- Videón a Z Flip7 méretes külső kijelzője
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Realme GT 2 Pro - papírforma
Új hozzászólás Aktív témák
-
pink75
aktív tag
na, látott már ilyet valaki? hiába keresek
-
pink75
aktív tag
nincs is ilyen kártya, kamu az egész
-
MaxWeber
csendes tag
Üdv!
Van egy Gigabyte NX88T512HP videókártyám és egy Gigabyte Ep45-DS3P alaplapom. Addig semmilyen probléma nem jelentkezik, amíg a videókártya drivert nem telepítem. A telepítés közben ugyanis fekete lesz a képernyő és csak a bal felső sarokban villog a kurzor. Újraindítás után a windows bootoláskor rendszeresen fagy, de nem mindig (kb 50%). Csökkentett módban a telepítés hiba nélkül zajlik, de a fagyás akkor is jelentkezik. Próbáltam többfajta driverrel (gyári, illetve töltöttem is le). Telepítés előtt kifogástalanul működött a gép, illetve csökkentett módban a fenti hiba nem jelentkezett. Van valakinek valamilyen ötlete, hogy mi lehet a gond? Hardverhiba vagy szoftver?
-
pink75
aktív tag
hol lehet ezeket kapni?
-
Sir Psycho
aktív tag
sry csak félig ment neked a #44
Nemcsak, hogy nem illik sztem nem is lehet, mivel nemtudja kiszolgálni enegeriával. Atomos lapnál sem hiszem, hogy működne a mégjobban csökkentett energiafelhasználás miatt. A vicces az egészben, hogy P2-es lapokban már használható egy ilyen vga. Az már máskérdés, hogyan hajtja ki.
-
azbest
félisten
válasz
Sir Psycho #44 üzenetére
Szerintem sem illik iTX-hez rakni... a kártya mérete miatt úgyis mATX méretű helyet foglal szinte... HTPC géphez jobb választás egy chipsetbe integrált hd3200 -as lap.
A pci energiaellátás jó gondolat... illene tápcsatit tenni a pci-s kártyákra.
-
adalbert1
veterán
válasz
greatchaos #10 üzenetére
Ok. Viszont attól függetlenül még mindig lehetne passzív kártya.
-
DarkByte
addikt
válasz
Sir Psycho #54 üzenetére
Bocs, valamiért lehagytam a majdnem szót, pedig úgy akartam írni.
-
tzsolesz
nagyúr
Lehet tesztelni végre a régi procikkal is az új VGA-kat. Van egy-két régi gépem, köztük egy MMX P1 512Mb L2 cache-el, van egy P3-om is , kíváncsi vagyok mennyire hajtana ki egy ilyen VGA-t. Hűűű, de érdekes tesztek születhetnének apám.
De szerintem nem indulna el a régi lapokon egy ilyen VGA, az hótt ziher, habár kitudja?
-
hocza
csendes tag
LoL, ilyet veszek a fater P1-esébe.
-
Male
nagyúr
Ha nincs órajel és/vagy fesz csökkentés, akkor ugyan annyit fogyaszt (Minimális eltérés lehet a kártya felépítésének eltérései miatt).
Dr. Romano: "Each installed PCI card must draw less than 25 watts of power. The total allowable maximum wattage for PCI cards is 150 watts. The PCI slots are limited to 25 watts power dissipation per the Peripheral Component Interconnect Specification 2.1."
katt.
Persze ez egy SGI géphez tartozó doksi... lehet, hogy ők eltértek ebből a szempontból a hivatalos PCI szabványtól. -
Jó ez, filmezésre és hasonlókra pont jó és gondolom, nem eszik annyit, mint a PCIe testvére. Csak azt remélem, hogy nem melegszik nagyon, mert akkor kisebb fejtörést azért okoz a vásárlóknak majd. Midenesetre jó látni, hogy nem halt ki a PCI ág még.
-
Sir Psycho
aktív tag
Ezek a kártyák mint ahogy a hír is eméíti HTPC-kbe és olyan gépekbe szánták ahol nincs más bővítési lehetőség.
Aki ITX rendszer és egy ilyen vga kártya kettősére szeretne építeni multimédiás pc-t annak azt javasolnám, hogy keressen másfajta alaplapot. A miért egyszerű, legalábbis szerintem. Az ITX rendszer (Intel D201GLY lap) áramellátása annyira meg van csonkítva (ha jobban tetszik visszabutítva)a fogyasztáscsökkentés miatt, hogy egy ilyen kategóriájú vga-t nemképes kiszolgálni (HD2400PRO PCI). Mivel a kártyákon nincs külön tápcsatlakozó így a neki szükséges energiát a PCI csatin kellene felvennie (a lapomban ld -feljebb, a pci vga kártya berakásakor standby-ba rakja a monitort). A PCI kártyák rákfenéje a RAM típus és sebesség helyett inkább a memóriavezérlő. 64bit már elég rendessen vissza tudja fogni a kártya teljesítményét (persze netezéshez és talán HD-hez még elég). Tervbe van véve egy kisebb teszt a VGA-val, így nagyjából képet kaphatok(unk) róla mit is tud valójában. Ami a drivertámogatást illeti, csak annyira volt zűrős mint a HD2xxx megjelenésekor. A driver CDje általában használhatatlan volt az újabb Catalystok, folyamatosan javították a hibákat. -
azbest
félisten
elvileg a kis hd3450 / hd2400 kártyák jobbak hd gyorsításban... más kérdés hogy milyen a drivertámogatás pci kártyára... az agp-seknek buherált driver kellett
nekem is az atom lapok jutottak eszembe róla... gondolom azért is tették rá a nagyobb chipeket, mert igy talán jobban elfogadják a vevők az árát (amit nem ismerek, de lehet többe kerül mint az atom lap)
-
luw2win
őstag
AGP
Nem értem ennek nincs sok értelme, miért nem PCI-E -s? -
Dr. Romano
veterán
válasz
#65675776 #36 üzenetére
Átnézve ezt a tesztet, nálad a pont!
-
tgabi333
aktív tag
Talán vinné a nemrég bejelentett Atomos msi lap ezzel a kártyával a fullHD filmeket?
Ha igen, akkor jó kis páros ez így....
-
törölt tag
válasz
Dr. Romano #33 üzenetére
Textúrákat tipikusan csak a pálya betöltésekor töltenek a játékok. Ha a szükségesek elférnek a VRAM-ban, akkor...
-
rolko
őstag
Hogy mér kellett ez a VGA?
Azért mert az Intel Atom alaplapokon nincs pci-e sem agp port csak 1db PCI, így tuti ahoz szánják.... meg az integrált vga nem éppen alkalmas hd videó lejátszásra.... -
Male
nagyúr
válasz
ez_meg_emaz #27 üzenetére
Persze. 1280x1024x4... kicsit több, mint 5MB memória kell ahhoz, hogy 32 bites színmélységgel menjen.
Elvileg videoval sincs gond, de pl 1280-ban a Matrox Millennium-om (4MB-os, így 16 bites színmélységgel) már nem elég neki... ablakban folyamatos a film, de teljes képernyőn már szaggat... szóval azért érdemes kipróbálni, de sokat nem veszíthetsz rajta
Nomeg arra kell még figyleni, hogy legyen hozzá driver... (XP-s még van ehhez például, de Vistás már nincs.)
-
törölt tag
Ki mondta, hogy nem fogja vissza? Ezeknek a kártyáknak alapvetően nem a sebessége a lényeges, hanem a szolgáltatásai. Főleg olyan rendszerekben, ahol csak PCI van.
Az AGP pedig azért felejtendő a PCI-E-szel ellentétben, mert egy teljesen külön busz, azaz bonyolítja a lapot és a vezérlőt.
-
Devid_81
félisten
Ha ennek a kártyának elegendő a PCI port akkor a PCI-e pontosan mikor is lesz "kihaltnak mondható?"
Na ne apukám!Ezt nem hiszem el!Vagy visszafogja a PCI port ezeket a karikat, vagy valaki-valakit nagyon megvezet....
Ezek szerint AGP-s be bármikor elképzelhető lenne a 88-GT? -
Male
nagyúr
válasz
ez_meg_emaz #12 üzenetére
Keress valami legalább 8MB-os kártyát... végülis mindegy milyet. Mivel árban kb ugyan azok már (500-1000Ft), így valami régi Matroxot érdemes, mert jó képük volt.
-
amúgy én komolyan kíváncsi volnék hogy lehet-e ezeket SLIba kötni... ugyanis az SLI-hez nem kell feltétlenül a híd...
-
Kain
senior tag
Na a csajomanak majd tuti iylen vgat veszek,pink powa
-
Overlocker
veterán
húú, hirtelen azt hittem "hello kitty"-s
-
Quiksilver
aktív tag
Na ne má h ennek is gyorsabb ramjai vannak mint az enyémnek
-
keIdor
titán
Pff... mi értelme 8600GT-t PCI-ba?
Esetleg GTX-280 PCI Edition nem lesz? -
Dr. Romano
veterán
Itt egy teszt ahol igaz nem PCI hanem PCI-E 1x karit tesztelnek (GF 7300GT), de viszonyításnak jó alap
-
törölt tag
Szerintem annyira nem hülyeség, egy ilyen lapba lehet valakinek jól jön: [link]
SLI szerintem nem lesz, mivel nincs rajta SLI csati, vagyis nem látszik
-
Dr. Romano
veterán
Dehogynem! Ezeket nem játékra veszik az emberek, itt egy példa.
-
Zoz
őstag
Jó lenne egy PH! teszt, hogy ahol összehasonlítanának azonos GPU-val rendelkező PCI-E, AGP, PCI kártyákat.
Én amúgy azt tippelném, hogy régebbi játékok, amiknél elég lehet a 256M az összes textura betöltésére, azok türhetően futnának egy ilyennel. -
ez_meg_emaz
őstag
Apropo. Tud vki jo PCI-os videokarit netezésre(1280ban) meg filmnézésre? Vmi olcso netezös gép kéne és van egy rossz (PCI-E hibás) alaplapom.
-
sNORh
addikt
válasz
greatchaos #10 üzenetére
persze végülis úgy klerződik a cikk..
-
adalbert1
veterán
Miért nem passzív?
Ill. a PCI ki tudja szolgálni megfelelő sávszéleséggel? -
Fúdejjó! Beleteszek 6-ot az ECS K7S6A alaplapomba, mehet is a HEX-SLI.
Egyébként mire jó ez? Erre valóban elég lett volna egy 8200. De a ddr3 chipek voltak azok amiktől már télleg kiakadtam. Hát ez röhej. Ráadásul az nVIDIA chipek úgy tudom jóval érzékenyebbek az ATI-knál a csatoló sávszélére is. Köszönjük.
gfefe: megelőztél
-
Pukkancs
aktív tag
Tényleg van ilyenre szükség, vagy csak megcsinálták, hogy megmutassák, hogy mi ilyet is tudunk (sztem bármelyik gyártó megtudná)?
-
Niquis
aktív tag
Hű de archaikus
Bezzeg az AGP..na mind1
Albatront forgalmaz egyáltalán még valaki idehaza? -
Ste
addikt
bezzeg itt felhasználják a gddr3-as ramcsippeket
bár a többi gyártó is elfeledné a gddr2-es csippeket a "butított" kártyáikon -
törölt tag
nem lett volna elég egy 8200-as sorozat?
Vagy ezeket a kártyákat ki tudja szolgálni a PCI interface?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 15" Workstation: Lenovo Thinkpad P1 gen2 // P52s // P15 gen1 // FHD, 4K oled touch
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest