Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• zseko

veterán

válasz assemble #102 üzenetére

Erre már csak annyit reagálnék, hogy most csak ennyi hozzáférést kér, később, mikor már jönnek az update-ek már azt tesznek bele amit akarnak hiszen már 'beengedted' egyszer, a mizéria lecsengett, az engedélyt megadtad.
    Úgy gondolom inkább legyen egy egészséges paranioám, mint hogy benyeljem ezt az "xy rendszer a legbiztonságosabb mert azt mondták" maszlagot. (És azt nézve hogy most már a böngészők is alapban jelentik a geolokációt, úgy gondolom a vezetés is kissé paranoiás lehet.)
    Mégegyszer leírom, nem az a problémám hogy hozzáférést kér valami, hanem hogy nem szabhatom meg hogy konkrétan mihez adok (a root-ot hagyjuk most ki ebből). Persze akkor nem is lenne ennyire népszerű egyik platform se.
    De szerintem is itt fejezzük be, a továbbiakban nem követem a topikot.

(#105) Polllen, jó, hát ez volt épp előtérben a napokban mikor jönni akart a frissítés, így ez maradt példa :)

• zseko

veterán

válasz assemble #96 üzenetére

S4-em van, és mivel nem kívánom csak úgy eldobni a garanciát így a knox miatt a root nem játszik. Nincs rámkényszerítve semmi, így aminek a hozzáférése nem tetszik az nincs feltéve. Szerencsére van sok alternatíva.

A korrekt fejlesztok egyebkent a megkerdojelezheto permission-oket reszletezni szoktak, hogy melyikre pontosan miert van szukseguk. Persze, bármilyen hülyeséget meg lehet magyarázni, a hülye user meg el is hiszi...
    Mert aztán a twitternek igencsak szüksége van hozzáférnie az smseimhez hogy működjön?! :U :((( Ugyan már... itt kettőnk közül most nem én vagyok a naív.

Ki tudja, hogy milyen jogokra van szuksege a programnak, ha nem pont e fejlesztoje?
    Mond már meg akkor nekem ha már ennyire érvelsz mellette, egy zseblámpa appnak mi szüksége van internethozzáférésre és kontaktlistára?!? Vagy a twitternek, ha már ezt hoztam fel példának, a jövőben majd a pontos gps koordinátámra?! Ezek nélkül a jövőben nem fog tudni működni mert az most már 'életbevágó fontosságú'?

Nem vagyok az android ellen, bár a 3 közül a legszarabbnak tartom hardverkihasználás szempontjából, viszont a legjobban 'csicsázható' és ez kell a legtöbb birka népnek...
    De tény, volt egy A501-em, és azon jobban szerettem a rendszert mint ezen, a lassúsága ellenére is. Plusz az android felületének témázhatósága a nyomába sem ér. És rühellem az apple-t, az életben nem vennék iPhone telefont, mégis azt kell mondjam gördülékenyebben működik az a telefon mint eddig bármelyik androidos amit láttam és használtam.
    Szóval nem az android ellen vagyok, hanem az ilyen adatkezelési hozzáállás ellen, hogy csak az nem lop el személyes adatot az emberek telefonjáról aki nem akar, és még szépen meg is van magyarázva hogy ez miért jó neki...

• zseko

veterán

válasz #32839680 #87 üzenetére

Ugyanezt hiányolom és szajkózom én is. Hajmeresztő hogy egyes programok mikhez kérnek hozzáférést, amikhez egyébként az alapvető működésükhöz az égvilágon semmi szükség nincs. Ezek tiltásához, vagy jópár valóban hasznos programhoz viszont meg root kell.

• zseko

veterán

válasz zseko #84 üzenetére

(#80) assemble. Csak egy példa: a legújabb twitter többek között már hozzáférést akar az sms olvasásához, vagy a dropbox immár a címlistámhoz. Ha te most komolyan azt gondolod hogy ezt a fejlesztő jobban tudja és ezek valóban életbevágóan szükségesek ahhoz hogy ezek működjenek (amik érdekes módon eddig is működtek ezek nélkül is...) akkor te irtózatosan naív vagy...

Annyi előnye valóban van az androidnak, hogy itt legalább látni is mennyire akarnak hülyére venni, szemben a teljesen zárttal.

• zseko

veterán

válasz assemble #75 üzenetére

Az én szememben akkor fog élen járni egy rendszer a biztonság területén, ha majd én mondom meg egy programnak mihez férhet hozzá az eszközömön, nem pedig akkor mikor egy szaros fejlesztő simán beleteheti pl. egy zseblámpa programba hogy hozzáférhet az sms/emailjeimhez és ráadásul mindezt még el is küldheti neten.

(#80) assemble: Meg hogy a kivant program szabja meg, hogy mihez fer hozza: mert megis ki szabna meg, ki tudna jobban, mint a program fejlesztoje?

Ja, mert aztán a legtöbb programnak nagy szüksége van a kontaktlistámra ahhoz hogy világítson/zenéljen/vagy bármi egyéb egyszerű dolgot megtegyen. :((( Hiába látod te, meg látom én miket kér, a legtöbb user r=1 sugarú ehhez a témához, fel se fogják ha pl. említem nekik. Mondom, a biztonságosság eleve a felhasználónál elbukik és ezt ki is használják.

• zseko

veterán

válasz assemble #39 üzenetére

Lol, ez így első olvasatra viccnek tűnik, ne vedd magadra :N Abból kiindulhatunk, hogy a legnagyobb hibaforrás maga az user, de egy olyan rendszert a legbiztonságosabbnak kijelenteni, ahol pillanatok alatt (és gyárilag opcióként!) be lehet kapcsolni a külső appok telepítését, ahol nagyon egyszerűen lehet root jogot szerezni, és ahol a telepíteni kívánt program szabja meg hogy mihez fér hozzá és nem tehetsz ellene semmit (a fel nem telepítésen kívül), az számomra nem igazán egy biztonságos rendszer látszatát kelti. (Ugye a birka user csak a next-next-finis opciót ismeri, és root-al is lehet szabályozni pár dolgot, de ezt pont nem az előbbi fogja megjátszani.)

Mintha nem is olyan rég lett volna cikk egy érdekes zseblámpafunciós appról, amit a 'biztonságos' play-ről lehetett letölteni... :)

A többi rendszert nem ismerem így azokról nem tudok érdemben nyilatkozni, ám valóban a zárt rendszerekről még ennyit se tudni mit csinálnak a háttérben.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés