- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- Bemutatta a Huawei a Band 10 okoskarkötőt
- Apple Watch
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Google Pixel topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
04ahgy
nagyúr
Az ASUS-hoz: épp most volt egy ilyen custom hűtős csoda a kezemben, mit gondolsz, mi volt a baja? VRM zárlat.
Be sem kapcsolt a gép vele, csak moccantak a ventik.
Tegnap előtt GIGABYTE 3 ventis volt a kezemben, az szimplán nem adott képet.
Múlt héten MSI Gaming, az meg intenzív 3D terhelésre black screenezett.
Sapphire és PowerColor is volt már nálam hibás.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
A HD7970 DualX-eket illettem kritikával. Az egy sima ref. PCB, a hűtő elhúzza, és kitámasztó műanyag van rajta. A későbbi kártyáik valóban jobbak.
(#120) Petyyyyy: Szerintem a Matrixnak ugyanaz a betegsége léghűtéssel, lefele néző ventivel beszerelve. A hűtő súlyát négy kis rugónak kell megtartania, úgy, hogy közben a GPU-tól a hőelvezető felületet nem engedi eltávolodni.
Nekem abból az eresztésből a GIGABYTE R797TO (1100MHz GPU) és a Lightning (legelső, v1) jött be nagyon.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
Nyilvánosan kijelentem, hogy egy, saját tulajdonomat képező GIGABYTE GV-R929XOC-4GD VGA-t kölcsönadásra felajánlok a teszt utólagos kiegészítéséhez, hogy az objektivitás maximális legyen.
Már korábban is biztosítottam segítségemről a PH!-t a GIGABYTE termékek kapcsán, de leginkább csendes figyelmen kívül hagyásra voltam elégséges.
Térítést, javadalmazást semmilyen módon ezért nem kérek, célom az objektív olvasói tájékoztatás segítése.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
Jaja, abszolút igazat adok Neked, gondoljunk csak a HD6970 Direct CU II-re, amire egy az egyben rárakták a GTX580 hűtését. A bökkenő ott volt, hogy az utóbbi fémkupakos GPU, az előbbi meg nem.
Az első és ötödik hőcsőre a GPU-ból nem jut hő, a harmadikra meg kétszer akkora felületen, mint a másodikra és negyedikre. Külön örült a GPU a réz – árok (benne paszta) – alu – árok – réz módon megvalósított hőelvezetésnek, és az ebből következő aszimmetrikus szilíciumon belüli melegedésnek (mert az bizony nem annyira jó hővezető). Tovább megyek: 4 csavar tartotta a szerencsétlent, és fejjel lefele beszerelve a hűtés batár súlya összenyomta felül a rugókat. A gyári paszta meg biztosan mindenki tudja, milyen fincsi, porózus, száraz volt azokban az időkben. Ez az effektus a HD7970 / HD7950 3 slotos DirectCU II hűtéseinél is fennállt, ki is adtak sebtiben egy v2-t, ahol az egész NYÁK körben fel van csavarozva a hűtő keretére. Vajon miért?
Csak ASUS és Sapphire kártyával találkoztam, ami fejjel lefele, moccantásra eldobta a képet (feketére) FurMark alatt... Mert a Sapphire sem jobb ám. Ők még arra sem vették a fáradságot, hogy felcsavarozzák a NYÁK-ot a hűtésre, egy műanyag ragasztós kis támaszték segít, hogy a NYÁK ne csavarodjon meg a torziós erőhatásoktól.
Természetesen ezt anno, mikor subaruwrc vezette csapatunk, az XTreme 3D Team megkapta a fenti VGA-kat, visszajelzésként az ASUS-nak már akkor továbbítottuk, és tudtommal a kapcsolattartónk is továbbította az építő jellegű kritikát a taiwani központ felé.
A GIGABYTE sem szent, ott meg a RAM gap padek egy lemezen vannak a GPU-val érintkező hőleadóval, így az nem tud századmilliméter pontossággal a GPU-hoz közel kerülni. Persze nem körben van gap pad, csak kb. 180 fokos körülöleléssel, így amelyik csavar a gap padekhez közelebb lesz, ugyanakkora meghúzóerővel kevésbé szorítja a GPU-hoz a hűtést, az féloldalasan, rézsútosan fog felfeküdni, tehát a PCIe csati felől kisebb, a RAM-ok felől meg nagyobb lesz a GPU és a hűtő között elhelyezkedő, pasztával kitöltött hézag.
Az MSi-nél a négy csavar miatt a nagy és nehéz hűtés szintén lefele húz, és távolodik el a GPU-tól a hőelvonó felület a legkisebb torziós hatásra.
MSi és ASUS megtette azt a szívességet, hogy garancia-zárjegy van a VGA-n (a korábbival ellentétben), hogy még szakszerűen se tudd normális pasztával illetni. Ref, GIGA, Sapphire kártyát szedtem eddig szét az R9 290 szériából (a fentiek miatt ASUS, MSi-ről nem tudok nyilatkozni, a zárjegy meggátolt), és a paszta terén megemberelték magukat! A HD7970 széria gyári, kásás állagú pasztáihoz képest csak ámulok és bámulok! Gondolom több volt a kókányolás, ezért kellett ezt bevezetni.
A fentiek miatt az általad is kritizált hozzászóló kissé elgondolkodhatna, hogy egyáltalán a mérnököket a kész kártyákhoz bármelyik gyártónál odaengedik-e?
A fenti, abszolút banális, bagatell gyermekbetegségek, prózai egyszerűséggel elkövetett retail hibák miatt mondom mindezt.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
HSM is megírta. Jó vezérléssel ezek a FET-ek szinte hidegek, és hűtés is található rajtuk. Az induktivitások és a tőlük a GPU irányában levő kondik a több száz A áramerősség, és a több száz kHz kapcsolófrekvencia miatt olyan ripple-nek vannak kitéve, hogy jelentősen melegednek. Volt olyan alaplapom, ahol a tekercshez (!) hozzáérve benyálazott ujjal az sistergett...
HGyu
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- weiss: Pant* rant
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Akciókamerák
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- Bemutatta a Huawei a Band 10 okoskarkötőt
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP ProBook 440 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
- IPhone 15 128GB Zöld ÚJ! 12 Hó Jótállás!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z390 i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest