- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
rii
nagyúr
engem érdekelne az 1-es pont krnkrétabb leírása
-
raidx
őstag
Energia spórolási tanácsok.
"Szakértők számítása szerint egy átlagosnak tekinthető háztartásban felszereltségtől függően két hét távollét alatt 140, három hét alatt pedig több mint 200 kilowattórányi elektromos energiát takaríthatunk meg, ha ellenőrizzük a különböző fogyasztók állapotát indulás előtt. Ez azt jelenti, hogy akár tízezer forintnál nagyobb összeget is megtakaríthatunk szabadságunk alatt néhány percnyi odafigyeléssel."
A havi átlag fogyasztásom 160-167 KW. De jó is lenne ebből 140-et megspórolni két hét alatt.
Sajna a panelba nem kapcsolható ki a hűtő és fagyasztó mert ott tárolható csak a kaja(alapanyag). Viszont azok ebbe a dög melegbe szinte folyamatosan pörögnek. Azok mellett eltörpül az LG monitor 18W-ja és a Brazos fogyasztása ja, meg egy WR1043ND router+letöltő szerver funkcióval. Az viszont megy élyell nappal meg az EU kém routere a Sam Knows. TV viszont nincs!
-
Good2881
csendes tag
Na igen! Bejön a vevő és megnézi azokat a gépeket ami a pénzébe vagy a hitelképességébe belefér majd:
Jönnének a "vevő számára fontos kérdések":
Mennyi memória van benne?
Hány GB-os a videó kártya?
Megy e van e rajta pasziánsz és/vagy flipper..Ami tök fölösleges egy alacsony fogyasztású nem gamer gép esetében...
Majd esetleg a fogyasztás ami miatt -amúgy- betért a boltba.Például Apósomnak (aki műszaki analfabéta) volt egy régi P4-es gépe...Állandóan az win xp flipperét és valami old Forma-1-es játékkal játszott+ internet. Örökölt egy kis pénzt majd az első az volt hogy "új" számítógép. Felhívta a fiát hogy van 70e forint kellene egy új gép...Sógorom az anyagiakhoz képest össze is rakta...
Apósom még mindig a régi P4-es gépét használja mert a régi forma 1-es játéka nem megy win-8 alatt, sőt az új gép win xp-vel sem futtatja...A 70 ezres gépecske meg ott porosodik...
-
Tim82
félisten
Na. ennek a bejegyzésnek annyi haszna mindenképpen volt, hogy elkezdtem gondolkodni a kategóriaváltáson ("1. kategóriájú" konfigról "2. kategóriájúra"). Igen, Skyrim-ezni szeretnék.
-
Tim82
félisten
Nem, szerintem nem, én legalábbis nem tudok olyan univerzális dokkolóról, amelyik töltésen/szinkronizáláson kívül másra lenne képes. Tudtommal ez a micro USB korlátaiból fakad (az volna ugye az egységes szabvány, amit a legtöbb Androidos telefon és tablet tud használni), a Samsung tableteknek egyedi töltő/adatcsatlakozójuk van, ami khm, fogalmazzunk úgy, hogy meglehetősen hasonlít az iPhone/iPod csatlakozójához.
-
Jim-Y
veterán
Én PC supportos voltam a volt malévnál, HP-val vannak kapcsolatban, napi szinten találkoztam ilyen HP egybegépekkel, értettem a csatornát amit írtál, és pl 8200 is egy csomó volt a kezemben, az, lévén új eresztés i3-mal kezdetben annyira nem hangos, bár nem is halk. Na de a régebbiek?! Találó választások pont egy reptérre, nem tudja a júzer eldönteni, hogy egy repülőgép száll fel épp, vagy csak a gépében pörgött fel a venti. A gond, hogy idővel a 8200-es is hangos lesz, csak 80mm-es venti van benne, ami gond
-
Tim82
félisten
Már az első generációs Galaxy Tab-hez (amim nekem is van) volt dokkoló, amivel HDMI-n keresztül TV-re/monitorra, illetve jack-en keresztül hangfalra lehetett kötni. (Amúgy pedig tökéletesen működik bármilyen BT-s billentyűzettel, kipróbáltam egy PS3-hoz gyártott Logitech touchpad-es billenccsel.)
-
Goose-T
veterán
-
-
Raucher
tag
..bekapcsolva hagyja egész éjjel mert elaludt focimeccs nézése közben...
Állítsd be menüben, hogy 2 órakor kapcsoljon ki magától. Ha nem lehet akkor, egy időkapcsoló, ami 2 - 6 óra között megvonja a tápot.
Más.
Például ACER Aspire 5560 "notebook" már kapható 130K Ft. körül, hasonló áron asztali gép szinte eladhatatlan, ha hasonló teljesítménnyel rendelkezik.
(AMD A6-3420M 1.50GHz processzorral, 4GB DDR3 memóriával, 15,6"-es kijelzővel, 500GB merevlemezzel, Windows 7 Home Premium operációs rendszerrel rendszerrel, DVD-RW meghajtóval, ATi Mobil RadeOn HD6520 integrált videókártyával.) -
Goose-T
veterán
Egyedi hűtésen is gondolkodtam már: bazi nagy egyszerű alu hűtőborda ráfogatva a procira, és onnan légcsatorna a legközelebbi házventihez, lehetőleg kifelé fújással. Nézz meg egy HP/Dell asztali gépet belülről, és meglátod, hogy mindegyik hasonlóan van megcsinálva. Pontosan ezért olyan csendesek a brand gépek.
-
Tim82
félisten
Mondjuk valószínűleg ezért lesz nagy durranás egy Ouya konzol. Bár gondolom, vannak ezek a Geniatech / Ferzon stb. néven futó droidos médialejátszók, már ezekből is faraghatóak kis fogyasztású "számítógépek", hétköznapi feladatok ellátására (netezés, casual játékok, szövegszerkesztés, filmezés/zenehallgatás).
-
Dany007
veterán
Igazából egy extrém vagy játék kategóriás gépnek nem kell, hogy alacsony legyen a fogyasztása. Ez most hülyén hangzik, de ezeket a gépeket nem azért veszi az ember, hogy spóroljon a villanyszámlával. Hiszen ha egy gamer gépen spórolni akarunk akkor kezdjük az áramzabáló VGA-val. Merthogy a legtöbb "gamer" VGA ami igazán játékra van az bizony elég rendesen zabálja az áramot.
Komolyabb munkára látom még értelmét a fogyasztás visszaszorításának. Bár ez is munkafüggő. Ha a kis teljesítményű de keveset fogyasztó proci miatt 2x tovább renderel a gép akkor megint ott vagyunk ahol a part szakad...
Ha meg nincs komoly teljesítményigényű munka, se spéci programot igénylő akkor ott a tablet.
-
Löncsi
őstag
Ne szidd a családom.
De én itt arra próbálok kilyukadni, hogy sztem ez PC fogyasztás túl van kicsit témázva sztem, akinek átlagos gépe van (és nem ilyen szénné húzott GTX480), ott a villanyszámla nem jelentős.
Ahol számít az a hűtés, azaz kisebb fogyi -> kisebb zaj.
Pl. passzív gép kijön, egy kis SB procival (i3, vagy G840) + passzív HD7750-el elég jó kombót ad, ezek fogyasztása kicsi és lelehet hűteni őket. Meg persze ott a laptop is. -
DeFranco
nagyúr
Tablet egy multifunkci dokkolóval.
Ha lenne egy olcsó szett, ami hülyebiztos out-of-the-box módon ráküldené a tablet képét a TV-re, monitorra, meg tartozna hozzá egy touchpades billentyűzet, azzal bankot lehetre robbantani.
Mondom, olcsón, out-of-the-box, teljes körű 'droid kompatibilitással.
-
Löncsi
őstag
És vegyünk idióta fatert, aki a 100 centis CRT TV-t bekapcsolva hagyja egész éjjel mert elaludt focimeccs nézése közben. Legyen ez kétnaponta 8 + 4 óra (4 óra a tényleges nézés, 8 óra az üres üzemidő).
Lehet számolni sztem ez így több (a TV kb 200W lehet, de csak tipp), ráadásul idle-ben manapság alig fogyasztanak a gépek (Core 2 óta visszaveszik az órajelt/feszt, Fermi meg elvan idleben 50Mhz-es órajelen). Trinity-n meg nem fognak sokan gémerkedni, van egy érzésem. -
Laptop+tablet odaveri, ráadásul hordozható.
-
Goose-T
veterán
Azért sok olyan család van, ahol az a kis pénz is sokat számít, de nézzünk egy gyakorlati példát. Vegyük Pistikét, aki naponta 3 órát játszik átlagban, ez havonta 90 óra. Ha 200W játék közbeni átlagfogyasztással számolunk egy közepes gamer PC esetében, akkor ez 90 x 0,2 kWh, azaz 18 kWh egy hónapban. Egy kWh áram ára 50 forint körül mozog, ez máris 900Ft egy hónapban. Az itt vett közepes gamer PC már kiváltható egy Llano/Trinity konfigurációval, aminek mondjuk 80W lesz csak a játékok alatti fogyasztása, így rögtön leesik a számítógép által elfogyaszott áram ára 900 forintról 360-ra, havonta 540 forint a megtakarítás. Egy év alatt behozza az extra költséget, amivel drágább ez a konfig, két év alatt pedig már hasznot is hoz.
Ráadásul ha olyan ember veszi meg, akinél éjjel-nappal megy a gép, a jóval alacsonyabb idle fogyasztás miatt még ennél is több megtakarítást jelenthet egy ilyen gép használata.
-
Paci.
tag
"Amúgy lehetne egy Atom-alapú low cost netezős kategória is (ami persze tényleg csak arra jó)."
Akkor inkább egy butított brazost, ez is megvan annyiból mint a legolcsóbb újonnan kapható Atom. És legalább jó brazoshoz méltóan megeszi a FullHD-t
Szívesen besegítek, ha tudok valamiben. Mondjuk hirtelen semmi hasznos nem jut eszembe. Esetleg céges kabalaállat -
Löncsi
őstag
"mé' gépezel annyit, a villanyszámlát meg nem győzzük fizetni"
Haha, meg kell mondani, hogy örüljenek, hogy nem iszik el az ember hétvégén több ezeret.
Szölők hozzáállása borzalmas, nem az a párszáz/max ezer forint viszi el a pénzt.
-
Mister_X
nagyúr
Ami még sarkalatos lehet, az az oprendszer kérdése. Mennyi egy Win7 Home OEM nagykerára? Két lehetőség adott:
- aki akarja, az megoldja magának virágbolti oldalakról, addig is ellesz az előre felrakott Linux-szal
- hozzácsapni az árhoz az OEM Windows árát. -
Mister_X
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #16 üzenetére
Oké, feladom
Legalábbis ellened.
Egyedi gépeket én is tudnék készíteni, csak ugye te jobb eszközökkel is dolgozhatsz és lehet nagyobb a tapasztalatod.
Viszont nekem meg szórólapok, újságok megtervezésében, legyártásában van tapasztalatom, plusz akkor még ki is vinném a szórólapokat helyszínre.
Aztán meg jó, hogy lassú vagyok, mert nem desktopról írosgatok (de már viszem a Digi mobilnetet).
-
Alex91
félisten
Amikor egy hp microserver 40k korul indul...
-
TESCO-Zsömle
titán
Amit csak a kedves megrendelő óhajt. Ha kell "hulladékból" dolgozom, de ha az kell, akkor mindent CNC-vel csináltatok. Ez a megrendelőn múlik, és itt most elsősorban nem rád gondoltam, hanem arra, aki tőled rendel, de bármire nyitott vagyok.
ITX méretben eddig ezt tudom felmutatni, illetve van 1-2 saját célra készült "ahogy esik úgy puffan" darab, például ez itt, ami két megboldogult beltéri műholdvevő újrahasznosításából született.
-
Raucher
tag
Elsősorban a Tuskó és társai gazdaságos konfigurációk vásárlói alkotnák a meglátásom szerint a célcsoportot..
Ezt bizonyosan át kell gondolnod.
Árban nem tudsz versenyre kelni a gazdaságos konfigurációval. A kisméretű gépek amúgy is drágábbak. (Alkatrészenként vásárolva meg főleg.)
A kinézett célcsoport az árakon túl, csak a számok nagysága érdekli. A 2GB-os VGA kártya biztosan nyer az összes, kevesebb memóriával szerelttel szemben. A fogyasztás meg érdektelen.
Amúgy is csak hitelre vennék meg a gépet.A célcsoportot is el kellene érned valahogy.
Szerintem kisebb de fizetőképesebb célcsoportot kellene keresni. Akiknél a minőség és a hosszú garancia, értéknek számít, és hajlandóak is megfizetni az árát.
-
Goose-T
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #16 üzenetére
Na, nem is gondoltam volna, hogy ekkora tolongás lesz. Egyedi házat milyen árfekvésben tudsz kihozni?
-
Mister_X
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #14 üzenetére
És te diákmunkás vagy?
Nameg aki hasznosabb lenne...
Nameg tök zsír, mire megírok egy kommentet, jön elé vagy +10.
-
TESCO-Zsömle
titán
Szépen állj csak be a sorba.
-
Mister_X
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #11 üzenetére
A Dio2 futott 466-os Celeronnal és Vantával, szal ez nem igazán érdem
@Goose-T: este előállok egy portfólióval, ha akarod. Diákmunkást nem veszel fel? Még a reklámot is összeütöm testhezálló marketinggel
-
Tim82
félisten
válasz
TESCO-Zsömle #11 üzenetére
Gyári új alkatrészként lehet még egyáltalán kapni első generációs Ion-os alaplapot? Amúgy a Diablo 2 egy 4 MB-os ATI Rage Mobility-n is elfut.
