Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• vanye

senior tag

válasz dezz #73 üzenetére

Igazad van. :B Régebben minden karácsonykor végignéztem a trilógiát, hiszen az első két rész pont akkor játszódik (a harmadikat akkor meg már mér' is ne, ugye...)
    De hogy ON is legyek: már jó ideje az megy, hogy a júzerek CPU-oldalról a mostani processzorgenerációk használata mellett is egész egyszerűen "túltervezik" gépeiket, hiszen még az ezek által biztosított teljesítmény is elegendőnek bizonyul (AMD oldalról itt az x4-es Phenomokra gondolok elsősorban) - általában játékok futtatásához, hiszen leginkább arra vásárolják őket. Erre mindenki azon sápítozik, hogy pl. a Phenom x4-esekkel szemben ezek az új Llano procik nem hoznak majd csak 10% gyorsulást, holott milyen szívesen kukázná erre azt az elavult architektúrájú Phenomot stb. stb. Holott kismillió teszt igazolja, hogy nem az x4 jelenti a szűk keresztmetszetet. (Videókonvertálásról és társairól direkt nem szóltam.)
    Egyre jobban hasonlít ez ahhoz, amikor az embernek már vagy öt nyaralója van, de ha hat lenne, akkor biztosan sokkal jobban érezné magát.

• vanye

senior tag

válasz mirrmur #57 üzenetére

Kevered a szezont a fazonnal... Az általad idézett filmet ugyan nem láttam, de ez a rész a Die Hard harmadik részéből való; abból is az a jelenet, amikor Bruce Willis és Samuel L. Jackson épp nagyon igyekeznének Jeremy Irons után, aki épp teherautókon lovasítja meg több nemzet teljes aranykészletét, de csak egy Zastavát sikerül elkötniük. Bruce-nak nem tetszik a csigatempó, s ekkor kérdezi meg Samuelt, hogy ez mégis mi a pék f*sza, mire Samuel asszondja, hogy:
    - Ez egy Yugo.
    - Yugo?!
    - Ja. Keveset fogyaszt, viszont nem megy.
    (Aztán később Bruce erőszakkal elveszi egy honpolgártól annak sokkal jobb és gyorsabb verdáját. Samuel odavetett mondatára (miszerint az ürge kissé ideges lett) válaszolva Bruce megjegyzi, hogy majd biztos felderül az ipse, ha vet egy pillantást a hátrahagyott Yugo hátsó ülésére; Bruce ugyanis ott felejtette azt az aranyrudat, amit Jeremy-ék hagytak ott a kirabolt bank páncéltermében.)

[link]

Szal klasszikus idézet forrását csak pontosan.

• vanye

senior tag

válasz atti_2010 #37 üzenetére

Valóban nem ma volt annak a napja, hogy utoljára Catalystot raktam fel, mivel 2006 óta kizárólag Nvidiám van. VISZONT! Attól még tudom, mit beszélek.
    [link]
    Itt több helyen is szerepel az ATI-név. Többek között a Catalyst-elnevezés mellett is. Tisztában vagyok vele, hogy az ATI már rég AMD, de (mint a mellékelt ábra mutatja) nem mindig, s nem minden esetben.
    Mi több!
    Nézd csak meg, hogy milyen elnevezés szerepel a link által megnyitott oldal fülén! ;)

• vanye

senior tag

válasz bacsis #14 üzenetére

Igen, ez az ATI-dolog korábban már nekem is feltűnt. Mert ha az ATI név ment a levesbe, akkor miért tűnik fel mindig újra és újra? A Catalyst is "ATI Catalyst" néven fut még ma is. Amúgy kérdeztem erről egyszer Abut, hogy akkor ez most hogy is van. A (valszeg viccnek szánt) válasza az volt, hogy ez minden bizonnyal az ATI mérnökeinek poénja. Apropó Abu: tudja valaki, hogy merre kódorog?

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés