Hirdetés
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- MIUI / HyperOS topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Megint Samsung-gyártott Snapdragonról pletykálnak
- iPhone topik
- Két új Poco C-széria mobil érkezett
- Honor Magic 8 Pro Air a neve, január 19-én mutatják be
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sztbeni
őstag
nem, Zala megyei vagyok

annyira nem értek, csak mivel többször jártam arra, ennyit megjegyeztem. Meg ilyen dolokat külön megtanultam, mert megyek idén és szeretnék kártyát venni.
Azt, hogy árul-e jelenleg a Cosmote CDMA telót, azt nem tudom. Modemet árul, az biztos. De a Zapp árult, és tudtommal fennt is vannak még a telók az oldalukon. zapp.ro
Van még pár CDMA szolgáltató Európában főleg Csehországban, Moldovában és Oroszországban elterjedet.
Csehország: ufon.cz
Moldova: unite.md
Orosz: fejből nem tudom, de ha kell megkeresem -
Sztbeni
őstag
pedig nagyon nem. Az usa ezen a téren eléggé el van maradva. Sok helyen gsm is csak a városokban van. Az iPhone megjelenéséig meg nem is nagyon volt elterjedve a mobilnet. Nem véletlen, hogy az első iPhone csak 2G-t tudott. Pedig akkoriban (2007) itthon már elég jó 3G lefedettség volt.
CDMA létezik Európában is, bár nem túl elterjedt. Romániában pl. a Zapp szolgáltatott, jó is volt egy ideig, 2005-2006 körül jóval gyorsabb volt a 3G-nél, de utána lemaradt. Azóta megvette a Cosmote, mert önállóan már nem voltak nyereségesek. Jelenleg az országban jobb a 3G lefedettség, mint a CDMA.
-
Totheground
addikt
válasz
üzenetére
Nekem igazából a mobilnet miatt kell (azonnali mailek, calendar sync, csatolmányok etc) abból meg a roaming ritkán olcsó, beszélgetésre úgyis más megoldás van.
A simet viszem magammal, cserélgetem, elhagyom, összekeverem (csak példa, nem szoktam), etc, tehát ennyiben több. A szolgáltatót meg nem én zaklatom(nám), van, aki elintézi
-
törölt tag
válasz
Totheground
üzenetére
Miben adna többet az, hogy nem cserélned kell a simet, hanem a két szogláltatót zaklatni?
Automatikus váltás midnen esetben ok, ha ne adj isten olcsóbb a roaming, mint a belföldi hívás? -
Totheground
addikt
Tízezer évekig jó volt meztelenül/állatbőrben járni, minek a ruha...
@Kopi31415
Azt kérdezted, hogy miben adna többet, nem azt, hogy hogyan lehet ideálisan megvalósítani.

Egyébként udid/egyedi azonosító alapján lehetne a készüléket regisztrálni egy hálózatban, és utána bármikor kapcsolódik, azt a "virtuális simet" használja, ami ahhoz a hálózathoz tartozik. Vagy valahogy máshogy. -
Sztbeni
őstag
Én csak azt az egyet nem értem, hogy miért kell most ezt a sok faszságot kitalálni, amikor közel 20 évig jó volt mindenkinek a sima SIM kártya.

-
törölt tag
válasz
Totheground
üzenetére
Cserébe hol kéne s melyi kszogláltatót zaklatnod minden egyes alkalommal, hogy cseréljen? A feledékenységen a szolgáltatói bejelentés nem változtat, csak akkor ha több késüzlék, több sim és cserebere, akkor több szolgáltatónál kell nyavajognod, hogy regisztrálják újra. Ami mondjuk egy reptéri késö járatra várakozásnál, több országon átutazva bizony nem biztos, hogy jobb megoldás, meg kényelmesebb,mint fél perc alatt kicserélni két simet.
-
és ha csak "virtuális sim" cserénél kellene megadni nem minden bekapcsoláskor? és egy telefon több virtuális simet is tudna kezelni, ezeket el lehetne nevezni és bekapcsoláskor lehet másikat választani (mint pl az f8 win startnál ...) és alapból a legutoljára használtat töltené be?
-
törölt tag
Nem érted az összefüggést, de szemforgató sámlit értesz pakolgatni...
Ott az összefüggés, hogy milyen gyakran kell egyik, avagy másik tevékenységet megcsinálnia, így mennyire képes egy idösebb ember megtanulni.
fentebb egyébként írtam rá cáfolatot, miért nem jobb midnenkinek a bejelentkezösdi. Vagyis kinyilatkoztatásod elött illett volna végigolvasni a topikot.
#57 Totheground: most milyen fejlesztésre gondolsz? Nanosim, vagy simmentes élet? Miben is ad többletet a felhasználónak bármelyik is a mostani viszonyokhoz mérten?
-
Totheground
addikt
Egyébként meg nem lehet mindenféle fejlesztést/elölrelépést visszafogni azért, mert páran sík hülyék hozzá. Az ilyen vagy ne használjon valamit, vagy kérjen segítséget, vagy tanulja meg.
Én pl anno az agyamat eldobtam, amikor először bejöttek a Combino-k, és ki kellett kapcsolni az egyedi ajtónyitást, mert az embereknek 1-2 évig tartott megtanulni azt, ami egy átlagos képességekkel megáldott cerkófmajomnak ~10 perc (akarsz valamit? Nyomd meg azt a cseszett nagy, világító gombot. Az ajtónyitást félrevezetésként írtuk rá, nem arra van.). -
törölt tag
válasz
Totheground
üzenetére
Nyugdíjasnak jellemzően nem a boltban kell ezt intézni, hanem az ifjabb generációk adják nekik a levedlett saját készülékeket.
-
Sztbeni
őstag
nagyon hasznos a SIM, például ha van külföldi kártyád. Sokkal egszerűbb, mint a programozott.
A CDMA-val meg nem érdemes foglalkozni, a 3G-hez képest egy elég fejletlen technológia. Ott van értelme, ahol nincs megfelelő 3G lefedettség (pl. USA). A kompatibilitásról nem is beszélve. Európában már évekkel ezelőtt elvesztette a létjogosultságát
-
törölt tag
Én örülök a simnek, hogy létezik. Két készüléket használok, eltérö országokbeli sim kártyákkal, az okosabbat elég könnyen tudom az adott országban roamingmentes számmal használni. ugyanez smda-val irtó nagy szopás lenne utazásonkénti átvariálással.
Apropó, Casio Commando fut európai közegben simmel, vagy full usa only cucc?
-
Totheground
addikt
-
Fkris
őstag
Mókusvakítás

Már rég CDMA hálózatok kellenének, mivel MINDEN és MINDENKI a felhőben van, oda igyekszik(HTC-k, Samsungok, SkyDrive, iCloud, stb..), szóval nemértem az egész mizériát.Mi hazsna van egy szolgáltaónak aból, ha van egy őt szimbolizáló körömnyi kártyád?Nem azt mutogatom a hevroknak/nem átlátszó a készüléksem...
-
törölt tag
Ha feltöltökártyáról elöfizetésre váltasz, akkor is kellhet kártyát cserélned. Legalábbis vagy öt éve nekem kellett. S semmi nem veszett el, ugyanazon a számon voltam elérhetö utána is.
Jelenleg sim-micro-sim vágó valami öt euró egy német csomagküldönél, a micro-sim-sim átalakító tok pedig valami kettö.
-
besk23
tag
A kényelmes emberek vesznek e-Bayről 1$-ért egy átalakítót. A hülyék meg fórumokban hőbörögnek, hogy mekkora gyökér az alma, miközben az életben nem akarnak iPhone-t venni.
-
Remus389
nagyúr
de akkor a számod is lecserélődik?
ha igen az nagyon nagy visszatartó erő
ha nem, még akkoris visszatartó erő, elpuhult nyugati emberekre kell gondolni, kipróbálná az egyik galaxy-t, de az eladó azt mondja, de még el kell menni ezt elintézni(kinek van kedve), és akkor azt mondja, jó akkor legyen az új szifon
-
Remus389
nagyúr
Apple innovációban most jutott el a zenit-re
talán nem kellett volna, megint az lesz ha esetleg le akarnál lépni az Apple-tól akkor új SIM-et kell venni, szerintem itt az a lényeg hogy ne legyen kompatibilis a többiekkel, tehát ha ilyen SIM-ed van könyebben veszel inkább egy új iPhone-t mint bármi mást, főleg a kényelmes nyugati emberek
-
Sztbeni
őstag
Elmebeteg állatok! Mi értelme? Ezentúl évente új SIM lesz? Már a microSIM is hülyeség volt.

-
mrhitoshi
veterán
válasz
Totheground
üzenetére
Ez mégis hogy jön ide ?

Ez az új SIM szabadalom is csak egy ok, hogy vedd meg majd az új iPhone-t, mert abba már csak egy 40%-al csökkentett SIM rakható, és ezzel 60%-nyi helyet tudtak megtakarítani, szóval tovább bírja majd az akku, illetve egy újabb idióta szabadalom, ami több támadási pontot tesz lehetővé, ezen felül semmi több. Ezzel megint csak valakinek több pénze lesz.
A Nokia ugyan végfelhasználói szempontból továbbra sem látja értelmét egy újabb kártyaméret bevezetésének
Végre egy értelmes lélek.

-
V.T.CS.
senior tag
engem ezzel sem szivat meg az apple.
ha használni is fogom ezt a pi....ányi sim-et, akkor sem az ő termékükben. -
Einstvan
aktív tag
Az igy felszabadult helyre, a szifonba mostmár befér a 4,2"-es kijelző.

Fanok magyarázata : nem a többi mobil gyártót másolják, hanem a felszabadult üres helyet kellett kitölteni valamivel.
-
zooole
senior tag
válasz
Totheground
üzenetére
Látom ennyi volt az annyi. Nem is vártam többet

-
TheSCRiN
csendes tag
Az Iphone 6 előtt meg levágják a maradék műanyagot aztán szabadalmaztatják a pico sim-et.

-
zooole
senior tag
válasz
Totheground
üzenetére
Persze. Mekkora köcsögök a szolgáltatók, hogy nem mentek bele az Apple újabb marhaságaiba. Minden az ő hibájuk, ahogy ez is. Menjünk pereskedni a szolgáltatókhoz, amiért elutasította az Apple amúgy is fantasztikus, beépített chipes ajánlatát, ami folytán az Apple arra a sajnálatos, de megkerülhetetlen megoldásra szorult, hogy az új nano SIM kérelmét benyújtsa, ezzel a felhasználóknak nehézségeket okozva.
-
Next Win ®
tag
Én, ennek nagyon nem örülök.

-
vtechun
veterán
A nkianak van igaza, innen mar nem sok elonye van a kisebb meretnek...
-
Totheground
addikt
Az Apple már a mikro SIM elott is egy beépített, programozható chipet akart, de a szolgáltatóknak ez nem tetszett. Szóval lehet nekik köszönni.
-
pszili8
aktív tag
Jajj de jó,mostmár 2 hétig fogja bírni az akksi,és a sivatag közepén is lesz térerő.
A következő generációs simet nekem kell ráforrasztanom a panelra,mikroszkóp alatt? -
NoMagix
addikt
baromság!

Ha már újítani akarnak, akkor jobb lenne egy egységes SIM telefonkönyv, X GB hellyel, hogy a kontaktok képei és egyéb infók elférjenek, + a szolgáltatós baromságok.
Telefon cserénél mindig u.a. a telefonkönyved lenne, függetlenül bármilyen márkától és platformtól!jut eszembe, legközelebb az lesz, hogy beépítik az SD kártyába!

-
fi:zi'k
nagyúr
válasz
Black Dragon
üzenetére
Mivel esélyes, hogy ők fognak először ilyennel kijönni az Újabb iPhone esetén, így elmondhatják magukról, hogy az Újabb telefonhoz Új SIM dukált.
Az alcím meg kicsit csalóka, mert végül ugye nem az Apple tervezetét fogadták el.

-
rudymester
senior tag
Az iPhone 5 (ami szerintem "New iPhone" lesz) bemutatásakor majd feature-ként említik meg és jól fog mutatni az újdonságok sorában.
Egyébként ezzel olyan sokat már nem nyertek, hacsak nem shuffle méretű telefont akarnak, pláne jó poén, ha a híresztelések igazak, akkor nagyobb lesz a következő telefonjuk.
-
gzbotii
nagyúr
Mekkor baromsag

Igy is eleg nagy szivatas mini SIM-rol micro majd ujra mini SIM-re valtani. Kell szivatni a juzert egy gyufafej nagysagu hely erdekeben.
-
Integra
titán
ezzel biztos lehet egy tonnányi helyet nyerni az akksi javára

vicc -
BDave
őstag
Mekkora lesz a következő? De akár le is válthatnák ezt a SIM-es rendszert valami még helytakarékosabb megoldásra, pl. egy virtuális felhasználói azonosítóra. De mindent a maga idejében, hisz' így több pénzt lehet kihúzni a zsebekből.
-
Remus389
nagyúr
végülis kell a fejlődés...
piko SIM lesz?
-
Zirowe
nagyúr
válasz
Black Dragon
üzenetére
Itt kiszámolták, hogy kb mennyi helyet nyerhetne vele az apple.
Hát mondhatom, rengeteget, ezért meg is éri átállni erre az új simre.

-
Quasi_modo
nagyúr
Szvsz ez egy hülyeség úgy ahogy van.
-
Black Dragon
addikt
Akkor már csak arra várunk, hogy megmutassa az Apple, hogy mire használta az ezáltal felszabadult "sok" helyet a következő iPhone-ban.

-
mizu
aktív tag
SIM téren értelmetlen dolognak tartom a méretcsökkentést. Azt gondolná az ember, hogy a micro sim-mel véget ér ez a mizéria, erre tessék!
-
Zirowe
nagyúr
Elvileg microsimmel nem működik a telenornál pár szolgáltatás (honlapjukon volt, bár nem értem az összefüggést), akkor kíváncsi leszek ez mit hoz majd..
Mindenesetre ez csak egy dologra jó: tovább növelje az összevisszaságot a simek terén.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Gyúrósok ide!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Autós topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Óra topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- További aktív témák...
- Apple Airtag új, bontatlan és tokok - Darabra is 1db/8eFT 2db/15eFT 3db/22eFT
- Apple Airtag 1 Pack Bluetooth Nyomkövető, Bontatlan, Új, 0 Perces, 1 Év Gyári Apple Garancia
- Telefotó objektív mobiltelefonhoz (Reeflex G-Series - Super Telephoto 240mm)
- Vivo x200 pro prémium tok
- Spigen Essential Ee673eu 3-portos hálózati töltő 67W Fehér (2xUSB-C, 1xUSB-A)
- 27% - HEIGAOLA MiniPC - / 10.1" Érintőképernyő! Intel J4125 / 8GB RAM /128GB SSD
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Lenovo 13w Yoga 2in1 Gen 2 AMD Ryzen 3 7330U 8 GB RAM 256 GB SSD Premium garancia FHD IPS TOUCH
- Lenovo T495 Ryzen 5 pro 3500U, 16GB RAM, 512GB SSD, jó akku, újszerű állapot, számla, garancia
- szinteÚJ Lenovo ThinkPad L14 Gen5 i7 155U 16GB 1TB FHD+
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

), de a lumia 800 hősiesen helyén tartja a simet és müködik vele