-
kmisi99
addikt
Szerintem valami fasza reklám szarsággal fel lehetne kelteni az érdeklődést hogy jelentős áram és pénz megtakarítás stb stb. A pénz spórolásra azonnal kap az átlag ember hisz ki ne akarna spórolni.
A legtöbben azt hiszik hogy a gép sokat eszik pedig szerintem egy átlag pc nem igazán növel meg sokkal jobban a villanyszámlát szerintem. Nekem évente közel 200 napot megy a gép mégse olyan nagy a számla. -
raidx
őstag
Én három féle embert ismertem meg számítógéppel kapcsolatba.
1, A Gémer akit nem a fogyasztás és ár érdekel, hanem a "lóerő" és maga pakolja vagy pakoltatja össze a szerinte legtutibb alkatrészekből
2, Akit érzékenyen érint a fogyasztás és szintén maga pakolja vagy pakoltatja össze a gépet.
3, Nem ért hozzá de pénze van és az aktuális divat szerint veszi a készet.Megjegyzem, életembe két gyári összepakolású gépem volt még a nyolcvanas évek második felébe (Az első saját építésű HomeLab). Egy Spectrum 48K majd egy IBM XT kompatibilis gép. Mind kettőt Sógoréknál vettem.
Én még nem látok elég nagy érzékenységet a fogyasztás csökkentésére. Ebben az évben három Brazost és 12 erőgépet pakoltam össze és telepítettem.
-
Goose-T
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #3 üzenetére
Adott egy működő cég stabil bevételekkel, amelyben melléktevékenységként szívesen csinálnám ezt, mert a cég hivatalos tevékenységi körébe belefér. Ha nem kel el egy gép sem, akkor van 2-3 fajin kis gépe a cégnek, amit leírhat költségként. Ha nagyon beindul, akkor megtanítom a feleségemet is PC-szerelésre.
Van bérelt szerver és domain is pl. a weboldalnak, vevőszolgálati helyiséget kb. rezsiköltségért tudnék intézni, mert ahol lakom, ott a földszinten négy éve áll négy üzlethelyiség tök üresen, és jó kapcsolatban vagyok a közös képviselővel.
-
Mania
senior tag
Szerintem sajnos Mo.-n jelenleg nem lenne piaca.
A környezetemben még rengeteg P4 vagy AMD K7/K8 alapú gépet használnak(sokan még CRT monitorral), amit lassan kifogyó készleteimből foltozgatok, mert sajnos örülnek hogy az is működik még.
A konfigokban levő tápokról meg inkább nem nyilatkozom.
Arra a tényre, hogy a villanyszámla nagy részét ez a fogyasztás adja szerintem nem is gondolnak.(#2) Goose-T: Ez tőlünk kicsit nyugatabbra simán működne, de itt...
-
TESCO-Zsömle
titán
Attól félek, hogy ha az áraidra rájön a megélhetés és az infrastruktúra fenntartási költségei, akkor lőttek is a jó áraknak... Ma is csak kevés ember van, aki azért rakja maga össze a gépet, mert szereti. Zömük csak a szervízköltségeket akarja megspórolni.
Nehéz dolgod lesz, de nem kivitelezhetetlen amit szeretnél.
-
Goose-T
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #1 üzenetére
Természetesen nem a Hardveraprón árulnám, és valószínűleg nagykeráron is tudnék alkatrészeket beszerezni. Le is zárnám a gépet garanciás pecséttel, egyben hozhatnák vissza, ha valami gond van és kész. Hivatalos árusításra gondoltam vevőszolgálati helyiséggel, garival, választható előre telepített oprendszerrel, konfigurátorral stb.
-
TESCO-Zsömle
titán
Ha bolti új alkatrészekből raknád össze és használtpiaci áron adnád, akkor is alkudnának a felének az egyharmadából.
Meglátásom szerint a készre-szerelt gépek zömét a lustaság, a hozzá nem értés és a terméktámogatás (support) szentháromsága adja el. (Tekintsünk el a marketinggel gerjesztett kell! érzéstől). Hogy a juzer csak bemegy, leveszi a polcról és kész. Összedug, megy. Ha valami baj van, akkor visszaviszi.
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy topik
- DUNE médialejátszók topicja
- Milyen routert?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen autót vegyek?
- Need for Speed: Rivals
- Battlefield 1
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- BESZÁMÍTÁS! Asus B360M i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650 XT 8GB ZALMAN N4 600W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest