Új hozzászólás Aktív témák
-
atoth
aktív tag
"semmivel sem online igényesebb az egyik mint a másik"
Azt leszámítva, hogy az egyikre lehet natív alkalmazásokat telepíteni, a másikra meg nem."Egy tabletet pedig nem érdemes keverni egy netbookkal, mert teljesen más a felhasználási mód"
A gyártásról volt szó, nem a felhasználásról. A jelenlegi chromebook-ok ugyanarra az Atom platformra épülnek, mint általában a netbookok. -
Youri
veterán
A mobilszolgáltatók kedvence lesz egy olyan táblagép, amit csak online lehet használni.
Ez a mondat, ami önmagában semmit, ugyanis, lehet használni a Chrome-ot is offline, ahogy az Androidot is. Egyik sem az igazi, és mindkét eszköz online tud igazán kibontakozni, de semmivel sem online igényesebb az egyik mint a másik
Egy tabletet pedig nem érdemes keverni egy netbookkal, mert teljesen más a felhasználási mód, hiába próbálják összemosni a marketingesek. -
atoth
aktív tag
Akkor mi volt a vita tárgya?
A chromebook ötletnek jó, de van két feltétele: legyen olcsó (legfeljebb 200 USD, nálunk 50k Ft) és legyen mindenütt hozzáférhető, korlátlan, nagyon olcsó vagy ingyenes nethozzáférés, Az elsőt még talán tudják hozni a gyártók, lásd az Asus X101 Meego-s netbookja, de a nethozzáférés belátható időn belül csak a mobilhálózatokon fog menni, márpedig a mobilszolgáltatók keresni akarnak, nagyot keresni.
Nem csoda, hogy első körben inkább cégeknek, intézményeknek ajánlja a Google, nem pedig egyéni felhasználóknak. Az én munkahelyemen pl. egészen jól meglennék egy ilyennel, csak a néhány speciális windows-os alkalmazást át kellene írni webesre. A szoftverfejlesztőknek viszont aligha felelne meg. -
Youri
veterán
Az os sztem 100 megán elfutkos rajta. Telepítendő programok? Nos chrome webappok, amik offlibne is működnek, azok sem igazán nagy étkűek. Hogy mire elég a 16 giga? Erre pont elég. A Chromebook szerintem egy ballépés. A tabokat meg amúgy is online-ra tervezték, offline korlátozott működést biztosít mindegyiknél.
-
atoth
aktív tag
Olvastam, kösz. Attól még a Chrome OS alapvetően online használatra van tervezve, mert vannak korlátozottan lehetőségek offline használatra is.
Vajon miért van, hogy a chromebookoknál általában meg sem említik, hogy mennyi háttértár van bennük? A Samsung Series 5-ben egyébként 16 GB-os SSD-van. Az mire elég? -
Youri
veterán
Mivel az Android x86 portja csapnivaló, így logikusnak tűnik a lépés, hogy egy másik op-rendszerrel fedjék le az Intel-AMD tabletek piacát, konkurenciát állítva a Win 7-nek.
lordfreyr: na ennek nem örülnék...
atoth: szerintem olvass egy kicsit a chrome os működéséről...
-
Rickazoid
addikt
Valószínűleg a ChromeOS - Android összeolvadás első lépcsőjének leszünk hamarosan szemtanúi.
-
DeathAdder
veterán
Gingerbreadre is jöhetne
-
maki12
senior tag
pc-n én is chrome-r használok,és én megvagyok elégedve..gyors netem van de a ie9-hez képest ez még mindig gyorsabb tud lenni
-
atoth
aktív tag
A mobilszolgáltatók kedvence lesz egy olyan táblagép, amit csak online lehet használni.
-
Maxentius
addikt
Ezek vagy teljesen meg vannak kergülve, vagy tudnak valamit, amit mi még nem...
-
kopasz7
tag
A honeycomb-os böngésző miben tér el a chrome-tól? Gondolom csak a motorja ugyanaz, vagy tévedek?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hobby rádiós topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kompakt vízhűtés
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Feketehalálra váltja a kékhalált a Microsoft
- Mobil flották
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Házimozi haladó szinten
- DOOM - The Dark Ages
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5450 Intel Core Ultra 5 135U 4nm 32GB DDR5 érintőképernyős laptop Dell gari 2027.09.hó
- Dell Latitude 5400 / i5-8365u / 8Gb DDR4 / 256Gb SSD / FHD IPS / Excellent akku
- Asus Rog Strix Scar 17
- MACBOOK PRO 2021 14.2" M1 PRO (8/14 mag 16GB 500GB, 68 ciklussal, Üzletből ,. garanciával
- Lenovo ThinkPad X13 Yoga Gen 4 -i 7 1370P/16GB/256GB SSD
- Bomba ár! Dell Precision M6600 i7-2720QM I 8GB I 500SSHD I 17,3" FHD I Quadro I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezeskonzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- Update 07.01. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- AKCIÓ! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest