- A One Ui 8.5 és a Snapdragon 8 Elite 2 már biztos
- Új belépőszintű Motorola árára derült fény
- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Kezünkben a Honor Magic V5
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Samsung Galaxy Note20 Ultra - a tollnak nincs ellenfele
- iPhone topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
atoth
aktív tag
"semmivel sem online igényesebb az egyik mint a másik"
Azt leszámítva, hogy az egyikre lehet natív alkalmazásokat telepíteni, a másikra meg nem."Egy tabletet pedig nem érdemes keverni egy netbookkal, mert teljesen más a felhasználási mód"
A gyártásról volt szó, nem a felhasználásról. A jelenlegi chromebook-ok ugyanarra az Atom platformra épülnek, mint általában a netbookok. -
Youri
veterán
A mobilszolgáltatók kedvence lesz egy olyan táblagép, amit csak online lehet használni.
Ez a mondat, ami önmagában semmit, ugyanis, lehet használni a Chrome-ot is offline, ahogy az Androidot is. Egyik sem az igazi, és mindkét eszköz online tud igazán kibontakozni, de semmivel sem online igényesebb az egyik mint a másik
Egy tabletet pedig nem érdemes keverni egy netbookkal, mert teljesen más a felhasználási mód, hiába próbálják összemosni a marketingesek. -
atoth
aktív tag
Akkor mi volt a vita tárgya?
A chromebook ötletnek jó, de van két feltétele: legyen olcsó (legfeljebb 200 USD, nálunk 50k Ft) és legyen mindenütt hozzáférhető, korlátlan, nagyon olcsó vagy ingyenes nethozzáférés, Az elsőt még talán tudják hozni a gyártók, lásd az Asus X101 Meego-s netbookja, de a nethozzáférés belátható időn belül csak a mobilhálózatokon fog menni, márpedig a mobilszolgáltatók keresni akarnak, nagyot keresni.
Nem csoda, hogy első körben inkább cégeknek, intézményeknek ajánlja a Google, nem pedig egyéni felhasználóknak. Az én munkahelyemen pl. egészen jól meglennék egy ilyennel, csak a néhány speciális windows-os alkalmazást át kellene írni webesre. A szoftverfejlesztőknek viszont aligha felelne meg. -
Youri
veterán
Az os sztem 100 megán elfutkos rajta. Telepítendő programok? Nos chrome webappok, amik offlibne is működnek, azok sem igazán nagy étkűek. Hogy mire elég a 16 giga? Erre pont elég. A Chromebook szerintem egy ballépés. A tabokat meg amúgy is online-ra tervezték, offline korlátozott működést biztosít mindegyiknél.
-
atoth
aktív tag
Olvastam, kösz. Attól még a Chrome OS alapvetően online használatra van tervezve, mert vannak korlátozottan lehetőségek offline használatra is.
Vajon miért van, hogy a chromebookoknál általában meg sem említik, hogy mennyi háttértár van bennük? A Samsung Series 5-ben egyébként 16 GB-os SSD-van. Az mire elég? -
Youri
veterán
Mivel az Android x86 portja csapnivaló, így logikusnak tűnik a lépés, hogy egy másik op-rendszerrel fedjék le az Intel-AMD tabletek piacát, konkurenciát állítva a Win 7-nek.
lordfreyr: na ennek nem örülnék...
atoth: szerintem olvass egy kicsit a chrome os működéséről...
-
Rickazoid
addikt
Valószínűleg a ChromeOS - Android összeolvadás első lépcsőjének leszünk hamarosan szemtanúi.
-
Gingerbreadre is jöhetne
-
maki12
senior tag
pc-n én is chrome-r használok,és én megvagyok elégedve..gyors netem van de a ie9-hez képest ez még mindig gyorsabb tud lenni
-
atoth
aktív tag
A mobilszolgáltatók kedvence lesz egy olyan táblagép, amit csak online lehet használni.
-
Maxentius
addikt
Ezek vagy teljesen meg vannak kergülve, vagy tudnak valamit, amit mi még nem...
-
kopasz7
tag
A honeycomb-os böngésző miben tér el a chrome-tól? Gondolom csak a motorja ugyanaz, vagy tévedek?
Új hozzászólás Aktív témák
- Ingatlanos topic!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Xbox Series X|S
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Milyen processzort vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen videókártyát?
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- Ohh! Dell Latitude 7430 "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Latitude 5520 27% 15.6" FHD IPS érintő i7-1185G7 16GB 256GB NVMe IR kam gar
- UFF! Dell Latitude 7330 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- ZBook Firefly 14 G8 14" FHD IPS i7-1185G7 T500 32GB 512GB NVMe IR kam gar
- Thinkpad T490 14" FHD IPS i5-8365U 16GB 256GB NVMe magyar vbill IR kam gar
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450 - i5-5GEN I 16GB I 256SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest