- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Három Pixel 9 jött Magyarországra
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Yettel topik
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
Új hozzászólás Aktív témák
-
aphra2
senior tag
Szia, az én idei 2008-ban vett E4-es X2 4200+ os procimon 0723-as szám van, csak egy kis infó az utolsó számsorokhoz.
(ezt a logout-os irásra reagáltam nem tudom miért ide jött, sorry) -
Tom5
addikt
Elb@xtam
Ezekre gondoltam... -
Tom5
addikt
-
oz82
senior tag
3dmark 2006-ban a 2514 alapon sztem jó.
nekem ennyi alapon (a kép linkje már off):[link]
húzva: [link]
2005-ben nem hozott gyorsulást az X2, előtte egy 3000+ Venice-m volt.
Egyenlőre a 2gb-ram -omat várom. Majd azzal tán jobbak lesznek az esélyeim a túlhajtásra.A-data DDR400-asok lesznek kíváncs leszek rájuk.... Esetleg vkinek vélemény ezekről:[link]
-
oz82
senior tag
Fenébe!
A célom az hogy 2600MHz-en hajtsam stabilan a tuningellenes 4200X2-met.
A bajom inkább a lappal van. A 2600-hoz kellen a 236Mhz -es Fsb. De a RAM ezt már nem nagyob bírja, lerántott ídőzítésekkel sem, és a Kama Wing sem segít rajta.
Visszaosztom DDR 333-ra.Így leesik a béka segge alá a frek DDR390-re.
Így emelhetném tovább a procít hogy legalább 440-460között járassam a ramokat.
De elvagyok 2500-is"Írásom információ értékű hírnek minősül"
-
old gray
addikt
A bug az X1900XT-m 2D/3D módjával volt, 3D módba váltás esetén nem kapta meg sem a GPU sem a RAM a szükséges 1,425V ill. 2,025V alapfeszt (1,2V ill 1,8Vot kapott helyette). Persze, hogy fagyott játékok alatt.....
Cooler Master Hyper TX vs. Scythe Ninja (1db Alphacool 12cm-es ventivel) : tegnap történt meg a csere, még mindkét hűtés nálam van.
1-2 eredmény (fejből, mert utálok statisztikát készíteni)
4200+ @:
Hyper TX-el: 11*260=2860MHz max. 1,35V (1,375 valós) fesz.-el. CPU hőm. átlag 63-65 fok körül a max. (néha felugrott 67-68-ra is, de csak pillanatokra)
Scythe Ninja-val: 10*300=3000MHz, 1,45V (1,475-1,48 valós) fesz.el. CPU hőm. átlag 62-63fok körül a max. (néha itt is felszaladt az érték 65-66ra de szintén csak pillanatokra).
Időközben került egy S3 Trio 1MB a gépembe, szóval az általam használt módon (SuperPI 32M + ATT artifact teszt) nem tudtam tesztelni, cask SuperPI 32M-ot néztem, végigment gond nélkül többször is.
Amit észrevettem: 2860MHz felett durván növelnem kellett a fesz.-t, hogy további MHz-eket csikarjak ki és a hyper tx kevésnek bizonyult.
1,5-1,55V belefér meég vajon???
-
HERR Z
veterán
szia
ha a lap tud 310-es FSB-t és a proci behal 10x280-nál akkor az annyit tud, vége, ennyi
javítani a tuningpotenciálon:
-waserkühler
-ehez kupaktalanítás
-esetleg egy kis szilárd carbondájoxájd
Sajnos más ötletem nincs, abit av8 jó lap, mondjuk nagyonnemírtad milyen hűtővel nyomod, de egy cm hyper tx már kb a maxxot hozza léghűtés fronton -
oz82
senior tag
Helló
Jó az írás!
Én sajna egy rosszabb procit fogtam ki. Nekem alapfeszen 2500-nál kb fér óra után hibát dob az Orthos.Ennyin még OK [link]
Nem tom lehet hogy az alaplappal van vmi gebasz, mert 2600 felett tök mind 1 hogy mekkora feszt adok neki. Ráengedhetem a max 1.75V-ot amit a lap tud, akkor is azonnal hibát dob az orthos. Max 236Mhz-es Fsb. Memek, HT visszaosztva, 11x-es szorzóval.
10x-es szorzóval ~2800-at tud, mehetnék lejjeb is a szorzóval, de 310Mhz-felett megadja magát a lap.Tehát egy nem éppen tuningbarát procit fogtam ki
!
Esetleg tudsz vmi-t amivel javítani lehetne a tuningpotenciálon ?
-
siriq
őstag
Jo a teszt, mar mint amit olvastam. Nalam a linkelt kepek egyszeruen nem akarnak bejonni. Kondolom a kepfeltoltes.hu van hasznalva. Az meg sajnos igen vacak. Latom a kepek kb 10%-t aztan ennyi. A PH!-s kepek azok jok.
-
Zsoo80
tag
Remélem a Phenom is legalább ennyire húzható lesz mint ezek a kis x2-esek! De az se baj, ha jobban......
-
Geller72
veterán
Gratula a cikkhez.
Geller
(Holmik nem jöttek..bizti, az ünnep miatt) -
GuMipOkE
senior tag
Nagyon zsír cikk lett ez!
-
Speeedfire
félisten
elképesztő milyen eredményeket értél el ezzel a procival!
-
chokeee
aktív tag
mi az a HTPC?
-
villamos
őstag
Esetleg annyival jobb lehet az új proc, hogy jobban húzható, mint a régebbi. Tényleg bírja alapfeszen a 2600 -at, (csak a memória meg antituning darab, igaz 220 -as FSB-t még bír, de 230 nál már vissza kell osztani...)
Az UT3 demo már a régi procival sem megy, bejön az intro (villámgyorsan) majd a pálya kiválasztása után teljes sötétség. Egyetlen alkalommal elindult, azután már nem.
Tényleg itt az ideje egy XP reinstallnak...
Vagy próbáljam meg futtatni a másik partición lévő Vista alatt? Mondjuk ezt még nem próbáltam... -
villamos
őstag
Hátizé...
Nem igen tudom, hogy miféle progikkal kellene tesztelni, másrészt ahhoz hogy össze tudjam hasonlítani a régivel, vissza kellene rakni a tesztek erejéig. Ugyan régebben nézegettem, hogy miket tud a masina, de a tesztek eredménye nem maradt meg.
Az UT3 valószínüleg jobban menne az új procival, mint a régivel mivel használja a több magot, de sajnos valamilyen rejtélyes oknál fogva nem indul el...Újratelepítés sem segít.
-
NovaBlue
aktív tag
válasz
spirit007 #109 üzenetére
Hy
én is nemrég álltam át (1-2 hete) egy X2 4200+ os procira 3200+@3800+ után teljesitményben hattalmas különbségek vannak a win boot-tól kezdve mindenhol.
Játékok hattalmas lendületet kaptak tőle sok sok játék ami az egymagosomon szaggatott vagy akadozott laggolt.. ezen meg se rezzent se alap se emelt óraelek mellett(3-3.2GHz).
Itt jegyezném meg h kicsit érdekesnek találtam mikor a procitt szereltem be és nézem mikori gyártás erre rá van irva h 2001 hát mondom miezzz már?Lehet én néztem be de biztos h 2001 van ráirva vagy az nem a gyártásiHát de biztos nem mert akkor még egy 733-as cerkával rugtam.Akkor miaz?
-
spirit007
senior tag
mcroberto & villamos !
Majd egy "objektív" értékelést csinálhatnátok , pár nap használat után
Mennyivel gyosult a rendszer, programok , játékok stb ...a 3700/3500-hoz képest . -
villamos
őstag
Behelyeztem az új processzort a gépbe. Nem észleltem eddig anomáliát, szépen megy. A Xp egyből felismerte, és telepítette hozzá a drivert. A 3.7 -es biost sem kellett frissíteni. Az MSI Core center 42 fokosnak mondja a processzort a gyári hűtő használatával.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
villamos #103 üzenetére
Fel kell telepíteni az AMD dual core optimizert, hogy a két mag időzítés beli eltérése ki legyen iktatva... [link]
2 éves win? Az már szépen betud lassúlni... Bár ismerősömék gépén már legalább 4 éve fut az XP, igaz kb. 4 x hoztam vissza a halálból, mert pl. megpróbáltak egymásratelepíteni 3 tűzfalat, és 2 virkert...
Újrarakni természetessen nem kell a wint. Esetenként még aztis kibírja, ha procit, lapot, meg mindent cserél az ember. (mikor celeronról váltottam Athlonra, csak a chipset maradt VIA-s, a win tökéletessen ment...)
-
villamos
őstag
Jelenleg az asztalomon pihen egy ilyen 4200+ -os dög. Hamarosan beépítem a gépembe. Azonban mielőtt beépíteném néhány dolgot szeretnék megtudni, hogy ne érjenek meglepetések.
1. Megfelelő e a hűtésére a régi gyári hűtő, amit az AMD a 3500 mellé csomagolt?
2. Ha csak fogom, és kiveszem a régit, beteszem az újat, a két éve telepített XP nem fog anyázni miatta? Vagy muszály lesz újratelepíteni?
3. Az alaplapom adataimnál látható. Feltegyem rá az elérhető legújabb Bios verziót, (3.A) vagy a régivel is menni fog a dolog (ha jól emlékszem 3.5 vagy talán 3.8 van jelenleg...) A deszka honlapja minden procihoz a 3.A -t írja, a régiekhez is... -
Daneeka
senior tag
Jelenleg egy 3000+ Barcim van. Elsősorban videoszerksztés, renderelés miatt vennék egy 2 magos procit. 4000+ körüli X2 -vel mekkora teljesítménykülöbséget, gyorsulást tapasztalnék?
-
t1
veterán
Jó írás lett
Ezek után főlen nem váltok rendszert.. -
Zsoo80
tag
1ébként én azt mondom, hogyha az amdnek lenne esze akkor ez a két proci helyett inkább gyártana 5600+ - 6000+ körüli s939 procit és még drágábban is lehetne edni mint ezeket és szerintem iszonyat mennyiséget ellehetne adni belőle....
és sok s939 tulaj imába foglalná a nevüket!
Nemhiszem, hogy az am2 platformtól eltántorittana bárkit is, mert szerintem akinek ilyenje van úgyis a phenomot várja pci-e 2.0 és ddr3al úgy mint én is. Addig meg bőven jó a s939, max kicsit húzgáljuk!
Am2 az meg azthiszem 1az1ben kimarad..... -
A fogyasztáshoz annyit, hogy amint az már számtalan helyen leírásra került, a disszipáció a frekvenciával egyenes arányban, a feszültségtől négyzetesen függ. Jelenleg a procim 800 MHz-en és 0,85 V-on megy, ami az eredeti fogyasztás (1800 MHz, 1,45 V) alig 15%-a, a mag 29 fokos. RMClock.
-
-
NovaBlue
aktív tag
hy én a hejedben nem adnék neki több feszt mert lehet vagy túlmelegszik!
Az én 4200-esem max 3150 en volt stabil de akkor is csak +6.6% ot adtam neki most nemtom pontosan mennyi is az de akkor már fűtött rendesen és nem volt neki elég az én kis TX2 esem uh sztem nem ér meg annyit h elszáljon de majd ir valaki nálam kompetensebb me rt én nem vagyok ezekben biztos de sztem nem éri meg, én is csak 2.6 on használom itt még nem kel +fesz és nem is melegszik annyira, ha meg kell majd 3 giga akkor majd adok neki vagy cserélek mert ha valaminek már 3 gigás X2 es kellene akor inkább core2duo de addigra már kijönnjek az ujj AMD uh AMD POWAAAAAAAA -
Zsoo80
tag
Grat a teszthez brutálisan jó lett!
Kérdés!
most vettem én is 4200 X2-es procót.
Most 2809 ( 11x255.4) Mhzen hajtom, de 1.475V kell neki adnom, hogy végig jó legyen Ortossal.
HA már picit lejjebb veszem 1.462 (vagy vmi ilyesmi kb) akkor pár perc után már ortohos (mind2 esetben 8as prio) hibát jelez.
Nem sok neki ez a 1.475 volt, ha ezen fogom járatni?
(konfigom a nevem alatt)
Esetleg ha fejljebb akarom még húzni mennyit adhatok neki max (a bios 1.55ig állítható )? -
villamos
őstag
upsz
-
villamos
őstag
Jóvanna! Csak próbáltam valami logikus magyarázatot találni erre a szokatlan akcióra, a gyár részirül.
Hétfőn körülnézek, és megpróbálok szerezni egy 4200+ meglátjuk mit lehet majd kihozni belőle... -
DoubleD
aktív tag
Jó írás, segít pozícionálni a szerzeményeket.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Véleményem szerint nem lehet visszamaradt készlet, mert nem egyeznek meg a magok a korában legyártott Toledó magokkal. Az órajeles kérdésedre meg azt tudom mondani, hogy egy adott szériában mindig az alacsonyabb órajelen menő procik között van több működő példány, ergo több a nyereség. Aki meg megtudná venni a magas órajelű X2-őt, az már valószínüleg nem egy egymagos 3000+ -al tolja az ipart...
-
tottiboy
tag
Nagyonjókis irás
mellesleg énis egy Herr Z féle 3800+ot/2000mhz/ hajtok 5400+on /2800mhz/ 1,43volt mellett. -
Pont 939->AM2 cserén vagyok, de félvle...
Lehet nem éri meg vesződni!
-
spirit007
senior tag
Egy ideig porosodtak valami raktárban, majd valaki felfedezte őket, és ha már ott voltak, úgy döntöttek hogy értékesítik őket
jaja , az évszázadok pora
... meg 386-os ... hehe
Nem tom' mért , de ilyen dumáktól ez jut eszembe :
[I] Kb. ált. 1-2. osztály! Új helyre költözés pincében nagy láda találás tele jobbnál jobb kvarcórákkal! Tv-s, játékos óra! Nagybátyámnak olyan kvarcóra levés, amiből gombnyomásra boksz-kesztyű kijövés --> támadó hatástalanítás! Többiek irigykedés, ill. kétkedés!!! De rögtön erre vmi nagyobb hazugság mondás!
ases.faltam.hu [/I]
-
törölt tag
Nem csak a pénz oldaláról lehet megközelíteni ezt. Az AMD számára a mostani helyzetében különösen fontos hogy minnél több procit adjanak el, vagyis minnél több vásárló ismerje meg egyátalán az AMD márkanevet. Főleg kell ez most a Phenom megjelenése előtt. Sokan azt sem tudják mi az az AMD, az emberek háromnegyedének ha a számítógépet említed, csak az Intel márkanév jut eszébe. Tehnológia, foglalat, raktárkészlet, újragyártás, vagy meglévő betokozása ide vagy oda, az AMD-nek csak jót tehet az hogy ha minnél több termékét adja el, a lehető legszélesebb körben. Bukóban mostmár biztos nem szállnának ki a 939 bizniszből, egy bejáratott technológia, bevált gyártósor, ha újragyártanak. Ha meg azt adják el ami rajtuk maradt, akkor ugyan buknak rajta, de még minnél jobb hogy eladják az egészet, mintha rajtuk rohadna meg...
-
villamos
őstag
Ez az újragyártás duma nekem egy kicsit azért bűzlik.
Véleményem szerint ugyanis ennek nem lenne sok értelme. Nem látom benne a logikát. Ez olyan mintha monduk az Intel azt mondaná, hogy elkezdi újra gyártani a 386-osokat, mert hírtelen igény merült fel rájuk. Persze ez képtelenség. Itt valami más lehet a háttérben. Miért pont ezt a két típust szemelte ki vajon az AMD? Hiszen ezek messze nem a leggyorsabb példányok, (mármint gyárilag) vannak magasabb órajelen működő darabok is.
A nagy pénz nem abban van, hogy kispisti megvesz otthonra a gépébe egy procit. A pénz a szerverpiacon van, a szerverprocikért lehet bezsebelni sok pénzt.Hasonlóan zsíros terület még a különféle márkás számítógépek piaca is. Hiszen egy Dellnek, egy HP-nek, vagy egy másik cégnek előre meghatározott konfigjai vannak, amelyeket nagy tömegben dobnak össze, és ezekhez rengeteg procira van szükség, ergo sok sok procit kell legyártani, amelyen némi haszon is csurran-cseppen.
Lehetségesnek tartom, hogy valamiért megmaradt egy nagyobb raktárkészlet a cég nyakán, és most ezt kiszórja még útoljára.Lehet hogy mondjuk a Dell, vagy egy másik nagyobb cég megrendelt egy nagyobb mennyiséget ezekből a chipekből, és az AMD legyártotta hozzá a waffereket, de valamiért visszamondták a rendelést
,az is lehet hogy nem is lettek betokozva. Egy ideig porosodtak valami raktárban, majd valaki felfedezte őket, és ha már ott voltak, úgy döntöttek hogy értékesítik őket. A buta gyártónak nem kell? Akkor majd megveszik őket a fanok!
Ha más nem, legalább a gyártási költségük megtérülhet.
Jó kis procik ezek, az én gépem meg 939 -es, ami most van benne az nem egy durranás, valószínüleg én is benevezek egy ilyenre.
-
törölt tag
CPT.Pirk fórumtárssal egyetértve szerintem is korrekt dolog volt az AMD részéről az újragyártás. Természetes hogy azért tették amúgy hogy a profit ezzel is nőljön, de a vásárlók akik elégedettek lesznek ebben a szegmensben is, nem ezt fogják nézni. Így aki szeretne kétmagosra váltani még most akár, de nincs elég pénze, nem kell alaplappal és memóriával együtt cserélnie, hanem elég processzort. Bár a választék nem valami nagy, de akkor is van... Aki meg erősebb X2-őt szeretne, az meg akkor abból a pénzből lehet hogy nem am2-őt vesz (kivéve ha nem nagyon márkahű, ill. nem ért a tuninghoz), hanem akkor már átáll a kékekhez (és jól pofára esik a végén ha a Phenom alázni fog a piacon...
).
Én a magam részéről az óriás pénzszűkében szintén nemrég váltottam, de nagyon elégedett vagyok azzal a teljesítménnyel amit így kaptam, főleg az új játékokban, egyszerűen össze sem lehet hasonlítani...
-
bozont
veterán
Mennyibe fájna, ha a mostani procimat egy tuningosabb darabra cserélném? Mondjuk olyanra ami viszi legalább a 2800Mhz-t.
-
törölt tag
Nagyon kiváló a cikk, olyan rég olvastam már zsíros kis procitesztet! Gratulálok hozzá!
Speed(R) (#41)
Szerintem ez reklámnak nem az igazi mert aki először olvassa a cikket, értékesítésről nem olvashat benne (vagyis de, az AMD részéről...), aki még a hozzászólásokat is elolvassa, szintén nem talál eladásra utalást (legalábbis ami az eddigieket illeti), aki pedig ismeri HERR Z-t, annak pedig már nem kell reklámozni...
-
Papabear195
tag
Gratulálok!
Nagyon jó kis teszt! -
Cefet
aktív tag
Gratula a cikkhez!
Az AMD meg bekaphatja, de tövig! Nekem egy "zsír" 939-es gépem volt, de nem tudtam bele olcsón, jó procit venni. Core2-re fejlesztettem (E6750), amit persze nem bántam meg, de egy ilyen procival még "elvegetáltam" volna 1-2 évig. Főleg úgy, hogy jó videó karikat is lehet még kapni AGP-slotba...
No mindegy, jól tette az AMD, csak előbb kellett volna.El vagyok borulva. Már ez is PCI-e -s volt...
-
oz82
senior tag
Helló
nincs 1 hónapja hogy van 1 ilyen procim (4200+ S939). Csak jó véleménem van vele kapcsolatban.
Alapon:[link]A problémám a tuningban van, lehet hogy egy rosszab példányt fogtam ki, vagy az alaplapom, tápom nem bírja (Abit AV8, FSP 350PNF) vagy egyéb más hardverelem. 244Mhz-ig(2680Mhz) tudom emelni a külső órajelet Mem visszaosztva 333-re, ekkor a mem még csak 416MHZen ketyeg, Ht szorzó 4-en.
Itt még atom stabíl. 245-nél mintha egy fal lenne a post-oláson sem jut túl!
Van ötleted hogy mivel próbálkozzak. A régi procim (A64 3000+) elfutott 292Mzh külső órajellel is, olyan 2600 környékén. Úgy hogy sztem az alaplap ok.köszi.
-
PartyShan
aktív tag
Hali!
Nagyon jó lett a teszt.Grat.
Lehet egy kicsit off de ha lehet itt megkérdezem.
Nekem van egy Windsor magos 3800+ x2-m és az istenért sem akar 2350Mhz fölé menni. ezen stabil csak. Egy CM Hyper TX hűtő van rajta. Az a kérdésem hogy mitől lehet ez? Másnál olvastam hogy viszi neki a 2600-at is. A proci egy MSI K9NU Neo-V (MS-7270) alaplapban van és 667Mhz-es ramok vannak mellette. Arra tippelek hogy a ramok nem bírják már és esetleg ezért nem megy tovább a proci. Aki tud valami ötletet szívesen várom.
Előe is köszi -
HERR Z
veterán
Az észrevételeket/helyesírási hibákat javítottam thx mindenkitől, ill kiegészítettem még egy picit, főleg az alulfeszelős részt
-
opr
nagyúr
ui.: egyébként
Nemkevés munka van benne, és hasznos is az írás, grat és kössz.
bocs, hogy kettőben ment -
opr
nagyúr
Nem kötekedés, inkább egy kis javítás:
a memóriasebesség-tesztnél van ez: "Jól látható hogy szépen exponenciálisan nő a teljesítmény az órajellel."
Nem lineáris gyorsulást akartál írni? Ez elég messze van az exponenciálistól
Tudom, hogy ez a kákán csomót keresés, de szakmai ártalom, böki a szemem nagyon -
NovaBlue
aktív tag
LE A KALAPPALNAGYON JÓ TESZT
HERR-Z az HERR-Z
-
kavicssli
addikt
-
Prosector
addikt
Hiánypótló írás ! Ahogy leszűrtem én vhol E6300-E6320 környékén lehetek (tuningolva).
Valószínüleg simán kihagyom az AM2-őt.
Haverom AM2-es vasát nyüstöltem 1 hónapig(szintén 3800+),de nem éreztem ,h gyorsabb lenne,mint az enyém.
-
Overlocker
veterán
szép munka
Most nézem mennyi írásod van..meglesem őket
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Szerintem meg ezek az X2-ők elegek lesznek addig, amíg AMD kihozza elérhető áron az új generációt...
Mert ezek nélkül max használtan lehetett volna X2-őt venni, ha meg nagyon válltani kell, akkor esetleg AM2, ami hát nem a leg jobb befektetés 939-ről, vagy intelre váltás... Lényeg hogy ramot, lapot, procit tuti cserélni kelett volna. így még vígan elvagyunk a DDR memóriákkal...
-
Kloden
senior tag
Szerintem nem korrektségből dobta piacra ezeket a procikat, szimplán pénzhez akar jutni, tekintve hogy sokan nem váltottak platformot mivel fölösleges pénzkidobásnak érzik. Ezért újra áruba bocsájtja az X2-eseket a régi lapokhoz, (ezáltal olyanok is fejlesztenek akik nem akartak feltétlenül) de ezzel csak kis időt nyernek a felhasználók, mivel nemsokára kijön a Phenom, ami jóval nagyobb teljesítményt ígér tehát a szerencsétlen user újfent elavultnak érzi majd a gépét.
A cikk remek egyébként, grat! -
villamos
őstag
Beáldozzak 20k -t egy ilyen 4200+ -os dögre? Megéri? Mennyivel jobb mint az egymagos 3500+ -om?
-
BaLee
addikt
Nagyon korrekt lépés az AMD részéről. Mikor megvettem az s939-es alaplapomat két éve pár hétre rá jött az s940 majd nem sokkal később az AM2. Már éppen a cserén gondolkodtam amikor megláttam, hogy megjelentek az árlistákon a 3800+ és 4200+ X2 példányok.
Vettem is egy 4200+os példányt és nagyon szépen megdobta a teljesítményt. Így a gépfejlesztés kitolható még minimum 1 évig, ennyit megért.Ja és korrekt a cikk! Biztos lesz olyan aki nem is tudott erről a dologról és megspórol egy felesleges gépfejlesztést.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Sima A64-et win alól tudtam szabályozni a CPUID progival, a szorzót állítani tudja, az tökéletessen működik, a progi feszt is tud állítani, de nálam minden esetben fagyi van olyankor, gondolom ez erőssen alaplapfüggő dolog.
Alulfeszelés mellé érdekes lehet még a "C2 disable", vagyis hogy lekapcsolja az adatbuszt, mikor az éppen nincs használatban, ez elég drasztikussan tudja csökkenteni a hőmérsékleteket (akár több mint 10 fok minusz), mikor az ember nem játszik. (játékot nem befolyásolja) Ezt értelmesebb alaplapokban bios-ban lehet kapcsolni, a többiben külső progi kell hozzá, mint pl. a "Central Brain Identifier". <- hasznos dolog, socket-A óta használom...HERR Z: köszi, akkor tényleg jó vételnek tűnnek. Hamarossan veszek is egyet.
-
old gray
addikt
Nos a teszt átfogó és alapos, DE: hol vannak a valós alkalmazások? Csupa szintetikus teszt.... Tudod miért említem, a tőled kapott s939 X2 4200+ proci szintetikus tesztekben szépen megy az általad garantált 2900MHz-n (még magasabb órajeleken is), DE játékokban (pl UT3 demo) folymatosan fagy, ill. restartol a gép. Csak 2805MHz stabil.
Ha veszek egy cpu-t nem Orthossal meg benchmarkokkal akarok játszani hanem rendes játékokkal, ott legyen stabil az a pretested cpu......
-
tgabi333
aktív tag
bocsi, még egy apróság:
...el tudott érni a proci egy 21 fokos szobában és egy egyáltalán nem szellőző házban.
-
lapa
veterán
alulfeszelés témában fontosnak tartanám a dinamikus szabályozás lehetőségét (magyarán win alól terheléstől függően, nem BIOS hekkeléssel). ezzel kapcsolatban van valamilyen tapasztalat? hasznos cikk btw.
-
Ste
addikt
pont ezért nem emlékszik rá senki
"fű alatt" közölték a híreketmég az jutott eszembe, hogy nálam alapfeszen (1,35V) 2700en a korábbi X2-m egy Xp-120 alatt 37 fokos volt, igaz a venti 1200-1400-en forgott (hangja nem volt sok)
tehát annyira nem vészesek fűtés terén (persze a plusz fesz tud rajta dobni) -
Speed®
titán
A San Diego 3700+ árát honnan szedted?
Súlyos.
Felejtsd is el egyébként, az alaplapod X2 procikat is kezel természetesen.
Az írásban is szereplő 4200+ X2őt megvéve jó darabig bebiztosítod magad.
Tuningban ha szerencséd van, 2.9GHzet meglépi könnyedén.
(ha nem vagy szerencsés alkat, beszélj a cikk írójával)
HERR Z
Ez ügyes reklámRemek leírás/hír, furcsa, hogy Ph! nem cikkezett erről
-
Frenky
csendes tag
Hi!
Nagyon jó topic, én is épp mostanában szeretném kicsit ápdételni a gépem.
[link]ASUS A8R-MVP
Jelenleg ez az alaplapom van: ASUS A8R-MVP + AMD Athlon 64 3200+ Socket 939
2×512RAM Kingmax + szokáso dolgok.
Az alaplapba elvileg 3 procifajta mehet, a gyártó oldalát nézve.
Akkor most melyiket érdemes beletenni, hogy érezhető teljesítmény növekedést érjek el?
A depo-n láttam ezt: AMD Athlon 64 X2 4200+ Socket 939, Dual-Core, OEM 15.599 Ft
Vagy csak ez jó bele: AMD Athlon 64 3700+ Socket 939, San Diego mag, 25.319 Ft
HELP! & bye.
Frenky -
venember83
nagyúr
Hmm, szep atfogo teszt, gratulalok hozza
-
JanR
addikt
-
kovy79
őstag
válasz
Krugszvele #30 üzenetére
Vajon hogy Kazinczy?
A te 10 hozzászólásod összesen nincs annyi, mint ennek a cikknek a negyede.HERR Z: grat a cikkhez, nem semmi meló lehetett összevagdosni.
-
HERR Z
veterán
Mod: mégegy kérdés. Ezekben a procikban a plusz cache-t hogy iktatják ki? Csak a proci nem látja őket, vagy tápot sem kapnak a procin bellül? (azaz arra vagyok kíváncsi, hogy kevésbé fűttenek -e..)
tápot se kapnak tudtommal, ergo nem is fűtenek
volt valódi Toledo-m na az kazán volt a javából -
HERR Z
veterán
Képek korrigálva, x2 4200+@2200MHz DDR500 eredményekkel bővítve
helyesítási hibáknak nekiesek
jah, találtam egy CF-es 3dmark képet onnan van a 3700+@3100 eredménye -
Krugszvele
senior tag
Nagyon részletes teszt! A helyesírási hibák ki lesznek valamikor javítva? Vagy hogy kerültek bele?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Nah, végre egy jó hír. Jó látni, hogy AMD-nek eszébe jutott a kispénzü júzer (magamra is gondolok, a DFI lapomat leárazáskor vettem)
Nálunk 14K kiskerben a 3800+ X2, és 16K a 4200+ X2, nemtudom melyiket válasszam tuningra... (260-as FSB-hez kellene valami...)
Az írás meg tetszett, a grafikonok elsőre picit félrevezetőek, de aki a számokat is olvassa, az rájön mi a tuti...
A végével pedig különössen egyet értek.Mod: mégegy kérdés. Ezekben a procikban a plusz cache-t hogy iktatják ki? Csak a proci nem látja őket, vagy tápot sem kapnak a procin bellül? (azaz arra vagyok kíváncsi, hogy kevésbé fűttenek -e..)
-
phoenix56
tag
Én is kihuzom még egy ideig a tuningolt X-kettessel, amit a nagyon korrekt HERR Z kollégától vettem.
-
HERR Z
veterán
most megcsináltam az alapórajeles 4200+ méréseket, gyorsan összehozom a kisebb táblázatokat excelbe és ápgrédelem a cikket
-
Tom5
addikt
Gratula! Nagyon szép és minden igényt kimerítő írás!!!!Az AMD-nek meg hatalmas GRATULA,hogy nemhagyja cserben a S939-es foglalatot!!!Nekem is DFI lanparty és X2 3800+ as procim van,alapfeszen szépen megy 2600mhz-en.Most szeretnék majd én is ilyen memóriákat venni (by Hammon
) nagyon remélem ,hogy ilyen szépen muzsikálnak majd ebben a lapban is!!! Ha meg esetleg elviszik a procim akkor megkereslek egy übertuning 4200+-os ért...
-
HERR Z
veterán
válasz
mcroberto #21 üzenetére
biosba ahol a feszt lehet állítanod, ott nem emeled a feszt hanem csökkented
asusba tudtommal 0.8V-tól 1.55V-ig állítasz be azt amit akarsz, ott lőjj be magadnak kezdésnek 1.2V-ot és azt csökkensd lefelé ha meggyőződtél orthosszal hogy stabil(1.075V-on stabil volt az orthos csak mikor közbe nyomtattam akkor dobta be az agyhalált......szal az se 100%)
-
HERR Z
veterán
-
Degradator
tag
grat az íráshoz!
-
mcroberto
tag
Hy. Grat a cikkhez. Pont ma rendeltem egy 4200+ X2 őt.1 év garival megáll 20K-ban (nekem) OEM. Kiváncsi leszek milyen eresztés lesz.
Ezt az alul feszezést nem lehet máshogy megcsinálni? Csak drótozással? ASUS A8N32-SLI deluxom van.
-
Ste
addikt
üdv,
tényleg jó kis cikk
1 helyesírási hibát leltem benne (laboron ezért már kirakhattak volna):
"A tesztet, mármint hogy meréi-e tuningolni" - megéri lett volna, ha jól sejtemugyanakkor említést érdemel, hogy hozza egy 6700 ponteredményét, de egy 4300-4400 is majd 70-80%-an tuningolható alapfeszen.
Ettől függetlenül ez nem csorbít a procik értékén. Szerettem nagyon a 939es rendszerem, de jó hír, hogy életképes marad a platform.
-
tzimash
őstag
grat! jó cikk, sok meló van benne.
lehet megint bizniszelünk egyet -
golyani
őstag
tetszik.
árakról nme lesz vmi info? lehet kerítek egy ilyent karácsonyra. a Vapochill micro sztem elég lesz rá -
spirit007
senior tag
Kettő dolog :
1. az általad készített oszlop diagrammok khmm ... finoman szólva félrevezetőek ... mivel "optikailag" azt sugallják , hogy 2800 -> 3100 ra húzva dupla sebesség érhető el .
Persze , ha teljes hosszban készíted akkor nem annyira látványos
Szóval , ha nem írod az egyik postban , hogy jegyzőkönyveket (is) írsz , akkor esküdni mertem volna , hogy PR -es vagy2 . Viszonyítás képp egy egy magos pl. 3700-as Sandi vagy 3500 Venice procit is jó lenne bevenni a listába (főként tuningolva) hogy legyen viszonyítási alap azoknak akik több mint kétszeres árért akarnak(nának) venni mondjuk egy X2 4200-ast .
-
Szinvonalas cikk lett.
-
tgabi333
aktív tag
Szia
tetszik a cikk alapos, egy megjegyzésem azért lenne hozzá: a grafikonok (fehér alapon kék téglalapok, jobbra növekednek) nem arányosak?
-
jerry311
nagyúr
Ja, érdekes lépés volt, mondjuk szerintem nem kellett volna ledögleszteni az S939-et annakidején...
Szvsz, akinek S939-es PCI-E-s lapja van, az inkább vesz egy új procit, mint hogy váltson lapot+ramot+procit. Főleg úgy, hogy tudja, az AM2 csak a DDR2 támogatással jobb. A DDR2 meg... -
Thrawn
félisten
Jó cikk, jó procik mi kell még?
Olvastam egy burn-in módszerről aminek az a lényege, hogy meg kell keresni a legkisebb feszt amivel még nem hibázik a proci, majd hosszú 'bejáratás' után szép fokozatosan növelni kell az 'FSB'-t. Egy idő után persze feszt is kell majd növelni. Állítólag dob valamennyit a proci maximális tuningján ha valakinek van kedve végigjátszani ezt a mókát. Tudsz róla valamit?
-
A hivatalos árlistákon nem rendelhető processzorok nagyjából igazodnak az AM2 árához
Hoool? Ami árlistákat én látok, ott annyiért kapni egy S939 X2 3700+-t, mint egy AM2-es X2 5200+-t. (Már úgy értem, a te boltodon kívül.
)
A cikkhez különben grat.
-
craine12
tag
Ez nem semmi, rengeteg munkád van ebben az írásban. Amiért külön
, az az alulfeszelős rész, ilyenre ritkán térnek ki.
szükség
-
rzoli
senior tag
Üdv
Elég egyértelmű lépés az AMD részéről, a kispénzű vásárlókat veszik célba, akiknek nincs pénzük mindent egyszerre lecserélni. Ha nem a bartonos rendszerem hal meg pár hete, hanem mondjuk egy 939-es, akkor nem cseréltem volna mindent, hanem könnyen, "fejleszthettem" volna.
Egyébként az új 5200+ nagyon hasííííííííííít...
bye
Z -
HERR Z
veterán
ha valakinek van ötlete szóljon, szivesen tesztelek még mással is
jah prociképet majd holnap teszek még fel....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RTX3070 8GB ZALMAN S2 TG Enermax 750W
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen,
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged