- Milyen GPS-t vegyek?
- iPhone topik
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Honor 400 Pro - gép a képben
Új hozzászólás Aktív témák
-
Def26
félisten
Sajnos ilyen a világ. Vannak akik azért tanultak annyit, hogy ne egy gépsor mellet küzdjenek a mindennapokkal. Persze szerencse is kell hozzá, de a "vezető" az valamiért vezető és nem beosztott.
Ismerek én is olyan embert, akinek csak szerencséje volt és egy érettségivel dolgozik senior manageri pozícióban az Auchanban. (alkalmazott-műszak vezető-manager-senior manager) -
Dany007
veterán
Igen pont azért van lenézve, mert 150 másik jelentkező áll sorban a helyére.
Egyszerűen megteheti. Sajnos.
Ettől függetlenül az is keményen dolgozik aki nem fizikai munkát végez. Ott más nehézségek vannak. Leginkább a stressz és a felelősség.
Pár hete én is elmentem a srácokkal kiállítást bontani... Hát... Nincs az a pénz amit az a munka megér... Mocskosul leamortizálódtam benneDe a lényegi különbség, hogy nem voltam ideges, nem voltam stresszes. És nem mind1. Este nyugodtan feküdtem le aludni.
És bizony a stressz előbb megöl, 'mint a dohányzás'.
Sokkal jobb az, amikor a vezető megmondja, hogy mit csinálj és te csinálod, mint amikor neked kell kitalálni a dolgokat, mi hogy legyen, mi hogy fog működni, hogy kivitelezhető stb... aztán ha nem jön össze akkor téged vesznek elő.Mind1, ettől függetlenül szerintem ez a tendencia egy 10-15 éven belül megfog változni.
Leginkább azért, mert egyre több a diplomás és ezzel arányosan egyre kevesebb a képzett szakmunkás.
Nyilván a sok diák - szüleik példáján vagy bárhonnan - rájött, hogy jobban járnak ha pár évvel tovább tanulnak és akkor több pénzt kereshetnek kevesebb (fizikai) munkával. Így egyre többen próbálják meg az egyetemet - legyen az akármilyen kirakatszak - csak, hogy legyen diplomájuk.
A probléma csak az, hogy a termelést / gyártást végző cégek / vállalatok / kk vállalkozások esetében a munkaerő nagyobbik hányadát a kétkezi fizikai munkás végzi.
Értem ezalatt, hogy mondjuk egy Continental-nál (itt van a közelben csak azért) van mondjuk 40-50 irodai munkás (beleértve mérnököket, vezetőket, titkárnőket, gazdaságisokat, de lehet sokat mondok) és van 350-500 gyári munkás, akik termelik a terméket, állnak a futószalag mellett stb...
Ergo kétkezi munkásból (számszerint) sokkal többre van szükség, mint szellemi munkásra.
Ennek a problémája már meg is látszik, hiszen az ács/tetőfedő például már egy hiányszakma Magyarországon. Van több is, de biztosra csak ezt tudom.Szóval egy pár év(tized) és a dolog megfog fordulni, köszönhetően annak, hogy az egyetemek ontják magukból a diplomásokat, akiknek lehet, hogy nincs versenyképes diplomájuk (kirakatszakok), de szakmunkát sem fognak végezni az fix.
Ergo a kétkezi munka hiánycikk lesz. Ezáltal az lesz majd nagyon megbecsülve és megfizetve. Marketingesből már ma is Dunát lehetne rekeszteni annyian vannak. Holott még egy nagyobb céghez sem kell kettőnél több ilyen végzettségű emberből.@#15) Drenadar:
Az a gond, hogy azzal, hogy te legyártod azt a terméket, azzal még nem hozol pénzt a cégnek! Azt el is kell tudni adni valakinek jóáron! Na és erre van a szellemi munkás, mondjuk marketinges vagy hasonló területek... Ők keresik az ügyfeleket a cégnek, vevői kört alakítanak ki, hogy az általad termelt terméket el is tudják adni és legyen belőle pénz.
De nyilván egyik sem érne semmit a másik munkája nélkül, ezért is kellene mindegyiket megbecsülni. -
Dany007
veterán
"A legtöbb ilyen... (robotnak hisz)
de érthető az, hogy manapság a vállalkozásoknak nem megy olyan jól, és kiadást jelentünk a főnöknek, sok a munka, el kell végezni. ez van."Na, azért ezt a kiadást jelentünk a főnöknek dolog kétoldalú ám de nagyon!
Mert nyilván kell egy fizetést adni és járulékokat fizetni a melós után, de a melós az aki megtermeli a bevételt a cégnek. Tehát nyilván a dolgozónak szüksége van a fizetésre, viszont a munkáltatónak is szüksége van munkásokra akik elvégzik a munkát, amiből neki illetve a cégének lesz bevétele.Nálunk pl a cégnél év elején leépítéseket akartak eszközölni. Viszont már így is olyan kevesen vagyunk, hogyha mégtöbb embert elküldenek akkor egyszerűen már nem tudnánk elvégezni a munkánkat mert nem lenne elég ember.
Tehát van egy bizonyos határ - munkafajtától függően - ami alá már nem lehet menni, mert egyszerűen munkaképtelen lesz a cég.szerk.: ja ezzel csak azt akartam mondani
, hogy hiába kerül sokba a munkás a munkavállalónak ez ezzel jár ha dolgoztatni akar. Értem ezalatt, hogy egy asztalosüzemben egy konyhabútor elkészítéséhez kell ~ 2-3 ember - főleg ha határidőket is beakarunk tartani - ergo hiába rúg ki 3-ból kettőt ha az a maradék egy már nem tudja elvégezni a munkát egyedül és a cég termelésképtelen lesz...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dji Mavic Pro fly more combo
- iPad Pro 11" M4 wifi Silver hibátlan akku 100% 3 hónap jótállás!
- ASUS ROG Strix GeForce RTX 4070 Ti OC 12GB GDDR6X 192bit Videokártya
- RX570-es, RX580-as és RX5500XT eladó videó-kártyák - Garancia
- Canon EOS 1300D gép szettek, objektívekkel, kiegészítőkkel (1400 - 7900 expos gépek, újszerűek! )
- Ikea Eilif Paraván - Asztali elválasztó
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256SSD+1TB HDD
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest