Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Nimda

addikt

válasz Memmaao #170 üzenetére

Köszi a gyors válaszokat :)

Szóval amit én tapasztaltam a GPS kapcsán, egy picit más, de tudjuk be a különböző beállításoknak. A kalibrálásokhoz kell csak a műhold, mert ugye van szenzor, ami utána már pontosan működik.
    Az időjárás/pára, telefon függő, bár volt hogy rinyált a GPS -ért. Ezt sem igazán értettem, de lehet csak a kezdeti lépések hiánya volt.
    A hőmérő gondolom a környezeti hőfokot méri, csak a testhő bezavar neki, ezért lenne jó kalibrálni, mondjuk lefelé. Egy ilyen értékű eszközbe már igazán lehetne jelentősége, ezért gondoltam, hogy működhetne rendesen, mert van akinek lenne erre igénye, ha a helyi hőmérsékletre kíváncsi.

Wolfy33 azon már túl vagyok, az első volt átlapozni a használatit, de mindenre az sem ad magyarázatot sajna.
    A wifi oké, de nem teljesen látom értelmét, mert akkor a BT felesleges, ha szinkronizál, miért nem teszi ezt wifin is? A BT az opcionális eszközökhöz lenne logikus, de ha ez ilyen, akkor elfogadom.

Még tanulgatom, aztán remélem lassan már látni fogom a fényt az alagút végén :)

• Nimda

addikt

Nem tudom van e valaki aki pro a témában, de felmerült néhány kérdés.

Az időjárás, barométer, magasságmérő, nap/le-fel, humidity, használja a Glonass, Galileo műholdakat, vagy csak a GPS -t? Erre külön beállítást nem találtam.
    A wifi tulajdonképpen mi célt szolgál a BT mellett?
    Az energiagazdálkodás is kusza. Az megvan, hogy a tevékenységeknél külön megadható, de alapesetben, tevékenység nélkül melyik profilt használja?

Nem kevés idő kell kiismerni a beállításokat, pedig nem vagyok digitális analfabéta, de sok dolog nem logikus számomra. Ettől még persze kiváló termék. A hazai hivatalos oldal lehetne tájékoztatóbb illetve aprólékosabb.

Pl. hogy a barométert és a magasságmérőt, nem szükséges külön- külön kalibrálni, elég csak az egyiket, mert egymásnak függvényei.

A hőmérséklet kalibrációt viszont hiányolom, mert az igaz, hogy le kell venni a pontos méréshez, viszont azért vannak elcsúszások, amit úgy korrigálnék, hogy ne kelljen levenni az órát.

Van még kérdésem, de minden most nem jut eszembe :)

• Nimda

addikt

válasz Wolfy33 #167 üzenetére

Sajnos nem vagyok fészbúkon, de már most látom mennyi gáz van.

• Nimda

addikt

válasz Wolfy33 #165 üzenetére

Köszi!

Hát nem tudom, én a kis kijelzőket preferálom még mobilban is. Igaz, van néhány mechanikus órám, ami 45mm, de ezeket csak alkalmanként hordom.
    Az üzemidő jelenleg elég, amióta megvettem még csak 1x látott töltőt, pedig nyomkodtam rendesen. Nem könnyű kiismerni, egy kicsit összetett, de már kezdem megszokni, mi hol van. Jelenleg otthoni edzésekre használom, tavasszal, nyáron lesz majd igazi bevetésen.
    Kicsit próbáltam testreszabni, a számlapokat variáltam. Találtam egy olyat, ami nagyon belassítja a hardvert, de érdekességképpen kipróbáltam. Ez az ISS műhold útvonalát mutatja egy apró térképen. WorldFace a JuliensLabtól. Nem lenne vele baj, de nagyon zabálja az erőforrásokat, így a trial végét meg sem vártam.

• Nimda

addikt

Mivel más Fenix topik nincs, bátorkodom ide írni. Nemrég még azt hittem, a Garmin valami kommersz fitness óramárka. Jómagam is órarajongó volnék, igaz, nem a sportórák a szívem csücske, de a Fenixek megütötték a mércét nálam. Hosszas utánaolvasás és némi tanulmányozás után, kikötöttem egy 6S pro mellett. A hatos széria többi tagja számomra batár, de szerencsére ez tudásban sem marad el tőlük. A solar hiánya az egyedüli fájó pont, de nem akartam + 50 ezerrel többet kiadni érte. Aqua -s vásárlás, ami hivatalos szerződött viszonteladó, így a garanciáztatással sem lesz gond a későbbiekben. Itt egy kicsit zavar volt az erőben, mert nem volt tiszta, hogy ki kivel áll szerződésben. Aztán kinyomoztam és röviden leírnám, ha valakinek ez kérdés lenne.
    Az Aqua mint viszonteladó, a forgalmazó Dot-Compker Kft. -től (ami egy nagyker) szerzi be a termékeit, ami viszont a Navi-Gate Kft. -től szerzi be, mint hivatalos Garmin importőr és forgalmazó is egyben. A többi viszonteladót nem ismerem, itt volt olcsóbb a kütyü.
    Szóval még ismerkedünk, de az már látszik, hogy nagyon jó a support, a testreszabási lehetőségek széles tárháza. Szinte megjön az ember kedve a sporthoz, ha ilyen kütyüt visel. Még ahhoz is, amit eddig nem csinált.
    Jómagam sajnos asztmás volnék, ezért is szeretném monitorozni a tevékenységeimet. Remélem ez hosszú távon össze is jön ezzel a kis csodával. A térképek, navigáció, zenehallgatás, értesítések megjelenítése meg csak hab a tortán.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés