Mondjuk nem árt a személyes felmérés, ezért kizárt, hogy az Alföldön térképezzek. Elég nekem Kaposvár és a környező települések.De ez a HERE topikja, ne szemeteljük tele mással.
Töröltem és újratelepítettem. Így már valóban van magyar hang. Ha tehetem hamarosan le is tesztelem.
A térkép pontos, de számomra alap dolgok - pl. több fordulópont - még mindig hiányoznak. Mindenképp megtartom, de továbbra sem ez az elsődleges navigációm. -
vadkörte
addikt
"...azok az ingyenes openstreet map-esek azért nem házszámszintűek..."
Ismered az OSM rendszerét? A térképet NEM cég, hanem szorgos kicsi felhasználói kezek fejlesztik. INGYEN! Azért nem tud sok helyen házszámszintű navigálást, mert az adott helyen még senki sem térképezte fel a házszámokat. Lehetsz Te is fejlesztő, jó móka."...aztán majd meglátjuk hogy tényleg tudja-e a házszámokat, vagy csak "megsaccolja" őket"
Nem ismerem a Here térképek belszerkezetét, de a kalkulált elméletileg kevesebb adatot igényel és ghyorsabb is az elkészítése.(#165) tjb007:
Azért ez a töröld le és telepítsd újra nem épp a leg felhasználóbarátabb...Majd megskubizom én is.
-
vadkörte
addikt
Beállítások/Általános beállítások/Tárolási könyvtár
(#157) zoo8800:
Nálam elég hangos. Jó, lehetne hangosabb is, de eléggé hallható.Az jobban zavar, hogy a POI-k eléggé elavultak és szegényesek is, vagy csak megszoktam, hogy az OSM-ben minden szirszar POI-t fel lehet vinni.
Most pl. Kaposvár helyi tömegközlekedési útvonalainak a felvitelét tervezem. Az egyes vonalak buszmegállóival, az ott elérhető buszokkal, átszállási lehetőségekkel. -
vadkörte
addikt
Azért nem kell tőle hátast dobni.
Az Android-os HERE még nagyon béta sokat kell még fejleszteni rajta, hogy komolyan vehető alternatíva lehessen. Az, hogy a program nem tud magyarul még megbocsátható, lévén béta. A magyar nyelvű hangos navigálás kevésbé, bár nem valószínű, hogy egy ilyen hatalmas piac az igazi cél, mint Magyarország. (gondolom majd lesz magyar nyelv is)
A program testreszabhatósága egy zsírkréta szintjén van. Amellett, hogy Magyarország térképe több, mint 300MB sok helyen pontatlan, és elavult. A POI adatbázisa szegényes, és szintén elavult. Szarvashiba, hogy nem lehet köztes célpontokat beállítani. A program tagadhatatlan előnye, hogy teljes verziós és ingyenes, valamint képes a házszám szintű navigálásra. Bár ez a legtöbb helyen nem valós házszám szintű navigálás, csupán kalkulált.
Azonban az OSMAnd nevű program jelenleg még minden téren köröket ver rá. És nem csak ez az egyetlen alternatíva.(#138) catroot:
Mi akadályoz meg abban, hogy átolvasd az OSM fejlesztési- és oktató anyagát, a wiki-jét és nekiállj feltérképezni - akár műholdas képek, akár GPS log file-ok alapján a település hiányzó területeit? Hidd el jó móka és még hasznos is. Az OpenSteetMap offline térképei - az OSMAnd esetében biztosan, a többinél nem állítom 100%-ra - mllesleg 2 hetente frissülnek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch 2
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Hardcore café
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Ingatlanos topic!
- Elektromos autók - motorok
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- További aktív témák...
- LENOVO IDEAPAD Gaming 3 - Ryzen 5 5600H, 15.6FULL HD, 512 GB, 16GB, Geforce RTX 3050Ti
- Land Rover Explore R 4/64GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- IPhone 12 128GB gyári független új programozott akkuval
- Bomba ár! HP Elitebook 840 G1 - i7-4G I 16GB I 240SSD I 14" HD+ Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP Elitebook 840 G1 - i5-4GEN I 8GB I 180GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- iPhone 11 Pro Max 12 hónap garanciával
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 PRO 2TB Digital játékkonzol extrákkal garanciával hibátlan működéssel
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest