- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Magisk
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Megérkezett a Pixel 5 és 4a 5G
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Honor Magic V2 - origami
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- VoLTE/VoWiFi
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
Új hozzászólás Aktív témák
-
ddekany
veterán
Az előtte lévő Megapole is "kicsit" meglepő, hogy befért 256 byte-ba: [link]. Lényeg, a letölthető csomagban hozzácsomagolta szerző a forráskódot is, szóval meg lehet nézni, hogyan csinálta. Most nem állítom, hogy sokan meg fogják érteni...
A forráskódot nézve még jobban érződik, hogy mennyire kevés is ez. 114 x86-os utasítás...
-
winhate
őstag
Kár hogy kevés itt a scener.
Főleg Amiga demo scenerA mai napig szereten a scene-t. / C64 , Amiga /
PC suxx
Egy hét és indul a 2 napos offline
-
Jinxb1rd
addikt
Ez a youtube videót majd végignézem, bár jobban szeretem magát a programokat elindítani, ami ezeket játsza. Régebben imádtam ezeket nézni, újságmellékleteken találtam néha iyleneket. Kissé hipnotikus erővel bírnak, mert csak nézed nézed nézed... Ja meg hallgatod.
-
opr
nagyúr
Oszinten? Fogalmam sincs. Fekete magia ez az egesz, regen nem sima programozgatas.
De egyebkent ha ilyen csodakat akarsz latni, menj el, a Function nagyon jo buli, a pia olcso, a szervezok egy reszet szemelyesen ismerem, nagyon jo arcok.
Szerintem minden programozonak el kene mennie egy demoscene-re, legalabb egyszer, azonnal tisztabban latja az ember, hol is helyezkedik el a palettan.De egyebkent tenyleg, hihetetlen buli, csak ajanlani tudom.
En sajnos nem fogok tudni menni, asszony altal szakralisan ki lennek belezve, ha bejelentenem, hogy csak ezert hazarepulok magyarorszagra, plane hogy nelkule. -
pomorski
őstag
Az igen! Látom, látom, de nem hiszem el... Emlékszem, egyszer (már PC-n, azaz nem a C64-en) egy demóhoz, ami 320x200-as felbontásban rajzolgatott plussz palettát variált, ott volt egy olyan problémám, hogy az Y koordinátát 320-al szerettem volna szorozni, majd hozzáadni az X koordinátát. Ezt akkor mul és add sorokkal oldottam meg. Azonban, amikor rájöttem, hogy a mul lassú, akkor kiváltottam őt eltolásokkal és egyebekkel. Ez a mul kiválasztása eleve vagy 80 bájt volt... Úgyhogy hogy csinálták ezt meg 256 bájtból?! Szinte hihetetlen.
-
opr
nagyúr
Function 2015, egyik 256byte demo (youtube). Nagyon durva, miket kihoznak a sracok milyen kevesbol.
-
peetyy
őstag
Én is anno egy Amiga 500-ason ismerkedtem meg a demókkal, és most, 42 évesen is nagyra tudom értékelni ezeket az alkotásokat, remekműveket
Aki nem látta volna, egy nagyon érdekes és k.vajó, másfél órás filmecske erről a témáról(jobban lekötött mint egy akciófilm): Moleman 2 - Demoscene - The Art of the Algorithms (2012)
-
Vesa
veterán
Mennyire szerettem ezeket a demo-kat anno a 90-es évek elején.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen légkondit a lakásba?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Nintendo Switch 2
- Robot fűnyírók
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Elektromos cigaretta 🔞
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- AKCIÓ! ASUS STRIX B650E-E R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Thermaltake Ceres 500 850W
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- Gombászkönyvek egyben
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged